Insanliğının önünde saygı ile eğiliyorum Allah yar ve yardımcın olsun bol kazançlar esen kal güzel yürekli adam.
Printable View
Sizler...yani usd, euro gibi rezevr paraları yatırm olarak gören ve pozisyon alan bireysel yatırımcılar...(ticaret yapan ,işi gereği hedge eden vs dışında) bu rezerv paralarınızı iyi saklayın...
Gelişmekte olan ülkeleri kurtaracak olan sizin pozisyonlarınız olacak son iki senede olduğu ve gelecek 3 senede olacağı gibi.
umarım kazanırsınız ,kaybetmemekte bazen kazanmaktır. cool:;;
Saygılar, bol kazançlar.
craps, pawnstar, svilengrad
Allahtan bugün piyasa kapalıydı dowun yüzde iki artısını gören pala biz shortcuları tavana asardı.
neyseki dowun artısı bayağı gerilemiş.
300 puan geri basmışlar gördüğü en yüksek yerden.
en fazla %1-1.5 yukarda çar bu sonuca göre bence.
Shortçular için iyi haber TL değer kazanmasına rağmen
1. TKC (Turkcell) düşmüş...
2. TUR (Türkiye fonu da Pazartesi kapanışa göre artmamış).
Yarın eksi açmamız lazım bu 2 gösterge ile.
Algı ile de oyunuyor olabilirler tabi, bilemiyorum.
Yarın göreceğiz ne olacağını... İlginç olacak.
Salı akşamı ŞİSE birleşme kap açıklamaları vardı ama çok bir değişiklik yok gibi, temettü dağıtımından dolayı değşim oranları güncellenmiş olabilir.
Cam ham maddesi soda vs üretimi ayrı şirket olunca grup şirketlerine satış muhtemelen piyasa fiyatından oluyor. Gürallar Cam, Park Cam, Düzce Cam, Marmara Cam, Baştürk Cam gibi şirketler palazlanmadan SODA yı diğer şirketler ile birleştirmek istiyor olabilirler. O zaman başka şirketlere ham madde satışlarını uluslararası fiyattan yapıp üretim şirketlerine bir rekabet avantajı sağlanması amacı da olabilir.
Rekabet Kurumu bu birleşmeye bakıyor mu bilmiyorum, ama birleşmeden sonra güzel bir sinerji kazanma olasılığı var. Eski bir haberde yurt dışından çok fazla cam ithalatı var deniyordu, onlara karşı da gerektiğinde damping vs ile cevap vermek mümkün olur.
Son dönemde işlem hacmi var karşılıklı AL-SAT ile yükseliyor. Birleşme selamet ile gerçekleşir ise önemli bir şirket olabilir.
İhracat imkanı kısıtlı ve kapasite fazlası bir sektör olduğu halde çimentolar OYAKC altında birleşince yükselttiler.
Güzel bir resmi var.
İnsanların değişik düşüncelerde olması normal.
https://i.hizliresim.com/YZFnOs.jpg
Eksi de açabilir
POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.