Originally Posted by
tradestop
Benim kendi kriterlerime göre, orta ve düşük riskli değişken fonlara bakış açım, en az 6 aylık periyot. Acil durumlar, beklenmedik harcamalar için ayırdığım miktar, enflasyona karşı erimesin bir-iki tık üstünde getirsin diye önemli bir kısmını burada değerlendirebilirim. Tabi bu durumda valör önemli, acil durumda ulaşabilmem için t+1 den uzun olmaması gerekir. Tabi böyle fonlara yatırım yaparak, anormal bir piyasada kısa vade de ana paradan biraz kaybı göz alıyorum.
Bunun dışında sn Hayrani'nin dediği gibi, uzun vade yatırımcısı olarak kendi değişken fonumu, farklı fon karışımlarından kendim yapıyorum. Daha ileride belki, emeklilik yıllarında, yaş çok ilerlediğinde, risk algım azaldığında vs. fonlardan kendi değişkenimi yapmak yerine bu fonlara daha fazla yer verebilirim.
Tabi bunlar kendi kriterlerim, herkesin risk algısı, yaşı, zaman/getiri hedefi, vs duruma göre değişir. Ama düşük riskli değişkenlere 3 ay, orta riskli değişkenlere 6 ay, riskli değişkenlere 1 ay vakit tanınmalı desem çoğunluk itiraz etmez sanırım.