tlman arzına o bonuslarını almış biriyim yeni değilim korkmayın..!!sert konuşuyorsamda kusura bakmayın bu arada..!!
Printable View
İyide o zaman şirketin halka arz rakamının hatalı belirlendiği sonucu çıkmaz mı ?
Tamam Amerika’da da halka arz sonrasında hızla yukarı giden hisseler var. Bilemedim.
Diğer yandan bu tür olaylar diğer şirketleri yabancılara satmaktansa halka arz etmeyi teşvik ederse güzel olur.
https://www.kervangida.com
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hocam sasa diyorsunuz da gözden kaçırdığınız birşey var. 5 senede sasa değil bütün kağıtlar uçtu gitti. yani sasa ayrıştı diye bir şey yok. analize gerek yok gözünü kapat seç bi tane hepsi uçtu. tek takdir edilen kısmı 5 sene bekleme azminiz.
son cümle ile mükemmel bir özet..ikstisat bu dur..yap işlet devret modelindense bunların zaten çoğu konuda prensipte anlaşıp arz niyetine ortaklıklar bulması daha doğru olmaz mı..!!!
işte dünyayı kurtaracak sistem maalesef bu...
BAKINIZ bilişim sektörü teknoloji sektörünü de yakından takip eden biriyim..özet geçeyim...dünya da 3 tane yüksek yonga üretimi çip yapan şirket var AMD İNTEL QUALCOMM..şimdi bunlar aplle yeni hamlesi lehimli anakartlı ram ve düşük nano metre yüksek hız ve ısınmayan bir işlemciyi APPLE kendi pclerine dahil etti..bu ne demek bu bir devrim demek..!!
YAZILIMDA zaten iyi olan apple ilerde bu amd intel nvdia yı qualcom iş birliğiyle sıkıştıracak ...özetle apple ın bulduğu bir işlemci içinde wi fi modülü ekran kartı işlemci tek çipte ...
peki amd intel ibm nvidia ne alemde..işte bunla yarışması için yeni ortaklıklar kardeş takımlar ve iş anlaşmaları apple karşı koymak için yapılacak bunlar içinde belki yeni arzlar ya da şirket altında kademeli çalışan şirketler farklı arge takımları ya ortak olacak ya da arz..!!!
BAKINIZ koskoca alibaba kendi ödeme yöntemini arz edecek..iyi de nenden alibba hisselerini alan adam bu sisteme dahil olmasın ..ama yurt dıışında olay böyle...akılcılık var...
ve şirket yönetimlerini dallarına ayırmış hepsi ödeme şekli ortaklı ve arge konusunda bağımsız..!!!
demem o ki bu değişen iktisadi piyasa bu normal...devletler de ilerde böyle olacak çünkü şekil kapitalist düzen...!!!
dediğim gibi dünya da oluşan bir furya da ülkemiz neden geri kalsın...en yakın arz arzumun..lütfen araştırın...bu arz neden gerekli...
burda ÇOĞUNUZ BİLMEZ SİLVER DİYE BİR ŞİRKET VAR..BU ŞİRKET NE OLDU DA GİTTİ..
bu şirket ürün gamında üretim kollarında bazı aletlerde fabrikasını arçeliğe tedarike çevirdi..!!
sorsan arçelik bitkti covid zamında ama bu ev aletleri vs olsun anında özelleşebilen fonksiyonluğu artırılan fabrikalara sahip..!!
olay bu dur..!!!
şimid bu sektörde de açılım ve atılım yapabilmen için sermaye artırman lazım büyük anlaşmalar yapamıyorsan ..arz olursun denersin bu kadar basit şirket yönetsem atılım için bende denerim..!! 1 tl nominal değerli arzumun 17 tl den arzı gelecek fiyatıdır bundan emin olun sektör hızlı koşuyor..!!özellikle argesi olanlar..bakınız artık buharlı temizleyiciler el süpürgeleri aklıllı temizlik paspas robotları sektörü ele geçiriyor..!!siklonik tarz da elektirkli süpürge dyson 5000 tl arzum 900 tl..!!!!
vs vs ...
özetle sektörde bir atılım var nesnelerin interneti misali ve buna oyanaymayan çoğu şirket ürün gamında gereklşi arge sağlanamazsa yarışamayacak..!!!bunu silver başarmaz ama arçlike üretim yapar..tıpkı montaj oto sanayi gibi..!!!!
pegasus ta furya dışı işlemde bu forumdan vakti zamanında kurduğum whatsapp gurubuyla o gazla o kazığı da yedik kardeş canını sıkma..!!
şimdi öyle değil ama ..
anam pegasus ederidnen fazla bu kadar olamaz vs dediler elimize verdiler..sorsan temel veri..aynı grup ttkomda da kazığı yedi 5 7 ye fırlayan telekoma short bastılar..!!sorsan temelciler sonrsan teknikçi..
gene yakın zamanda bu forumdan viop topiğinden kurudğumuz ekip vardı ben biraz müsade istedim ama onlar candır can..!!gerçekçiler ve onlar buraya çok yazmadığı içinde burası baya bir mezarlığa dönmüş bitik hale gelmiş..!!