21.11.2023 tarihindeki açıklama ise başka bir firma ile anlaşmışlar bu firma ile anlaşma feshmi olduda
21.12.2023 tarihinde başka firma ile anlaşmışlar acaba.
Sagliklar
Printable View
21.11.2023 tarihindeki açıklama ise başka bir firma ile anlaşmışlar bu firma ile anlaşma feshmi olduda
21.12.2023 tarihinde başka firma ile anlaşmışlar acaba.
Sagliklar
İlk açıklamadaki şirket yani "Güvenli ve Verimli Maden Teknolojileri San. ve Tic. Limited Şirketi" bu işin raporlamasını yapacak yani rezerv miktarı, değerlemesi vs masa başı işler; ,diğer açıklamadaki "Avrasya Jeotek Sondaj Mühendislik Madencilik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti." ise karot çalışması yani toprağı delme, örnek alma vs saha (amele:)) işleri...4 ay içerisinde (bugünlerde) tamamlanmasını beklediğimiz bu saha çalışması...Sonrasında bir açıklama bekliyorum şahsen ama belki de bu verileri diğer şirketle birleştirerek raporlaştırıp KAP'a gönderecekler...Şayet böyle olursa Haziran ayını beklememiz lazım...Esasen genel olarak raporlama işleri karot çalışması ile birlikte yürütülür ve bu kadar sürmez ama açıklama nihai olarak Haziran ayını işaret ettiği için yazdım kimseyi yanıltmak istemem.
İşin gerçeği bilanço, finansal veriler, takaslar, raporlar, mahkeme kararları hiç bir şey gözümde yok üstadım...Bu şirketle çok içli dışlı oldum ve sayın Turgay beyden "STRATEJİK" ve bir o kadar vizyonist bir haber bekliyorum...30 yılın sonunda yapacak bunu adım gibi eminim ki, genel kurullarda edindiğim izlenim de bu yönde zaten...Öyle olmasa 1 dakika durmam burada...Çok beklettiler, çok sabrettim ve kanaatimce yüze yüze kuyruğuna geldim...Artık ölmek var dönmek yok !..:)
Borsa, bir nev'i yatırım yapılan şirketin gelecek beklentilerini diğer bir ifade ile hayallerini -önceden- satın almaktır...Hayal de kurar insan bazen...İşin açıkçası benimkisi bu çeşit bir şey ve sayın hayek üstadımın arşivime yeni aldığım ve çok beğendiğim bir sözü var:
Mafyavari despot bir yönetimle hüküm süren iktidarın var olduğu bir ekonomide istisnasız hiç bir şirketin geleceği ile ilgili net bir vizyon beklememek gerekli...Hele ki 1 sente muhtaç hale gelmiş, faizlerin % 80 leri geçtiği borç batağındaki bir ülkede...
Sayın Turgay bey hem diğer ülkelerde hem de TR içerisinde değişik yerlerde ciddi yatırımlar yapmış durumda ve günün sonunda 30 yıldır halka açık tek şirketine sıra gelmiş olmalı...Son yapılan atraksiyonlar bana bunu işaret etmekte ve açıkça yazmak gerekirse üst düzey bazı yöneticiler de an itibariyle bakkal cirosu kadar bir şirketten memnun değiller ve bunu açıklıkla bizzat ifade etmişlerdi...Sonuçta şirket Turgay beyin ve karar onun; kimsenin elinden bir şey gelmez !...
Tavan beklerken devre kesti..!!!???? 29,60 dan 28,15 yeşil....
Devre kesme felan hele de bu fiyatlarda...Çok korktum...:) Beklediğim daha doğrusu hayal ettiğim haber öncesi bu kağıdın bu fiyatlarda olmayacağını söylemeye gerek yok...Şirkette o irade oluştuğunu "hissedeceğim" fiyatlamalar çanak katlama seviyesi olan 60 TL ve sonrası...Oraya kadar hiç bir hareketi kalıcı görmem...YTD
İşte sırf bu yüzden erken pozisyon aldım ;) portföyun %75 burda. Bugünkü alımlar ile bitirdim. Sizin yazdiklariniz çok aydınlatıcı oldu teşekkürler.
Bilançoda bi dalavere mi var acaba??
Bugün mü açıklanacaktı???
Bilançodan önce dillendirildi epey
Spek alanları son kez zopalıyor olabılır
https://i.hizliresim.com/cwnvxop.PNG
10 numara bilanço...Pay fiyatını 55 TL ye yükseltmişler...Yarı fiyatlardayız yani...:)Alıntı:
19 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen 2022 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul toplantısında onaylanan Pay Geri Alım Programı kapsamında; 31 Aralık 2023 tarihli konsolide finansal durum tablosu dikkate alınarak, 2024 yılına ait ilk çeyrek sonuçları kamuya açıklanana kadar pay geri alımına ilişkin azami fiyat 1 TL nominal değerli pay için 55,4751 TL ( Önceki seviye: 34,5735 TL) olarak güncellenmiştir.
Sermaye tavanı yükseltme kararıda almışlar
İki olumluya 1 olumsuz ise kar 9 aylığa göre düşmüş
Umarım yarın 2 olumlu tarafı ağır basar
Esas sözleşme değişikliği çok önemli arkadaşlar...Ön lisans, Üretim lisansı ve bununla ilgili parametreler yeni metinden tamamen çıkarılmış...Haberin en güzeli bu bana kalırsa ve süreç tam da düşündüğümüz gibi ilerlemekte çok şükür...
Mahkeme kararı kesinleşmeden çıkarmaları enteresan,
2022 içinde enflasyon muhasebesi uygulanmış zannedersem,
Gevmis yıl karları gitmiş,
Vergi vermeyecek karlar geçmiş yıl zararlarına mahsup edecekler,
Nakit ve bedelsiz alma imkanı da ortadan kalkmış olmuyormu bu durumda,
Bunlar şahsi fikrim yatırım tavsiyesi değildir,
Sagliklar
Belki çağrı zorunluluğu da doğabilir.
Keşke gönüllü çağrı yapsada versek,
Garanti bankasının yaptığı gibi
Kayıtlı sermaye tavanının 6 milyar TL ye yükseltilmesi ile birlikte değerlendirdiğimde, buraya gayet esaslı bir yatırım planı var Turgay beyin...İşaretler o yönde yani...Kafamdaki soruların netleşmesi açısından son derece önemli bir gün olarak not edeyim istedim...YTD
Spek amca biraz daha süründüreceğim sizi diyor
Ağalar bilançoyu beğenmediler...:) Kağıt, gereğinden fazla toplu olunca böyle sonuçlar normal...Zaten hiç bir zaman finansallara göre fiyatlama yapmamıştı aynı karakter devam...Bildiğin çete !
Beğenilmeyen şey de bu...:)Alıntı:
Park Elektrik'ın 2023 yılı 12 aylık konsolide net karı 337.972.607 TL (2022/12 aylık: -225.541.199 TL)
Sayın cinali'nin de dediği gibi herkes 9 aylıklara göre kardaki düşüşe bakıyor oysa gerçek durum yukarıda olduğu gibi...:)
Neyse...Önümüzde rapor konusu var, maç henüz bitmedi....
20 günde %50 yaptı,,,güzel prim,,,rapor 4.ay da "öngörülebilir"diyor,,yani kesin değil,tahmin,,diğer aylara sarkarsa,ne zaman geleceği belli değil.
Bu yüzden fonlar,kar al ı tercih etti.
Enflasyon muhasebesi "dümeni" bir çok şirkette özellikle ciro kaleminde oldukça olumsuz sonuçlar ortaya çıkarmış. Mesela ALARK 2022 yılında 12.2 milyar Tl ciro bu yıl 8.2 milyar Tl ! Ha keza CANTE, 2022 yılında 11.3 milyar Tl ciro bu yıl 5.8 milyar Tl'ye düşmüş.
Bizde ise bu derece bir dramatik düşüş olmadı tam tersine cüz'i de olsa artış var : 2022 yılı 387 milyon Tl 2023 yılı 397 milyon Tl ciro gerçekleşmiş. Kâr boyutu zaten olumlu ancak piyasa oyuncuları buna bakmadı bile ???
Enteresan...
Zaten bakkal cirosu kadar şirket, yıl sonu bilançosunu neden bu kadar beklettiler derseniz çete ancak pozisyonunu ayarladı...Hepsi işin içerisinde ancak burada tek irade sayın Turgay bey bunu unutmamak gerekli ! Kesinlikle bu ahlaksız yapı ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum uğraşmaz çünkü buradan gelecek 3-5 lirayla...Adam tek kalemde 600 milyon avroluk yatırım yaptı Belçika'da, ne işi olur borsadaki s.kindirik kağıdıyla...Her zaman dediğim gibi borsada böyle bir şirketi olduğundan bile haberdar değildir belki de...Varsa da unutmuştur !
Bu yılki genel kurulda gayet detaylı bir önerge hazırlayacağım; hissede yapılan manipülasyonlar da dahil...Muhakkak dikkatini çekecektir...
Bu arada 2024 ilk çeyrek bilançosu şekillenmiş olmalı...Ve her zamanki gibi çete bunu biliyor...Fiyatlama ellerinde, bize düşen ise sadece sabır...
Çuvalla zarar açıklayanlar bile bunun kadar düşmedi be
Vicdansız spek
Aynen öyle üstadım...Emsallerine göre 10 numara bilanço ancak tahtadaki çete bütün bu güzellikleri iç etti resmen...KST'nın 6 milyar Tl ye çıkarılması ve esas sözleşme değişikliği gibi stratejik mahiyetteki önemli gelişmeler bile arada kaynadı gitti...
Şahsen bu fiyatlamalar beni heyecanlandırmaktan zaten uzak yerler...Muhtemelen vasat bir ilk çeyrek bilançosu gönderip tahtayı bir süre daha süründerecekler öyle gözüküyor...Sıkıntı yok, bekleriz...YTD
Kst artışı
geri alım fiyat artışının bu 9 aylığa göre kötü yıllık bilanço ile aynı anda gönderilip içi edilmesi
Yönetiminde çete ile bağlantılı olduğu hissi uyandırıyor bende
Sn,ortak
Geçen seneki blanco artı iken
Zarar gözüküyor,aslında geçen seneki blanco karlı idi.
2022 yıl sonunda gönderilen ile son gönderilen tablodaki 2022 yılı netkari karşılaştırma yapikirsa fark belli oluyor.
Hisseye hakim olmayan bireysel yatırımcı sanki zarardan kara geçmiş gibi gorebikirdi ancak öyle olmadı.
Bedelsiz potansiyeli de kayboldu gitti temettü de yok.
2024 ilk çeyrek ile umrek raporu beklemek gerekiyor.
Sermaye tavanı yüksek artırdığına göre bir bedelli veya tahsisli bedelli beklentim var.
Tahsisli olursa işimize gelir.
Rüçhan Hakkı kisitlanmadan bedelli olursa bir posta daha düşeriz tahminim var.
Bu arada enerji esas sözleşmeden çıktığına göre üst mahkemedende ümit yok gibi.
Yt tv.degildir
Sagliklar
https://i.hizliresim.com/e8ji4y1.PNG
Faaliyet raporundan alıntıdır...Son cümleyi ilk defa bu yıl eklediler...Şu ana kadar 827,6 milyon Tl yatırım yapılmış...Gelecek olan raporlamada bu maliyetler de eklenecektir değerleme tutarına...Çalışmalar Haziran ayı içerisinde tamamlanırsa etkilerini 2024 ikinci çeyrek bilançosunda net olarak göreceğiz...Muazzam bir rakam çıkmasını bekliyorum...YTD
Evet bu kısıtlanmış yedek 1.1.2023
Tarihi itibariyle kalkmış
İsterse verebilir bedelsiz
Bu miktar bakır maden sahasının satilmasindan kaynaklanan kardır.
Egerki genel kurulda bukunursaniz veya önceden şirkete genel kurul gündemi ilan edilmeden gündeme alınmasını talep edebilirsiniz.
Geçen sene katılan olmamış pek.
Sağlıklar
Son gelişmeler (raporlama, KST artışı, Esas sözleşme değişikliği vb) bugüne kadar süregelen olağan akışa ters işler...Hızına yetişemiyoruz resmen...:) Bu yıl içerisinde bir şeyler olacak, bu net...Biraz sabretmemiz gerekecek, bu da net...:)
Bende sıkıntı yok, beklerim. YTD
Malum çete hisseyi piyasanın gerisinde bırakmak suretiyle psikolojiye oynuyor, resmen kıçını yırtıyor...SPK onayı 15 gün içerisinde gelir sonra rapor vs ver elini projeler...Az kaldı, görüşeceğiz hepinizle...Oynayın bakalım...
Gelen bilançolara bakıyorum...Şok üstüne şok, tam rezil...Asıl kötüler bundan sonra gelecek; faizler olmuş % 80, borcu olan nakit ihtiyacı olanları çok zor günler beklemekte...Bizimkisi bunların yanında pırlanta ancak yüzüne bakan yok...:)
Şirket ile ilgili rapor yazan yok.
Yatırımcı,analist sunumu yok
Şirketin bir yetkilisinin TV(ekonomi kanallarında) de şirketin vizyonu ile ilgili bir açıklama yok, üstelik patronun kanalları var.
Geri alım zoraki aldığı izlenim veriyor
Temettü açıklaması da gelmedi,
Umrek raporu da yok,
Elindeki lisans da gitti sayılır,
Silopi'de ki kazanın izleride mevcut
Olunca,bizim gibi yatirimcilarada eziyet çekmek kaldı
yt.tv.degikdir
Sagliklar
Hissenin gitmediğini takmıyorum ama ne dandikler anormal yerlere gidince haliyle canım sıkılıyor
son 4 barda en büyük başarısı 24.56 üzerinde kapamak.. 25.80 üzeri güzel ama adam olacak çocuk 26.64 ve üzeri..
https://i.hizliresim.com/hoajpc9.png
23.68 23.34 aralığına gel kendini de üzeme beni de.. yada 26.30 orada bas git... böyle mehter takımı gibi olmuyor.....
Turgay bey eski borsacı, tahtadan "rahatsız edici" boyutta mal alırdım yoksa...Tahtacıdan değil, Turgay beyden korkuyorum yalan yok...:)
Ilgın rezerv raporunda gelecek rakamlara göre ciner holding ılgın A.Ş. yi satın alıp holding bünyesindeki bir şirketi park a verecek. Böylece 2000 yılında Park Tekstil = 2010 yılında Park Maden = 2017 yılında Park Elektrik = 2024 yılında Park ??? YTD...