o işi bıraktı kömür madeni çıkartıyor artık
Printable View
o işi bıraktı kömür madeni çıkartıyor artık
hayırlı olsun.
onay gelmezse mokaka olur.
Üst pazar olasılığı yüksek en az %80 çıkar bir. Hafta oldu çıkmadı bu inceleme uzun sürmesi bu hisse geçmişte çok spiküle edildi ondan olabilir temeli çok düzeldi onay birde kömür fiyatları çok artınca kar patlaması olmuş
son bilançoda hasılata bakılırsa henüz madenden çıkardığı kömürü satmadığı anlaşılıyor. karın çok ciddi bir kısmı kur farkından geliyor. büyük olasılıkla bedelliden elde ettiği geliri dövizde tuttuğu içindir. çıkardığı kömürü satmaya başladığında ciddi kar rakamları açıklayacak. hisse şu anda geleceği satın alıyor, yani kömür satışları ile gelecek bilanço fiyatlanıyor. pazar değişikliği onaylanıp normal işlem görmeye başladığında, belki ilk gün veya ilk dakikalar hariç, düşüş bekliyorum. sonra toparlanıp asıl kalıcı yükselişini yapacaktır. bunlar benim görüşlerimdir, yatırım tavsiyesi değildir.
seri ye takamadı 2 ileri bir geri.kömürün üst tabakasında .
gündelikciler temizleniyor
bir üst liğe transfer bilgisi olan varmı.amatör kümeden kurtulamayacak sanırım
bu da güzel haber
Şirketimizin sermaye artırım sürecinde 18.08.2021 tarih, 8/3 sayılı kararı ile hazırlanan Fon Kullanım raporuna istinaden planlanan 30.000.000 TL tutarındaki yeni maden sahası alımına ilişkin harcama tutarı, Sermaye Piyasası Kurulunun 30.09.2021 tarih, 50/1427 sayılı toplantısında alınan kararı ile, harcama öncesi, doğmuş borcun kaynağı ile birlikte borcu tevsik edici belgelerle Sermaye Piyasası Kuruluna bilgi verilmesi ve Sermaye Piyasası Kurulunun onayı sonrası kullanım gerçekleştirilmesini teminen söz konusu bedel Sermaye Piyasası Kurulu tarafından Denizbank A.Ş. nezdinde bloke edilmiştir.
Sermaye artırımına ilişkin hazırlanan fon kullanım raporunda belirlenmiş olan yatırımlarımızda;
Yaşanan yüksek enflasyon ortamı, döviz bazında satın alınan ve alımı devam etmekte olan yatırımlardaki kur artışları nedeniyle katlanılan maliyet artışları, maden sahası dekapaj çalışmalarının en büyük maliyetlerini oluşturan akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışlar ile işçilik maliyetlerindeki artışlar nedeniyle sermaye artırımından elde edilen fonun kullanım planlamasında sapmalar olmuştur.
Bu çerçevede Sermaye Piyasası Kuruluna söz konusu fon kaynağının, 30527 ruhsat no'lu maden sahası için planlanan yatırım harcamalarında meydana gelen artışın karşılanmasında ve kömür alım satımlarında işletme sermayesi ihtiyacı yönünde kullanılması amacıyla blokenin kaldırılarak fonun serbest bırakılması yönünde başvuru yapılmıştır.
Sermaye Piyasası Kuruluna yapılan başvurumuz sonucunda, Kurulun 16.06.2022 tarih, 32/893 sayılı toplantısında şirketimizin talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiş olup bloke edilen fon kaynağı serbest bırakılmıştır.
Kamuoyuna arz ederiz.
Saygılarımızla.
bu mübareklerin hayatı yalan dolan
ne madeni ?
desene yakında şemsiye satışları başlar.
Simdi, konunun kritiklestigi yer komur satisi
05.02.2021 atilan KAP haberine gore: "Çan Termik Santrali ile 2.000.000 tonluk ( 1 milyon tonu opsiyonlu olmak üzere) uzun vadeli kömür satışı için çerçeve anlaşması imzalanmıştır. " ve "İş İlişkisinin Başlamasının Öngörüldüğü Tarih: 01/03/2021" denilmis.
Sirekt YI'lerine sormak gerek:
1. teslimat ne zman basladi? ve kac ton teslimat yapildi ?
2. opsiyon CTS tarafindan kullanildi mi yoksa pasifte mi?
3. aylik uretim kapasitesi kac ton?
4. anlasmanin 1M tonluk kismi icin sure sonu nedir?
------------------------------------------------------------------------------------------------------
bunlari bilmeden, afaki bir hesap yapalim (olumlu taraftan bakarak)
komur tonu bugun: perakende 3025 TL, %20 iskonto etsek 2420tl/ton
opsiyon kullanilmamis desek 1M ton teslim edilecek
2420 TL x 1M ton = 2,420,000,000 TL ciro
kar marji %10 desek = 242,000,000 TL favok
1M tonun 2022 yilinda, tesisin kapasitesi sebebiyle %16'si teslim edilecek desek = 38,720,000 TL yil sonu favok
2021/12 favok= 4.9M
2022/3 favok= 5.4M
daha fazla detaya/bilgiye hakim arkadaslar varsa, hesabi duzeltip ince ayrintiya inebiliriz
------------------------------------------------------------------------------------------------------
EKLEME: sirket sayfasinda 3.soruma cevap verilmis
Tesis kömür zenginleştirme kapasitesi: 240.000 x 0,70 = 168.000 ton/yıl olarak yazilmis
Buna gore hesabi guncelledim ve YI'lerine sorulari mail attim, cevap geldiginde burada paylasirim
mazot olmuş 30 ufak bir maliyet hesabı eksiye geçerse bir bakmışın yüzde on kar ekşi yüzde 20 dönmüş bedelli paraları uçmuş.
yeni makinalar da alınmış
Şirketimizin bedelli sermaye artırımından elde edilen fon kaynağından karşılanmak üzere, Tekirdağ İli, Malkara İlçesinde bulunan maden sahamızda kullanılmakta olan iş makinası yatırımlarımıza ilaveten 275.400 Euro (KDV Dahil) bedel ile SUMITOMO marka 1 adet Paletli Ekskavatör alımı için satın alma teyidi bugün verilmiştir.
Satın alma teyidi verilen 1 adet Paletli Ekskavatör'ün toplam 275.400 Euro bedeli bugün peşin olarak ödenmiş olup, maden sahamıza teslimi önümüzdeki hafta içerisinde yapılacaktır.
Şirketimizin satın almış olduğu bu iş makinası ile maden sahamızdaki dekapaj kaldırma ve kömür çıkarma-işleme üretimi kapasitesinde % 15-20 aralığında bir artış olacaktır.
Kamuoyuna Saygılarımızla arz ederiz.
Nuri ne yapıyor,ne yapmaya çalışıyor?
Dün KAP tepki yok. Sabahi -7 simdi +9 .
Hacım : 2.63 te 34.476
3.11 de 352.838 lot.
Şirketimizin bedelli sermaye artırımından elde edilen fon kaynağından karşılanmak üzere, Tekirdağ İli, Malkara İlçesinde bulunan maden sahamızdaki dekapaj malzemesinin döküm harmanına taşınması amacıyla satın alınmış olan 15 adet Kamyon yatırımlarımıza ilave olarak, 5 adet FORD Marka, Trucks 4142 XD (8x4) model Otomatik Şanzımanlı damperli kamyonun, 1 yıl ilave garanti uzatımı ve 10.000 saatlik Motor ve Şanzıman periyodik bakımlarını kapsayacak beşli bakım paketi ile anahtar teslimi olarak 11.187.500 TL peşin bedelle alımı için bugün sipariş teyidi verilmiştir.
Siparişi teyidi verilen 5 adet FORD Marka Damperli Kamyonlar Malkara'daki maden sahamıza Temmuz ayının son haftası teslim edilecektir.
Kamuoyuna Saygılarımızla arz ederiz.
Neyse paralarımız araç alımına gidiyor.
bu nasıl onay süreçi .başka hisse onay sürecinde bile yürüyor .2 aydır tık yok .
bahtsız bedeviyi çölde kutup ayısı kovalar. bende şanşta bedevi şanşı
Yat. iliskilerine attigim maile donus olmadi
Boyle firmayla da benim isim olmaz...
Ben de ALMAD hissesi tutuyorum ama kafama takılan noktalar var aslında. Belki tamamen yanlış yorumluyorum bilmiyorum.
Batı Trakya Madencilik'ten 15 milyon TL'ye zenginleştirme ve yıkama tesisini aldığımız yazıyor geçmiş kaplardan birinde. Buranın eski Yön.Kur.Başkan Yardımcısı Burak Altay diye birisiymiş sanırım. (Bu isim tekrar gelecek) O sırada faaliyet raporlarında kömür zenginleştirme ve yıkama hizmet bedelleri gözüküyor, buradan para kazanmışız. Ancak son 2022 ilk çeyrek faaliyet raporunda bu kalemi göremedim. Eğer zenginleştirme ve yıkama yapmayacaksa neden satın alındı ki? Sadece kendi üretimlerinde mi kullanılıyor artık?
Bir başka kapta yıkama tesisi aldığımız Batı Trakya Madencilik'e maden sahası dışında bulunan ve kömür madeni bulunmayan 88 adet arsa satıyoruz 32,675 milyona. Bir başka anlamadığım konu buralarda maden yoksa bir madencilik şirketi neden buraları alıyor ki? Ayrıca bu satıştan sadece 2 milyon tl peşin alıyoruz ve geri kalan miktarı 31 aralık 2022'ye kadar alacağımız yazıyor. Bu kadar yüksek enflasyon olan bir zamanda neredeyse tüm parayı TL olarak neden bu kadar uzakta alıyoruz?
Bir başka kapta Çan 2 Termik A.Ş. ye 2 milyon ton kömür teslimi için sözleşme yaptığımız ve 15050 ton teslim ettiğimiz yazıyor. Çan 2 Termik halka arz dokümanında Yönetim kurulu başkanı Burak Altay.
Yine başka bir kapta Çan 2 Trakya Kömür maden a.ş. ile kömür sahasının işletmesi için çerçeve anlaşması yaptığımız yapıyor. Bu şirket Çan 2 Termik A.Ş. nin %100 iştiraki ve yönetim kurulu başkanı yine ito websitesinden baktığıma göre Burak Altay.
Şimdi yazacağım kısmı ben anlamadım muhtemelen son faaliyet raporunda rödovans sözleşmesi kapsamında üretimden bahsediyor. Yanlış anlamadıysam bu başkası işletiyor demek, yanlışsa lütfen düzeltin. O zaman alınan makineleri, kamyonları neden alıyoruz ki?
Dediğim gibi ben anlayamadım, anlayan varsa açıklarsa sevinirim. Bana ilişkili taraflar hep aynı gibi geldi ve anlam veremedim. Yıkama ve zenginleştirme tesisi çalışıyor mu? Çalışıyorsa neden faaliyet raporunda ayrı başlık yok, çalışmıyorsa neden aldık? Maden sahası olmayan bir yeri, bir maden şirketi neden alıyor? Bu enflasyonist ortamda neden ödeme bu kadar erteleniyor. Kömür siparişi aldığımız şirketle işletme sözleşmesi mi imzalandı?
Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim.
Genel Kurul Çağrısı
Genel Kurul Tipi
Olağan Genel Kurul
Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi
01.01.2021
Hesap Dönemi Bitiş Tarihi
31.12.2021
Karar Tarihi
01.07.2022
Genel Kurul Tarihi
28.07.2022
Genel Kurul Saati
11:00
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih
27.07.2022
Ülke
Türkiye
İlçe
KONAK
Adres
Çınarlı Mah. Ankara Asfaltı Cad. No :17/A 10. Kat Çeşme Toplantı Salonu Four Points by Sheraton İzmir Konak/İzmir
Bugün Genel Kurul var.Bakalim güzel haberler gelecek mi?
GK KAP geldi. Önemli bir açıklama yok.
Yonetim Kurulu Üyelerine maaşlarına zam yapılmış.
Kar Dağıtım daha önce açıklandığı gibi yok.
bir halt olmaz bundan sanırım .6 aydır hareket yok
bu şüpheleri ben de taşıyorum. yani almad paravan bir şirket mi, madenin asıl sahibi başkaları mı? en büyük müşterimiz aslında kendi elektrik santraline ucuz kömür mü çıkarıyor? çan2 termik çok iyi 6 aylık bilanço açıkladı. kabul ediyorum bu aralar enerji şirketleri iyi kar ediyor, ancak yine de bilançosunu bu şüpheler için detaylı analiz etmek lazım, açıkladığı karda bizim kömürün katkısı nedir diye. benim bu kadar detaylı bilanço analiz yeteneğim yok. umarım bir arkadaş bunu yapar.
Arkadaşlar daha önce uzunca bir şey yazmıştım. Sonra tesadüfen kuşlu sitede borsa kalemi hesabının bu hisse hakkında paylaşımlarını gördüm. Üzerine mevcut sahibinin karsusan, artı yatırım holding ve yağ şirketindeki durumunu gördüm. Bunun üzerine satmaya karar verdim ve az önce hisseden çıktım.
https://fintables.com/sirketler/ALMAD
ALMAD bilanço gelmiş, hayırlı olsun
Pek hayırlı olmuş gibi gözükmüyor. Sizin elinizdekileri almadan bir yere gitmem modunda.
haydi geçmiş olsun arkadaşlar
Ek 28884
Hayırlı olsun. Artık Nuri istediği yere götürür.
Dardanel gibi 2,3 tavan sonrası düşüş mü,Ufuk gibi roket mi?
Hisse.net yönetimi, hissemizi alt pazara taşınabilir artık.