Bimeks.com.tr de öyle yazıyor bir kaç gün önce yoktu
Printable View
Bimeks.com.tr de öyle yazıyor bir kaç gün önce yoktu
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b3794120b5.jpg
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abicim şirketten ben bu şirket için şunu yapmaya karar verdim biriyle anlaştım aldım sattım gibi ciddi bir haber gelmeden sallama işlerle 27-28 oyalanip duruyor çeşitli ırk ve milletlerden talipler site güncellemeleri mağaza kapısına yazı yazmışlar gibi laflarla hiç bişey olmadı şimdiye kadar şimdiden sonra da olmaz
Ne kadar satan olursa o kadar iyi. Ky almasın. Satsın. Bak nasıl yükselecek o zaman. Satmayın demeyi bırakın. Satan satsın.
https://www.cepseyir.com/bimeks-inte...mpression=true
Cepseyir isimli hiçbir ciddi habere imza atmamış bir sitenin uyduruk kaydirik yeni bir haberi
https://www.cepseyir.com/bimeks-inte...adi-27727.html
Bimeks İnternet Satış Mağazasını CB Dijital Firmasına Kiraladı Bimeks firmasının Online Satış Noktası olan http://www.bimeks.com.tr web sitesi CB Dijital Yatırım ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından kiralandı. https://goo.gl/dLpMuE
Yazıdan anladığım kadarıyla cb isimli şirket bimeksinn internet sitesini kiralıyor bimekste bu firmadan ve sattığı mallardan komisyon alarak borcunu kapatmayı planlıyor
1. Sorun şirketten resmi bir açıklama gerekli
2.sorun cepseyirin haber gerçekliği
3.sorun bu kadar borç zarar komisyonla kapatılacak mı yada kaç yıl alır
4. sorun Bimeks sahip olduğu açık kalan 5 mağazanın haricindeki internet sitesinide gerçekten kiraladiysa piyasadan tamamen çıkıyormuş
Vs sorun sorun
Web sitesi yeni ürün çeşitleriyle güncelleniyormuş.. Bir şirket siteyimi kiraladı yoksa tedarikçi bulduda yeni ürün aldı her neyse bunun haberini kap a bildirmek zorunda değil mi???
Saat 6 dan hemen sonramı anlaştılar, anlaşan şirket yoldan geçerken dur bir uğrayayım mı dedi???
Bunların yaptığı çakallıklara gönül alıştı ama imkb nin 3 maymunu oynamasını anlayamayacağız....
Cbt bin sahibi ihlas grubundan sanırım.. yoksa, yoksa. İhlasım alacak Bimeksi.. :p
Sallıyorum, cevap yetiştirmeyin.. Gerçi. Sirilankalı işadamını tali0 olmasından daha mantıklı ..
İnternet sitesinde 2017 öncesinden sorumlu değildir diye yazıyor. Haberde 2018 öncesi yazmışlar. Yani onu bile doğru yazamamışlar. Şimdi sormak lazım bunlara, orada sattıkları/satacakları markalı ürünleri kimden tedarik ediyorlar/edecekler?
Bence son çeyrek bilançodan kar bile çıkabilir. Ardından, tedarikçilerle hisse karşılığı anlaşma açıklaması ve tahsisli sermaye artışı gelebilir.. sonrası için de ciddi tahminlerim var fakat, yazmak çok mantıklı gelmiyor.. Burada yazılanları ve hesaplardaki lot sayılarının çok titiz bir şekilde takip edildiği kanaatindeyim.
Burada yazan goy goycular hep yön gösteriyorlar. Yazdıkları yazılar maksatlı ve yanıltıcı. İtibar etmek ya da etmemek yine bize kalmış. Ama sinir bozmak için her türlü pislik yapılıyor/yapılacak gibi de görünüyor.. ytd.
Kardeş kar nasıl çıkacaķ açıklar mısın biraz.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2017 3. çeyrek bilançoyu incelemenizi tavsiye ederim. Son çeyrekte, yönetime ödeme yapılmayacak diye karar almışlardı. Mağazalar kapalı, yönetim giderleri sıfır ve internetten satış var. 2017 3. çeyrek göstergelerine göre ya çok az bir zarar veya çok az bir kar çıkması muhtemel görünüyor. ytd.
Biraz az salla bence. internet satışı yoktur çünkü kredi kartıyla yapılan alışverişlerde ipotek le karşılaştığı için internet ve kredi kartı satışı yoktur kadıköy muhurdardaki mağazasında Kablolar vb gibi ürünler nakit satışı vardır al bakayım internetten bir üründe göreyim yalan söyleyerek milleti kandirmayiniz lütfen
Cb dijital in ortak bir bir kuruluş olmadığı ne malum cb nin b si belkide bimeks bile olabilir.Ne bileyim bir milyon ihtimal var bu işlerde .
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Web sitesi ile ilgili açıklama yapması gerekmiyor mu??
Bu arada baya bi yeni ürün yüklüyolar siteye, bir türlü bitiremediler...
şirket borclarını yapılandırmadımı üzerinde hacizli dosyamı var öyleyse ticari faaliyet yapamaz ozaman hapı yuttuk nasıl cıkacak bu hisse
sitesi hala güncelleniyor diyor
Banka borçları yapilandirildi onlarla bir problemi yok ama ödenmeyen personel maaşları ödenmeyen tazminatlar ödenmeyen kiralar tedarikcilere olan borçlar tüketicilere satılan ürünlerin hizmet problemi bunlar duruyor mahkemelerden çıkan tedbir kararlarıyla gelirlerine el konulduğu için kredi kartı kabul edilmiyor sadece nakit ödeme yapılıyor
Yeni ürün falan hikaye ürün olsa magazalari niye bos dursun.tedarik problemi çözülmeden nasıl yeni ürün alıp satacak tedarik sorunu cozulse zaten faaliyet başlamış demektir. Eğer tedarik sorunu cozulduyse hisse niye 27-28 kurusta 4 aydır müşteri hizmetleri yeniden yapilandirilmakta internet siteside guncellemesi aylarca surebilir bir suru yeni ürün eklenmiş satın almak istediğinde online satışı yok mağazaya yönlendiriyor mağazaya gittiğinde ürün yok ürünün varligindada haberi yok personelin
Bu şirketin çıkmazı sahipleri. Akgiraylar satmaya yanassa alacak birileri vardır sonuçta halka açık borsada işlem gören tanınan marka degeri olan bir şirket yabancıların arayipta bulamadıkları bir fırsat onlar için ama bunlar satış düşünmüyor yönetimde yetki kendilerinde olmak koşuluyla ortak arıyorlar onuda sanırım bulamıyorlar
Kim almak ister marka değeri bitmiş borç batağında sanayi şirketi olsa bu durumda alınır bimeks tedarikçi sonuçta bir üretim söz konusu değil
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir
BİMER vasıtasıyla gönderilmiştir.
SPK'ya Önerilerim:
1-Halka açıklık oranı %50 üzerinde olan şirketlerin zarar açıklaması durumunda patronların hisse satışı ve bedelli yapması yasaklansın
2-Halka açıklık oranı %50'nin üzerinde olan şirketlerin zarar açıklaması durumunda patronların hisse satışının yasaklanması ile birlikte 3. zarar açıklamasında patronların hisse imtiyazı da kalkmalı.
3-Spekülatif ve manipülatif haber veya işlemleri kanıtlanıp ceza alan patronların aynı suçun tekrarında hisse satışı, bedelli başvuru hakkı ve hisse satışı yasaklansın
4-Halka açık şirketin gayrimenkul değerlemesini yapacak değerleme kuruluşu her değerleme için Spk tarafından belirlensin ve değerleme şirketinin ödemesini SPK'dan alsın. SPK da gayrimenkul sahibinden tahsil etsin.
5-Yine marka değerlemelerine de bir standart getirilsin. Örneğin Zarar eden ve iflas noktasında bulunan Bimeksin marka değeri 300 milyon lira gösterilerek bu değer özkaynak olarak baz alınırken, Anel Telekom’un sahibi olduğu Anel Elektrikin kullanarak bir o kadar kar ettiği "Anel" markasının ise 500 bin TL olarak!! değerlemesinin baz alınması, patronların bu işi de istismar ettikleri, çıkarları yönünde standart dışı subjektif ısmarlamacı hareket ettiklerinin kanıtıdır.
6-Bimeks, Anel Telekom, Mango Gıda, Kervansaray, Tuğçelik, Avrasya Gayrimenkul gibi daha onlarca halka açık şirketlerin patronlarının borsada yatırımcıyı mağdur eden organize operasyonlarından kurulunuzun ders alarak bu tarz yatırımcıyı mağdur edecek olası durumlara karşı erken müdahale edecek, önleyici bir mekanizma oluşturmalısınız. Patronlara verdiğiniz parasal cezalar caydırıcı olmamaktadır. Yukarıda saydığım Şirketler hakkında defaatle yaptığınız yasal işlemlere, cezalara rağmen sonrasında patronların suç teşkil eden fiili mükerrreren sürdürdükleri görülmektedir...Yatırımcı için Atı alan üsküdarı geçmemeli. Saygılarımla.
Hocam bu işin arkasında büyük bir hikaye var ve kimse bu yüzden ses çıkarmıyor bence. Bu sektörde sadece Bimeks yok. Halka açık olmayan Diğer firmalar kar açıklarken , şubeler açarken bunlar aydamı iş yapıyordu? Geçen yıl Temmuz, Ağustos aylarında bir şeyler oldu ve son çeyrekte bir anda 140 milyon zarar çıktı ortaya, ardından apar topar hisse satışı, şube kapatmalar, battık bittik hikayeleri ve gözaltı pazarı. Ama aynı paralelde, bankalarla ve tahvil alacaklılarıyla 1 yıl ödemesiz 5 yıla yayılan borç çevirmeleri. Bizim bu görüp yazdıklarımızı işin erbabı yetkililer görüp bilmiyor mu sanki? Daha yazacak çok şey var da birazıda içeride dursun. Ytd.
Tekrar faaliyete geçebilme ihtimali var mı yoksa imkb tozlu arşivine gider mi bu hisse üstadım satılacaksa kim neden satın alsın bu kadar borçlu bir firmayı ne arsası,ne makinası,üretim tesisi olmayan firmaya bu kadar borç kapatsın yeni bir marka kurup sıfırdan başlasa daha karlı olmaz mı
Yazdıklarım yatırım yatırım tavsiyesi değildir
Alma satma işleri dünden bu güne, bu günden yarına olacak işler değildir. Bir piyasa değeri rakamı var ortada, bu değer bu güne mahsus baz alınmamıştır herhalde. Yani uzun lafın kısası, bir şeyler geçmişte yazılıp çizilmiş, bu günde oynanıyor gibime geliyor benim. Köprüden önceki son çıkışa doğru hızla yaklaşıyoruz. Ytd.
Hacim iyice düştü...kağıt sıkıştı. Bakalım ne tarafa evrilecek..
Kime satacaklar mağazalar kapatmasalardı satış veya ortaklık sürecinde ellerini güçlendirebilirler diye düşünüyorum
Değerli ortaklar akgiray deyince insanın aklın her şey geliyor. Bu internet sitesinin kiraya verilme işi aklıma yatmıyor. Eğer bunlar siteyi kiraya verecekse kendileri nasıl satış yapmayı düşünüyor. Kiralayan sirket yeni kurulan bir sirket tanınan marka degeri olan hazır alt yapısı bulunan bir şirketin sitesini kullanacak. Aklıma deli sorular geliyor bunlar isim değişikliğiyle bir alavere dalavere yaparak cb digital adı altında akgiraylar cep to cep mi yapacak ne dersiniz
adam borsa başkanlığı yapmış herşey beklenir marka degerini bedavaya kaptıracagını sanmam bişiler düşünüyorlardır ama ne hayırlısı bu haftadanda elimiz boş döndük inş haftaya yüzümüz güler
marka değeri mi? kalmış
Son dakikaya kadar 132 bin 28 de eslesmisti son dakika 28 deki alislar silinip 27 satışa döndü
Aga bizimle oynuyor...
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cb digital kendisinin kurmuş olduğu bir şirket se bimeks i o şirkete aktarıp cb adı altında şirketi işletmek yani kendi şirketini başka bir şirkete kiralamış gösterip işletmek niye böyle bir yola başvurmak istesin
!) Bu yolla şirkete gelen tedbirlerden kurtulup faaliyet yapması
2) bizleri devre dışı bırakıp şirketi kendi yönetmek
3)mahkemeden gelen hacizlerin faaliyeti engllememesi
Ne bileyim bir çok şey aklıma geliyor yoksa kurulu bir sistemi neden kiraya versin kendi ne is yapacak o zaman bu adım bimeksin bittiği anlamı taşır o yüzden kiralama sistemi mantığım almıyor. Eğer cb kendisinin kurduğu paravan sirketse kiralama mantıklı neticede bir cebinden çıkıp diğer cebe giriyor hiç bir bedel ödemeden
şunu hiç bir zamandan kafanızdan çıkarmayın üretim ve imalat yapmayan hiç bir firmanın marka değeri yoktur patron aç gözlü olmasaydı şu an iyi yerlerde olurdu sokakta gezen birini bimeks nerde diye sorsan bimeks ne diyor
alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste
Yemek sepeti 589 milyon dolara gitti. herhalde içindeki tencere tavaya vermediler bu parayı ismine verdiler marka degeri ismidir sokaktaki her 10 kisiden 7 şi bimeks i bilir şirketler tanınmak ismini duyurmak için milyonlarca dolar para harcıyor bilenen bir isim marka demektir bimeksin marka degeri yok demek haksızlık bence
Kendileri satış yapamıyorlar bankalar kartlara tedbir koyduğu için k.karti çektiği anda borca gidiyor üstelik satacak mali yok çünkü tedarikçiler alacaklarını alamadığından mal vermiyor kiralayıp komisyon alacaklarmis internet sitesini oradan gelen paraya akgirayin kişisel harcamalarına ancak yeter
Yemek sepeti para basıyor siparişten %10 komisyon alıyor yemek sepeti ile bimek bir değerlendirmek bana göre doğru bir değerleme olmaz ayrıca faaliyette olmayan mağazalara kapatan bir firma marka değeri kim kıymet biçer esse düşünün en azından faaliyette bulunmak için mağazası var tüketicinin önünde duruyor birebir tüketici ile halen sıcak temasta