Bu tapering dedikleri gerçekleşir ve düşüş başlarsa bizim eurobond ların ve eurobond fonlarının durumu ne olur sizce?
Printable View
artık banka kökenli portföy yönetim şirketleri de el ensede , teksas usulü sallanan sandalyede, bütün gün verandadan etrafı gelip geçen atlıları izlemiyor. eskiyi unutun. bak dört yapraklı yoncanın tag heuer delişmen agrasifine nasıl aktif pozisyon alıyorlar... sonracıma refike portföyün raptiye delişmeni, oradaki çocuklar da hep gözleri ekranda aktif takipteler ...
sonra inliyonun atak delişmeni orada da borsanın eskilerinden veteran bi hanfendi var yönetici.... sonracımanın sorasında bi dönem ani ve beklenmedik külvar değişikliği nedeni ile bir çok yurt paydaşı yatırımcı gibi bizim de sert eleştirdiğimiz soldier-get 'in uluslararası güresel delişmeni de düzeltti şekli şemalini... yani şu işe bak ya kim derdi ki zero portföyün fönları piyasadaki bir çok bağımsız portföy yönetim şirketinin fönlarını geçecek , hayal bile değildi yoktu öyle bi şey çünkü fakat oldu... yani bi fön istediğin gibi gitmiyosa inat edip takılmanın anlamı yok , fönün üstüne battaniyesini örtersin üşümesin diye, iyi geceler der çıkarsın odadan...
arkadaş , yazınsa tabii ki pike neyin örtersin battaniye değil... bunu da açıklatmak zorunda bırakmayın ...
Tahminim şu ki,
Tapering denilen şey başlarsa abd piyasları biraz duralar, dolar hafif değerlenir.
Yani çok ta büyük olaylar olmaz.
Koskoca FED o kadar uğraşıp ayakta tuttuğu piyasaları çökertecek işlere girişmez.
Dolar hafif değerlenirse eurobond fonları da o ölçüde değerlenir.
syn myfinans
İkiz balon(hisse ve konut) daha ne kadar sürdürülebilir.
çevremde o kadar tuhaflıklara şahit olmaya başladım ki, şımarıklığın bu kadarı pes dedirtir.
herkesin kafa güzel parti hiç bitmeyecekmiş modunda
fed buna dur dese ayrı, demese ayrı bir sorun.
o yüzden fed, 40 satırı mı, 40 katırı mı? seçecek
Hisseyi bilmemde faiz 25-30 olmadan konutta hiç bir şey sönmez ..adam cebinde 0 TL ile 1 milyonluk eve giriyor .10sene kredi ile ...1 milyonun ödemesi 10senede 2 milyon TL ..aldığı ev 2 senede 2 milyon oluyor zaten .bu balon patlar mı sizce Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tamamen benim hayal ürünüm olan beklentim yukarda daha önce yazdığım gibi.
Yani bir çöküş değil ama bir duraklama devri olacak gibime geliyor.
Duraklayan dış borsaların yerine ne yükselecek asıl önemli olan onu bulmak.
Faiz yükselecek korkusuyla altın ve gümüş yerine sayabilir.
Olsa olsa dolar güçlenecek herhalde.
Eee o da bizde zaten hep güçlü.:)