https://i.hizliresim.com/AyEBM7.png
Printable View
Arkadaşlar,
1. Dolar (veya döviz) ile borçlanmayın.
2. Kısa dönem gelirinizle dolar (döviz) almayın ki ihtiyaç olur satmak zorunda kalır zarar edersiniz.
3. Uzun dönem değerlendirmeye uygun paranız var ise 3,40-3,50 alınıp uzun (2018 sonu-2019) düşünülebilir.
4. Uzun dönem değerlendirmeye uygun paranız var ise "Mix" yapın. Yüzde 32 TL mevduat + yüzde 68 dolar. Yada 32 TL + 32 USD + 36 Altın yapabilirsiniz.
5. Paranızı ota boka, ihtiyacınız olmayan şeylere harcamayın. Sizin ota boka harcadığınız paralar emin olun baba parası yiyen bir zibidinin altına mercedes BMW olarak sizi ezmek veya "ulan bu 24 yaşındaki sakallı zibidi bu aracı nasıl aldı" sorusu olarak geri dönecektir.
6. Mümkünse çoçuklarınızın eğitim parasını şimdiden biriktirmeye başlayın. 2017 fiyatları ile 1+4= 5 yıllık süreçte 140-150 bin TL para biriktirmeniz gerekli, unutmayın.
O değil de dolar 3.30-3.20-3.10-3.0 diyenler vardı her gün burayı ben dedim bak daha ne düşecek diye dolduran.
Daha on gün geçti, nereye kayboldu onlar, ne oldu o düşüşler?
Hele bir de 2.80 filan gibi 3 lira altı hedef verenler vardı hiç bu işin anlamını/faturasını düşünmeden, sanki borsada C sınıfı hisse inip çıkıyor. Bahsettiğimiz şey yani dolar kuru ülkenin ekonomisine belkemiğinden bağlı olan bir değişken, üç lira altına inmesi için cari fazla vermemiz petrol falan bulmamız lazım, spekülatif olarak indirilirse ekonomi çok büyük zarar görür. 3.50 nin altı ciddi şekilde kötü bir seviyeydi. Hatta ben ideal kur düzeyinin şu ara 3.60 - 3.65 olduğunu öne sürüyorum. Bunun üzeri de ekonomiye zarar verir müdahale gerektirir.
Bu arada ben on kuruş çıkışı beğendim, elimdeki dolarların az bir bölümüyle vedalaştım, geri düşerse canım sıkılmasın, az da olsa faydalanmış olayım bu çıkıştan diye.
S&P Çin'in kredi notunu AA-'den A+ düşürdü..
görünümü durağan.
uçan kaçan bişi yok
şuan 3,50
3,51 üzerinde bile kalamıyor.
Euro/$ da yeşilde şuan.
bence 3,60 ı geçmeden
yükseliş başladı diyemeyiz.