https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net...ca&oe=599ACB9F
Printable View
Haklısınız. Sanırım 70 Mehmetçik birilerinin hırsı yüzünden şehit oldu...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu mv sayısının 550'den 600'e çıkarılması konusu bana hep Nasrettin Hoca'nın fil hikayesini hatırlatır...
550 Mv ne yapıyordu ki 600 ne yapacak?
Meclisteki tüm milletvekilleri genel başkanlarının ağzına bakıyor. Onun hilafına görüş beyan edemiyorlar. Edenler en yakın MHP örneğinde olduğu gibi ihraç ediliyor.
Ee biz niye bu kadar para veriyoruz bütçeden?
O zaman çözüm şu.
Seçim sonucunda seçim barajını aşabilen partilerin genel başkanları mv olsun. Başka mv olmasın.
Partilerin seçimde aldıkları misal her 1 milyon oy da mv olan genel başkanlara mecliste 1 oy hakkı versin.
Böylece tüm yasama faaliyetleri oylamalar vs. hem daha hızlı hem daha ucuz olur.
Adamlar hem dünya kadar maaş alıyor hem 2 yılda emekli oluyor. Milletin sırtından geçiniyor.
Kimden korumak için? Ve Hangi ülkede şehit oldular?
bence EVET diyenlerin savundukları 18 maddelik anayasa degişikliginin ve diger rakkamlarla belirtilmiş olanlerın ne anlama geldigini dahi okumadan sagdan soldan duydukları ile ahkam kesmektir..
çogu zaten ATATÜRK,e cumhuriyete karşı olmasındandır..fakat sıkıştıklarında yine büyük lidere sıgınanlar..
1919 da vatanın hertarafı işgal altınada iken buna karşı duran %40 bir vatansever vardı bu ülkeyi bagımsızlıgına ATATÜRK önderliginde TÜRKİYE CUMHURİYETİ,ni kurmuşlardı..
geri kalan %60 bir kesim teslim olmuş padişahı savunup amarikan mandası ingiliz ve fransız sömürgesi olmak isteyenlerdi..
birinci dünya savaşında ve balkan harbinde şehit 8 veren bir aileden gelen biri için ,,
degişen birşey yok bu %60 lık bir kesimin içinde hala vatanı degil aklını biat ile bozmuş cebinden başka birşeyi düşünmeyelerdir..diye düşünüyorum türkiye bir kişiye teslim edilemeyecek kadar büyük bir ülkedir..benim oyum HAYIR olacak..
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE,,,,,mustafa kemal ATATÜRK..
düne kadar pkk ile masada oturanlar T.C yi resmi dairelerden silenler fetö ile bereber ıslandık diyenler milletin başına bela edenler parelel yapı diyenler sonra ALLAH,ım ve milletim afetsin diyenler şimdi çıkmış herşeyi bana verin diyorlar ,,,
HAYIR diyenlere olmadık isim takanlar ,,,,,,EVET diyenlerdede hayır,lı olsun dilegiyle ...?
Tecahül-ü Arif nedir bilmez misiniz?
Biliyorsanız sizden duyalım.
Dün: Membiç'teyiz. (?) Bugün: MGK "Fırat Kalkanı sonlandı" dedi.
Nasıl yani ?..Hani ilk hedefimiz Menbic sonra Rakka idi ..Yine mi kandırıldık.?.. Hepimizin gözü önünde yakılan iki gariban askerden tut, yaşamını yitiren yüzlerce askerin AHI,yeryüzü var olduğu sürece sizin iki yakanızda olacak.
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net...65&oe=59512BFC
....ALINTIDIR....
Tecahülü Ârif Söz (Bilmezlikten Gelme): Bir anlam inceliği yaratmak ya da nükte yapmak için, şairin, çok iyi bildiği bir şeyi bilmiyor görünerek söz söylemesine tecâhül-i ârif denir.
Örnekler:
"Yılın ilk karı yağdı
İyice kısaldı günler
Ölülerimiz üşür mü ki?"
Son dizede şair ölülerin üşümediklerini bildikleri halde,sorudan
yaralanarak bu durumu bilmezlikten geliyor.
....ALINTIDIR....
çok dogru konumuz anayasa ..o zaman çevremizdeki bazı ülkeleri veya yakın tarihe bir göz atalım..
iran şahı rıza pehlevi ne oldu ,,
ırak saddam vardı ne oldu,,
mısırda sedat ve mubarek vardı ne oldu,,
libyada kaddafi vardı ne oldu ,,
suriyede esat vardı ne durumda,,
şimdi bizde demokrasi,den vazgeçip bunlar gibi birinimi yaratalım sonuçta bu ülkelerde anayasa ile gelenler ve abd ile hareket edenler işlerinde birtek esat abd ,ci degildi onuda ayakta tutan rusya oldu ..
önemli olan anayasa degişikliginden sonra olacaklardır, eski bir atatsözü vardır ,,atı alan üsküdarı çoktan geçti diye,,sonra dizini dövsende iş bitmiştir bu duruma düşmemek için HAYIR diyoruz..?
hayır demene kimse bir şey demez bu doğal herkes farklı düşündüğü için referandum var biz burda bu nedenle tarışıyoruz
ancak
bir önceki mesajındaki yaptığın ima tam bir cinnet haline işaret ediyor
kurtuluş savaşında %40, %60 oranlarını nasıl ölçtün
yazık çok yazık
basit bir anayasa değişikliği nedeniyle hangi değerlere sığınıyorsun
o zaman tarih kitaplarını bir karıştırın lütfen içerdeki kadar yabancı kitaplarıda ..TÜRKİYE CUMHURİYETİ kurulma aşamsında iken içerde ve dışarıda ne görüşmeler yapıldıgını..
aziz nesine hep kızardım fakat şimdi hak veriyorum,,bazen insanlar öldükten sonra kıymeti anlaşılırmış,,
aslında biz hayır diyerek sn.erdoganı ve akp de demokresi içinde kalmasını saglıyoruz..:wave:
akp oy vermiş biri olarak.
demekki yazdığın her şeyin bir mantığı olması lazımmış kafadan atmalar cinnet seviyesinde imalar yapmakla slogan atmakla olmuyor
biri çıkıp mantıklı soru sorunca apışıp kalırsın böyle
ne yazdığının farkına vardığın zaman seninle konuşabiliriz ama şimdi değil
açıkla dedim ya
kurtuluş savaşındaki %40 %60 ı nasıl ölçtün
çok güzel bir konuya deginmisiniz soru sorunca degil sorgulamayı önce idrak ediniz ..
mantık dan bahsetmisiniz ,,,bunuda bir düşünün ,,tıpkı avatarınız gibi,,
hep hazıra konmayın biraz okuyun ben tarihi çok severim yaş 60 olmuş ve hala zaman buldukça okumaya ve ögrenmeye çalışırım..sizlere kolay gelsin..aslında birde 16 nisandan sonra bir topik açıp ne dedikte ne olmadı diye..
Ya gardass
Sen bi referanduma hayır yazan tisortle gezsene taksimde !!!
Sonra gel burda konuşalım.
Tabi gelebilirsen..
Nerde yaşadığını zannediyosun
İsviçre mi.??
HUAWEI NXT-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu akşam mübarek regaip kandili,yaklaşan ramazan ayının müjdecisi üç ayların başlangıcı, hepimiz aynı al bayrağın altında tc vatandaşıyız askerlik yaptık vergi veriyoruz bu vatanı seviyoruz,
bu akşam hiç olmazsa kırıcı olmayalım kalplerimiz huzurlu olsun daha güçlü daha müreffeh bir türkiye için dua edelim çalışalım çocuklarımıza daha güzel bir türkiye bırakalım
çok haklısın kardeş..
iki oglum var küçük olanı 3 üniversite bitirdi istese bedelli yapabilirdi fakat istemedi ve şimdi vatani görevini yapıyor bundan bende diger askerlerimiz gibi gurur duyuyorum hayırlsıyla 17 nisan da bitirip gelecek..
tüm müslümanlıgın regaıp kandilini kutlarım ülkeme ve vatanıma huzur getirmesi dilegiyle ..iyi kandiller büyüklerinizi arayıp kutlamayı unutmayın..:yes:
Kandilimiz hayırlara vesile olsun...
Yazdıklarımdan ve yorum yaptıklarımdan trakyalı ve hissenet sorumlu tutulamaz.YAZILARIM VE YORUMLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Maşallah mangalda kül kalmamış... Ortadoğuda dahi Terör bitmiş ki Fırat Kalkanı harekatıda sonaermiş.,,
Ha birde ; Koministler gibi parti devleti suçlaması olmuş;
Bakalım ne cavaplar duyacağız:
"...“BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TÜRKİYE’YE PARTİ DEVLETİNİ GETİRMEK İSTİYOR”
Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben size işin özetini sayayım. Bu anayasa değişikliği Türkiye’ye parti devletini getirmek istiyor. Ne demek parti devleti? Eski Rusya’yı düşünün, Romanya’yı, Bulgaristan’ı düşünün, ne vardı komünist yönetim vardı. Cumhurbaşkanı komünist partinin üyesiydi. Bakanlar komünist partisi üyesiydi, herkes, valisi, kaymakamı herkes partinin üyesiydi. O rejim yürüdü mü? Yürümedi. Değişim yaşandı. Bütün o rejimler demokrasiye doğru evrildi. İnsan haklarına doğru evrildi. Bu referandumda ne yapmak istiyorlar? Geçerse o rejimlerin bir benzerini Türkiye’ye getirmek istiyorlar” dedi...."
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Bir de burdan bakalım;
..."Kılıçdaroğlu, “2010 referandumu yapıldı. Ne diyorlardı, ‘mezardan bile kalkın gidin, buna evet oyu kullanın’ diyorlardı, ‘bu olursa ‘Türkiye uçacak, büyüyecek, zincirlerden, prangalarda kurutulacağız’ diyorlardı. Ne oldu? O zaman ben yine gittim yine meydan meydan gezdin, ‘yapmayın, etmeyin, bu referandum sonucunda yargı bağımsızlığı kalmaz, siz devleti birilerine teslim edersin’ dedim. Evet oyu çıktı, fatura yine millete çıktı. Devleti kime teslim ettiler, bir kişiye. Yargıyı? 160 militanı Yargıtay’a tayin ettiler. Yargı çöktü, devlet de çöktü, arkadan darbe de oldu. Müsebbibi ne? Bu 2010 Anayasa referandumudur. Hiç kimse unutmasın. Asıl sorumlusu odur. Şimdi ?benzer bir tablo parti devleti kurmak istiyorlar. Daha ileri bir aşama” şeklinde konuştu..."
FETÖ cüler de o zaman Evet demiş ne kadar da ilginç...Acaba PKK lılar ne demişti....Hani 30 bin kişinin katili Sn Apo dedikleride Evet mi demiş... vah ki vah...
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Konunun başlığını görünce bir gülme tuttu beni :)
GÜNÜN SÖZÜ ............
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net...33&oe=59503F4A
arkadaslar ben burda evet i savundum gerekcelerini yazmaya calistim.munakasa icine girdiklerim referandumla alakali degildi onlarin konuya anarsist yaklasimi sebebiyle munakasa oldu.
evet i savunsam dahi bu iktidari ve milli gorus gelenegini kesinlikle benimsemiyorum.cunku bu kesim ulkemizin kaynaklarini hep kullandi ve bir elit tabaka olusturdu.bu tabaka uretmeyen surekli tuketen bir kesim.malesef bunlarda ne bir ilim adami cevresi ne de ureten bir sanayi cevresi gorursunuz.
su an iktidarda olan veya ak partinin kuruculari arasindaki bircok ismin cocuklariyla okudum.onlar piril piril ureten kisiler fakat malesef bu cevre ulkede torpilin onunu kapamasi gerekirken bunu yaydilar sebebi de entellektüel bir yapi olmamalari dolayisiyla cikar paradan mevkiden ibaret oldu.
fakat evet herseyin onunde hele avrupada daha once bahsettigim misyonerler dernekler ve avrupada yahudi gazetelri Türk halkina hergun hakaretler dolusu yazi yazarken hatta bugun bir yahudi gazetesi Türklerin paranoyasi azitti yazmis;bunlar olurken evet i biz milelt olarak denemeliyiz.cunku bizim ozumuzde gelenegimizde catisma yoktur.kulturumuz uzlasi kulturudur.buna gulenler oalcaktir ama oyle.almanlar,italyanlar, fransizlar la kiyasladigimda bizim tarihimizde mussolini,hitler,le penler,vs.olmamistir.onlarda bu ihtiyactan dogmustur.askeri darbeler demiyor kenan evren vs.gelenegimiz osmanli veya selcukludakinden farkli degildir.ama avrupda yole degil varolan kilise geleneklerini cope attilar cunku onu hayatlarina entegre edemediler sebebi de kilisenin dayatmaci yani uzlasi olmayan politiklari.tabi bu hamur cok su kaldirir.bizde de ornekler oalbilir ama kiyaslanmaz.
selamlar
ATV de Nihat Hatipoğlu çok güzel vaaz veriyor. Hala tövbe etmeyen varsa bu gece fırsat onun için
Vaaz vererek nasıl otel sahibi olunacağını da anlatıyor mu?
:))
Açıkçası ben bir tek ölümü anlattığı bir videosu vardı. Onu izletmişti bi arkadaş orda çok hoşuma gitmişti. Çok samimi gelmişti. Böyle içten samimi olduğunu düşündüğüm bi şekilde gözyaşı döküyordu.
Sonra bi tv programı yapmaya başladı. Baktım ağladıkça popülerliği artıyor. Popülerliği arttıkça ağlıyor.... o zaman iyi bir oyuncu olduğunu düşündüm. Bi daha da izlemedim.
Başlıktaki soruyu Bahçeli'nin danışmanına sormuşlar....😂😂
...ALINTIDIR...
Bahçeli’nin danışmanı Şükrü Alnıaçık,
"Neden Evet" sorusuna “Elalem deveyi hamuduyla yutmuş bir dilim ekmekte biz yiyelim" diyerek cvp verdi https://t.co/wDPYcPA4Ml
iste benim de anlatmak istedigim bu.adam insanlari ekrana bagliyor diue? kalyoncu ailesi hoteller kuracak kadar para oduyor adama.tuketen toplum zihniyetinin bir sonucu dur bu.ve malesef millo gorusculerin anlayisidir bu.sadece Türkiyede degil avrupada da Turklerin zenginliklerini holdingler vasitasiyla bunlara bagli camilerde ortaklik adi altinda topladilar.cuvalla paralarla konyada bir bina insaa etiller ve ardinda surekli zarar eden bir kombassan holding braktilar.tum bu olanlara ragmen de kalktilar koc u vs.sucladilar.sebebi cok sacma.gittiler paralari repo bono ya yatirdilar para kazandilar.ondan sonra abd de cia bunlarin paralarina coktu.iste ben bu yuzden bu zihniyetin Turkiyeyi yonetmesini istemiyorum.ama gel gor ki chp sirf .....(kufur).
o gurbetci paralari koc sirketlerine yada baska buyuk holdinglere yatirilmis olsaydi bugun Turkiye borsasi da ekonomisi de farkli olmaz miydi? en azindan senin zengin bir avrupa toplumun olurdu.
Trump ülkeye girişi yasaklıyor, arkadından Federal bir yargıç, önce yürürlüğü durduruyor sonrada yasağı iptal ediyor.,.,
Gelelim EVET ve sonrasına; Evet çıktığı anda Ertesi gün Sn CB Hollandalı veya Musırlı Turistlerin Türkiyeye girişi yasakladı diyelim... varmı başka bir otorite bu yanlış olur pire için yorgan yakılmaz diyen, anında onlarıda görevden alır... Sonrasıda bir felaket;
Bütün akrabalarını teker teker Başkan Yardımcısı yapar...sayı sınırı bile koyulmamış..,. Bu Konu Evet çıkacak; Güçlü Türkiye , Yatırım artacak, İstikrar gelecek Reklamlarını ve de biz Evetçiuiz konusunu çok çok aşar..,
Bakın şimdi Habertürkte güya bir gazeteci; FETÖ nün siyasi ayağının olmadığını ve benim babam hepinizi döver bakın buradan hepinizi uyarıyorum... babama söylerim hastirin lan gibi bağırıp çağırıyor... Bu seviyedeki gazeteciler ve habercilerle FETÖ gibi uluslararası CASUSLUK ÖRGÜTÜ ve benzeri yapılarla mücadele etmek mümkün değildir... FETÖ nün kuyruk koptu ve Bu Saf veya Niyeti Bozuk lar ise bizleri kuyruğa vak diye uyutmaya çalışıyorlar....
sevgili krepi , dediğimiz şudur bizim, alıntılarda yazılarda milli ve manevi değerlere millet iradesine saygılı olunsun,
seçilmiş yine seçimle gider ama millet seçtiği liderde ısrar ediyorsa darbeyle marbeyle gönderilmeye çalışılmaz ,dış mihraklardan taşeron terör örgütlerinden medet umulmaz, saygı saygı saygı, muhalefet olarak daha iyi çalışın kendinizi millete benimsetin seçilen siz olun diyoruz,
bugüne kadar seçimlerde milletin kafasına silah mı dayadılar ? yoo, millet böyle irade buyurdu bu ismi seçtim dedi, bitti
yine millet seçecek çıkan sonuca herkes saygı gösterecek hazmedecek.bu kadar basit.
sevgili gunaydin,muhalif olsun diye yazmadim bunlari.siz zaten benim dusuncelerimi bilirsiniz.ben sizin hassasiyetinizi anliyorum ve ben bu konuda daha da hassasim.belkide yazmamam gerekirdi cunku suan bir genel secim yok.referandumda ben de evet derdim.
saygilar
Çok eleştirici olsam da hükümetin yanlışlarını söylesem de dış mihraklar konusu çok açık gözüküyor. Büyük şeytan her zaman kukla olmamızı ister. ALLAH hakkımızda hayırlısını versin. Buradan siyasi mesaj anlamayın.
muazzam bir misyinerlik faliyeti yurutuyorlar.bavullarla kitap yayinlar vs. dagitiyorlar o bahsettigim dernegin misyinerleri.simdi iae istanbula gelip hayir i desteklemek icin konferanslari varmis.hristiyan biri bana mevlananin kim oldugunu (guya mevlana da islamiyeti gereksiz goruyormus)anlatmaya calisirsa avrupadaki Türklerin dustugu hale bakin.bizi kendi degerlerimizle vurmaya calisiyorlar.buna destek veren Türkler gencler iktidara veya "dincilere"kinlerini kusmak icin bu derneklerle isbirligi icindeler.bu ayrismayi Turkiyedeki bu milli gorus zihniyet daima korukledi.
arkadaslar lutfen size karsi veya gorusunize karsi olarak algilamayin.maksadim Türklerin bana sosyal parafigma icinde nasil bir hayat yasadiklarini anlatmak.tabiki bu kesim cok az olabilir bilemem.