Arkadaşlar yorumları okudum, fakat herkes aynı pencereden bakmış bilançoya, ben farklı pencereden bakarak yorum yapmak istiyorum.
Öncelikle net kardaki düşüşün efk da değilde finansal kalemlerdeki yapılan türev işlemlerdeki zarardan olduğunu görmek lazım. Evet geçen seneye aynı oranla bir efk çıkmış karşımıza,
Ayrıca diğer büyük sıkıntı kv de borç durumu? Evet herkes kv borç yükü artmış diyor ama kimse neden borcun uzun alınıp geleceğe yayılmadığını sormuyor. Şirket neden kv borç alıyor sizce? Evet bir arkadaş yazmış Zorlu Baba işini bilir, ben 4. çeyrek bilançosunun çok çok iyi geleceği kanaatindeyim. Nedenmi diye derseniz ilk madde stoğunun iyi yapılmış olması, satışlarının 3/4 ünü ihracat yapan şirket dolar 8,5 tl den stoğu doldurmuş. Şimdi belki dolar 10 tl iken satışları yapacak.
Bu yazdıklarım benim görüşüm. Ama şunu unutmayın vestel şirket olarak çok agrasif hareketler peşinde, yine bir arkadaşın dediği gibi ya kabuğunu kıracak tutulamayacak, yada hem kendini hem yatırımcısını yakacak. Bekleyip göreceğiz.
Ayrıca şunuda son söz olarak yazayım, işletmesi, fabrikaları, projeleri, satışları ve markası ile koskoca bir işletme 1 milyar dolar bile etmiyor (anlayana) ;)