Aynen öyle .. Hatta kazanırdan öte chp kaybeder..
Ankara ve İstanbul da Mhp Akp koalisyonu kesin kazanır..
İzmir için benim söylediklerimi takip edin..
Yarın seçim olsa Chp İzmir i kaybeder..
Printable View
Siyaset yaptık.. Özür
konuya dönelim
Dolar tl an itibari ile 6.2677
Kazansın valla.AKP bence bu ara lazım.Yoksa bu kaosta akp den başka kimse bu kadar insanı evinde efendi efendi oturtamaz.AKP seçmeni olmayanlar zaten okumuş ve görece ekonomik durumu iyi olanlar onlar da pek isyan kültürü olmaz.E geri kalanlar da ya tuzu kuru akp liler veya kan kusup kızılcık şerbeti içtim diyecek kadar bağlı reisçiler.Ben artık sosyal olarak sıkıntılardan korkuyorum,işsizim deyip kendini yakan yarın gelir seni de yakar.Değişik bir ülke oluyoruz.Nasılsa bu muhalefet de tırt, akp bu ara dursun bence ,zaten olan oldu maalesef.Geçen biri yazmış ,akşam aç yatıp sabah kılıcına sarılmayanın aklından şüphe ederim diye bir laf.Aman ha bu ara kılıca sarılacakların sayısı giderek artıyor,dikkatli olmak lazım.
Dxy 94.130 yukarı attı nihayet.
Niye hep ayakkabıcılar batıyor. Ayakkabı kutusu, dolar filanla başlamıştı herşey. Bir mesaj var ama anlamadık. )))
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hatta şimdi 94.178'i gördü.
YEP in anlamı herkes masum mu?..
Acayip şeyler oluyor..
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem...yorum-2639019/
Usd tl 6.2936
21 Eylül Cuma 16:12 MAY: İNGİLTERE ANLAŞMASIZ BREXIT İÇİN HAZIR OLMALI
21 Eylül Cuma 16:12 MAY: İNGİLTERE VE AB ÇIKMAZDA
21 Eylül Cuma 16:11 MAY: BREXIT REFERANDUMUNUN SONUÇLARI TERSİNE ÇEVRİLMEYECEK
21 Eylül Cuma 16:06 MAY: İNGİLTERE VE AVRUPA BİRLİĞİ İKİ ÖNEMLİ KONUDA AYRILIĞA DÜŞTÜ
dxy 94.22 , hızla devam ediyor.
O kadar komplo teorisi olabilir mi, şuna bir bakın o zaman.
Bu adamın çoğu fikrine katılmasam da şu flood okumaya değer bence, alttaki ve üstteki tweetlere de bakmakta fayda var.
https://twitter.com/ElZulfiqar/statu...19963481747457
https://twitter.com/ElZulfiqar/statu...55206245453824
özellikle de şu https://twitter.com/ElZulfiqar/statu...51562503090176
Dxy 94,336 sıçradı.
Önümüzdeki krizi analistlerin bir kısmı 2001 e, bir kısmı da 90 lı yıllardaki krizlere benzetiyor bence hiçbirine benzemiyor ama illa benzeteceksek 70 li yıllara benzetebiliriz. O yıllarda çocuk olduğumdan dolayı tecrübe edemedim o yüzden çoğunlukla 70 li yılları araştırıyorum aylardır. Elimde 70 li yılların almanakları var. Bu forumda o yıllarda genç olan galiba bir tek Sn Bora Yaşar var
Dolar yavaş yavaş hızlanıyor.Yükseliyor ve kırılıyor, 3 parça halinde böyle devam ediyor ve üstüne katlanarak yükseklişini azar azar yapıyor.Buralarda 1 saat daha tutunursa kapanışta güzel veriler belirecek gibi
YTD
*fitch, "türkiye'nin açıkladığı yeni orta vadeli ekonomik program, karşı karşıya olunan zorlukların bilincinde"
*fitch, "yeni ekonomik programı, yaz aylarında lirada yaşanan değer kaybı sonrasında uzun bir düzeltme dönemi ile karşı karşıya olunduğunun farkında"
*fitch, "yep, türkiye emkonisinin karşı karşıya olduğu zorlukların bilincinde, ancak programda detay yok, özellikle finansal sektörü ilişkin planlar hakkında"
*fitch, "daha gerçekçi makroekonomim tahminler, otoritelerin zayıf gsyh büyümesine tolerans göstereceklerine işaret ediyor"
*fitch, "mali projeksiyonlar, türkiye'de 2018'in geri kalanında politika sıkıaştırmaya işaret ediyor"
*fitch, "etkin bir politika yanıtına yönelik siyasi riskler, türkiye'de büyük olasıkla devam edecek, özellikle para politikasına ilişkin olarak"
70'li yillar ile gunumuzun alakasi yok, her turlu beyaz esya, elektronik esya, otomobil ve akliniza gelebilecek hersey de cesitlilik yoktu.
Hazir giyim sadece erkeklerde biraz biraz baslamisti, tukenmez kalem yoktu, resmi evraklar kopya kalemi denen silinmez kalemle yazilirdi.
Artik mukayeseyi, bir de boyle dusunun.
70 li yıllarda,
Banka faizi sabitti...
Enflasyon ile alakası yoktu ...
Mal yoktu....
Enf. altı faizden dolayı Kastelli piyasaya çıkmıştı...
Kastelli büyük firmaların Mevduat Sertifikalarını pazarlardı...
Bugün de, Özel Sektör tahvillerimiz var !!!!!!!
................
200 günlük saatlik EMA üzerine kendini atmak için 4 saattir uğraşıyo ama atamadı ...atarsa birşeyler olur,yine atamaz ise patinaja devam...
Sanırım stagflasyon tabiri 70 li yıllarda ortaya çıkmıştı.
İki çocuğum o yıllarda doğmuştu.
Toplum olarak, bugünlerle kıyaslanmayacak bir ihtiyaç ve tüketim çeşitliliği içindeydik.
Üretim son derece geriydi.
Bir tüp yüzünden civarımızdaki bir dükkan sahibiyle yaşadıklarım aklıma geldi.
Devlet memuru idim.
Şöyle söyleyeyim...
1972 de mesleğe girişte maaşım 2500 lira idi. (son derece yüksek bir ücret kabul edilirdi).
1978 yılı Haziranında mesleği bırakırken maaşım ise 10.000 liraydı. Sadece 6 yılda 4 kat artmıştı.
Hiçbir kriz birbirine benzemez. 1994 krizinde ne cep telefonu ne windows 95 vardı...
2001 krizinde cep telefonları sadece alo demeye yarıyordu.
internet bireyselde yok denecek kadar azdı. adsl yoktu.
gazeteler bir gün sonra çıkardı. 2008 krizi yurtdışı transferi olarak geldi.,
şu an ise herkesin cebinde internet. herkesin kullanacağı twitter whattsapp gibi anlık haberleşme programları.
algoritmik yapay zekalı yazılımlar....
herkesin ulaşabileceği anlık bilgi.... En önemlisi bilgi birikimi yani önceki nesillerden alınan deneyim.
1979 larda bir Şahin araba 400.000 lira civarında ve karaborsa idi.
Hep bilirsiniz...Telefon bazı oturmuş ailelerde bulunurdu.
Komşumuzun telefonu vardı.
Ankaradan İstanbuldan akrabalar, çok lüzumlu durumlarda o telefondan ararlardı.
Genelde iş yerinden erkekler arardı uzaktaki akrabalarla.
Çocuklara doğumunda telefona yazılmak moda ve ileri görüşlülüktü.
Askere kadar telefon sahibi olsunlar diye.
İnsanlık ve ülkemiz buralara gelirken az çekmedi.
Bugünkü gençlerin bunu anlamasını beklemek çok zor.
Ne kadar az tüketim ihtiyacınız varsa krizi o kadar az hissedersiniz...
Bu da bir nevi gelişmişlik demek.
Bundan böyle olacak krizler bu açıdan da geçmiştekilere benzemeyecek.
İnsanları çok daha fazla etkileyecek.
Bugün bir elektriğin kesilmesinin yaratacağı kaos geçmiştekine benzemez.
*çelik: Erdoğan'ın abd ziyaretinde trump'la görüşmekle ilgili bir talebi olmamıştır, onlardan talep gelirse değerlendirilir
Gençlere masalları dinlediniz...:)
Bu durumlarda kendimi baya yaşlı hissediyorum.
O nedenle geçmişi pek düşünmem. :)
Sevmem.
Çok fazla yokluktan geldik.
Ben her şeyi gördüm.
Köydeki idare lambasını, biti, çıplak ayağı, her türlü yoksulluğu, kağnıdan, uçağa, toprak damlardan havuzlu villara...
Başım dönüyor bazan.
Türkiye'de gelişimin en hızlı olduğu dönemi yaşadım.
Biz 15 sene filan beklemiştik telefon bağlansın eve diye...Telefon yok diye kız arkadaşımla buluşamıyordum 80 li yılların başında bile...Ancak görüştüğümüzde ertesi buluşmanın gün-yer-saatini söylüyorduk...Buluşabilirsen ne ala...Yoksa biri ağaç olurdu aksilik çıkarsa...
Benzin yoktu...Hortumlar yakıtı veren pompaya sarılırdı olmadığı zaman benzincilerde işaret olarak. Olanlarda sadece belli litre benzin verirdi...200-300 arabalık kuyruklar olurdu olan yerlerde...
Sanayağ ve tüp kuyruklarına girerdik...El atından bakkallar tanıdıklarına ve iyi müşterilerine biraz daha fazla sanayağ verirdi...
Gazyağı kuyrukları da vardı...Gazyağı lambasında ders çalışırdık...
Et-balık kurumuna giderdik Zeytinburnuna tren yolu yanında...Sıraya girerdik mukavva kutular içinde 1 kilo kıyma için. Annem bizi de götürürdü sıraya sokardı 1-2 kilo fazla alabilmek için ayrı ayrı noktalarda ama...Arka arkaya olursa çakardı eti veren kişi...
Yanında Sümerbank vardı oraya da mutlaka uğranırdı...
Ahhh ah...Ne günlerdi...