Teyze çok memura benzemiyordu hatta tencere mücadelesi sıradında insanada benzEmiyordu
Printable View
Bu durum son iki ayda yoğun bir alışveriş tutkusunu yol açtı bende. Fiyatı artacak diye bir çok kişi alışverişini erkene cekiyor bu da talep enflasyonuna yol açıyor.
Kredi kartı TNA faizleri de düşük.
Yapı Kredi 20.000 tl ye alışveriş kredisine (6-10 aya kadar) 0 faiz uyguluyor. Kasım ayında Hepsiburada baktım Yapı Kredi peşin alışverişte 9 ay 0 faizle erteleme yapıyor gittim tv aldım. Eylül ayında ödeyeceğim. Bu enflasyon ile aldığım tv nereden baksan % 30-40 zamlanir.
Bu bankanin- bankalarin- karı ne?
Ocak ayında beyaz eşyada %30-40 zam bekleniyormuş.3 ay önce depoda kalmak koşuluyla buzdolabı çamaşır makinası ve bullaşık makinası aldım.
Buzdolabı 16.000 bugün 19.900
Çamaşır makinası11.200 bugün 14.400
Bulaşık makinesi 8.400 bugün 11.900 olmuş
35.600 e aldığım şeyler 46.000 olmuş
3 ayda gelen zam %30 neredeyse
Ve buna ocakta %30 bekliyorlar
Gençler nasıl evlenecek bilemedim.
ŞENOL BABUŞCU DAN...
1-BDDK'dan bankaların döviz tutma sınırına yeni düzenleme
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca yapılan düzenlemeyle, bankaların net döviz pozisyonunun öz kaynakları içindeki payına ilişkin üst sınır yüzde 20'den yüzde 5'e çekildi.
2-BDDK’nın son döviz pozisyonuna ilişkin değişikliğin amacı:
1-Bankaların döviz cinsinden fazla pozisyonlarını sınırlayarak, döviz satışı yapmalarını ve MB rezervlerine katkı sağlamalarını gerçekleştirmek.
2-Bankaların uzun ya da kısa pozisyonlarını sınırlayarak, risklerini azaltmak.
soğan kilo 23- 24 tl civarı yılın ilk günlerinde :)
millet 30 faize koşacak yine ters köşe olacak :)
mazot hem mevduat hem pırasadan :)
yazın kenara :he:
Yalnız herşeyin sonu olduğu gibi bu kur korumalı faiz olayının biteceğinin açıklandığı gün nasıl bir hareket olur acaba.bi gecede 18 den 11 e düşüren hareket..
Kuru soğan bile 12.50 a dayanmış