13,45 ten açıldı....
Printable View
Bedelli yatırmak için son gün 28 mayıs değil, bana gelen mesaj 22 mayıs. Sürenin kısa olması iyi.
teorik eşleşme 2,11 tavan 09:46 verileri.
Acılışda rüchanları verdim, kredi mal olduğu için bedelliye katılamam. Benden sonra düştü, belki rüchan tekrar alırım, fiyatı görelim.
Bedelli işi tam bitmeden bir şey olması zor gibi. Rüchanlar katılmayanlar tarafından satılacak. Ben bu yolu izlemekte mecburdum cünkü kredi malım vardı. Kalan malı rüchansız bekelrim.
bedelli tam bittiğinde bugünün fiyatı tahmini 2 liranın 3-5 aya 10 lirayı göreceğini düşünüyorum, hakkımızda hayırlısı.
Niyazi Ören bu işden 5-10 kat para kazanacak, onu 1-2 kat kesmez, ama milleti bezdirmesi gerekirdi, bedelli ile bunu yaptı.
2,75-2,80 arası sattığım rüchan yerine 1,87 ana hisseden aldım. Dibin dibi olduğu için fiyat rakam şuan bende önemli değil.
Şirketin 1,2 milyar borcu var, niyazi beyin sermeye ye ekleyeceği para da tam bu kadar. şirketin borcu 10-15 gün sonra sıfır olacak.
Gıdalar birden haraketlendi, bizimkisi gıda değil, baka bir dünyanın şirketi. :)
Bedelli yaptı parasını önceden hazırladı ama yine ky dökmenin peşinde. Normalde ilgi cekmesi gerekirken kimseyi istemiyor olması bende şüphe uyandırıyor. Belkide uzun seneler sonra borcların tamamı kapatılmış bir bilanco göreceğiz.
Olmayacak miktar bedelli açıklamış, ky buna rağmen girerim demiş fakat ky bedelliye girmesin mağdur olsun diye fiyatı aşağı çekmeye devam ediyor. Bakalım 22 mayıs dna önce dönüş yapacak mı, bugün yarın için umutluyum.
Piyasa değeri düşük hisselerden olan DARDL hoşuma gidiyor. Gerçi bana uygun değil bu hisse, uzun vade yatırımcı olmadığım için likit kağıtlarla işlem yapıyorum, sığ ve likit olmayan kağıtlara girmiyorum. Aralık ayında sermayenin %17 sini satın alan Crescent Investments adındaki Lüksemburg menşeli fonun kaç liradan alım yaptığını dolaylı yoldan soruşturup bir fikir edindim her ne kadar doğruluğunu teyit edemesem de. Sermayenin %51.5 i uzun yıllar ana hissedar konumunda olan Niyazi Önen'de. PD si DD ye oranla oldukça iskontolu. Şirketin tek sorunu yüksek borçlar ve sürekli zarar açıklıyor olması, karlılığı olmayan bir şirket bu. Şu anda %300 bedelli sürecinden geçiyor ve bu süreç haftaya kapanacak. Şirkete 1.7 milyar TL nakit girişi olacak bedelliden ve muhtemelen bu para ile borçların önemli bölümü kapanır, şirket de karlılık rotasına girer. Gördüğüm kadarıyla bedelli süreci sorunsuz işliyor. Bedelliye katılım %90'ın üzerinde gerçekleşecek gibi duruyor.
Th hoşgeldin. Hisse bedelli ile borçları ödeyecek. Sahibi rüchan alarak payını artıracak.
Migroslarda ton balıklarında 1 alana 1 bedava kampanyası var.
bazı yerlerde izdiham oluyor stoklar tükeniyor
ciroya olumlu katkı verecektir diye düşünüyorum
Dediğim gibi en büyük sorun borçlar. Şirket bu yüzden sürekli zarar açıklıyor. Bedelli ertesi bu durum değişecek gibi duruyor ve değişmesi de şart. Yönetimin verimliliği artırıcı, masrafları kusıcı adımlar atması da gerekiyor. Ben olsam Dardanel sporu kapatırım mesela. Hiç bir finansal getirisi olmayan, tam tersine şirkete mali yük getiren bir bağlı ortaklık bu. Şirket ana faaliyet alanı ne ise ona odaklanmalı.
İmtiyazlı hisse olmaması da çok iyi.
Mali külfet getiren, şirketin ana faaliyet alanında yer almayan tüm aktiviteler tasfiye edilmeli. Gereksiz harcamalar sonlandırılmalı, tasarruf ön planda olmalı. Bunları yapmak için de profesyonel ve işini bilen bir yönetim gerekiyor.
Dışarıya sattığı senedi kendisi aldı ve bu para ile bedelliye katıldı. Bence bu parayı tekrar ödeyecek, bir süre sonra, bu yüzden bilançolar iyi gelir ve senet üzerinde fiyatlama yapmak zorunda. Aşırı ucuzlattı.
bu arada bedelliye katılmıştım hisselerim geldi bu gün.... hesabada yattı ( iş yatırım )
şirketin ilk çeyrek zararı...242 milyon tl...
ilk çeyrekte kredi faiz gideri 267 milyon...
yani kredi faiz gideri ödemeseydik 125 milyon tl kar edecektik..
gelen nakit bu işe yarayacak
Bedelli süreci haftaya sona erecek ama hissenin hemen yukarı yönde tepki verme olasılığı yüksek değil. Hisse 1 e 4 oranında sulanmış olduğu için bir süre konsolide olması gerekiyor. Sabırlı olmaları gerekiyor hissede olanların.
Crescent'in %17.06 lık hisseyi 100 milyon euroluk toplam şirket değeri üzerinden satın aldığı yönünde bilgi edindim ama doğruluğunu teyit edemiyorum. Eğer bu rakam doğru ise 100 milyon lot hisse için 17.06 milyon euro ödemişler ki Aralık ayındaki kur üzerinden 700 milyon tl ediyor. Bedelli için hisse başına 3 tl, toplamda 300 milyon tl para ödeyecekler. Toplam maliyet 1 milyar tl oluyor, karşılığında 400 milyon lot hisseleri olacak. O zaman yeni hisse başına maliyetleri 2.5 tl demektir.
Th, benim hatırladığım 1,2 milyar tl parayı bedelli için bloke etti. Yurtdışından ne kadar geldiğini beyan etmediler.
Th uğur getirdi hisseye.
Rüchan için son gün, güne güzel başladı, umarım dönüş olur.
Bugün 1,77 den alarak orta vade yatırımcı oldum. Lakin kısa vadede %15-20 verirse satar geçerim tabiatım kurusun duramıyorum kısa vade kar görünce
2 aydır dardanel yazıyorum. Kehanetin tutması için yarın tavan açmalı. Rüchan işi bugün bitecek