pıyasalar hala tırt vıop eksi yatay açtı dolar artı bakalım sonumuz ne olacak
Printable View
pıyasalar hala tırt vıop eksi yatay açtı dolar artı bakalım sonumuz ne olacak
Aslan, ceylan, sırtlan ve zebra yan yana koşuyorsa orman yanıyor demektir:)
Reel sektör
Döviz varlıkları=118,2
Döviz yükümlülükleri=312,7
Net POZİSYONU=-194,5 milyar$(AÇIK)
Kur
Geçen yıl:3,70
Bugün:5,86
Kambiyo ZARARI=194,5*(5,86-3,70)=420milyarTL
En büyük 500 sanayi kuruluşunun 2017 karı 50 milyarTL
alıntıdır
Vayy dayı gerçekten süpermiş sevdim bu sözü[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim maliyetim düşük, göstergelerim yeşil ve yukarı işaret ediyor. Korkum yok yola devam ediyorum... Bu işten anlamam bilirsiniz. Kendi kararımdır sizi bağlamaz. :plc:
Sen namık şimdi artırmıyorsun ya bakalım borsa 90k yı görünce nasıl artıracaksın. Öyle zamanlar gelecek ki degil senin hisseni en güvenli hisseleri bile alacak kimse ÇIK- MA- YA-CAK. Sen ky 'ye rövaşata çakmaya çalışıyorsun ya aklınca. Ülke Ekonomisinin sivri dikeni topu havada patlayacak sana çakamadigin rövaşata sonrası yere düşmek kalacak. Sen artırma bakalım.
Size katılmadığım ana konu şu; şirketin mali durumunun iyi olması ve borcunun olmaması eyvallah.. uzun vadeli olarak bir şirkete yatırım yapılmasının geri planında ise düzenli temettü verimi yatar.. şirketin büyümesi bike eğer temettü vermiyorsa bir şey ifade etmez.. nitekim hedef yo büyümesine büyüyor ana bu büyünenin karlılığa yansıdığını söylemek zor.. şirketin geçmişinde de temettü veriminden bahsedileneyeceği ortada.. o zaman neden bu şirkete uzun vadeli yatırım yapılacak onu anlamadım.. dayım ce prensesin temel argümanı şu; şirketin hisse değeri çok ucuz.. gözden kaçırdıkları nokta şu; bu şirketin karı da fiyatı da tamemen patronun manipülasyonu ve piyasa dolandırıcılığı ile belirleniyor.. istediği zaman 30 milyon kar istediği zaman 1 milyon kar çıkarıyor.. karının nasıl oluştuğu ise kabak gibi ortada.. 3 aylık karının yaklaşık 30 milyon olacağını yazmıltım.. 6 aylık karının da be olacağını kesine yakın yazacağım.. karı nasıl oluşturduğunu bilmeyen küçük yatırımcıyı avlamak için %10-%20 marjda manipülasyon yapıyor.. ideas ve seykm deki suni fiyat hareketleriyle saçma sapan fijtif kar açıklayıp yeni gelen ky lere iteliyor malı.. sonra kağıdı 6-7 ay süründürerek aşagıdan topluyor sonra tekrar %10-%20 yaptırarak yeni kekleri buluyor..senede en az 6 defa bu hareketi yaptırarak zaten %60 karı cebine koyuyor.. dayımın paylaştığı üç aylık takaslarda ilk beş harici diğer kusmındaki fark sadece 300 bin lot.. iddia edildiği gibi mal toplama falan yok.. öyle bir derdi de yok.. adam aylık en bir defa %10 luk marjı çevirdiği zaman cebini dolduruyor zaten.. uzun vadede bu şirketin yüksek kar edip temettü dağıtacağını iddia eden varsa buyursun uzun vadeli tutsun.. şirket hakkında olumsuz yazan ky yi korkutur iddiası yanlıl yaklaşım.. aynı şekilde altı boş şekilde olumlu hava verip ky nin trade yapmasına engel olmak ta doğru değil.. bir diğer argüman ise; şirketin mali verileri süper sahivinin kim olduğuna takılmayın.. arkadaşlar bu şirket üretim şirketi değil yatırım ortaklığı.. beyin borcu olacakki mali durumu kötü olsun.. zaten bedelliyi dayanış milkete.. bedelliden gelen para 11. Ayda kasaya girmesibe rağmen vadeliye 12. Ayda yatırılmış.. 1 ay boyunca paranın nerede tutulduğu belli değil.. toplanan bedellinin zaten hazır olan bir projeye kanalize edilmesi gerekirken aradan 6 ay geçmesibe rağmen yeni bir yarırım yok.. bu yönetmeliğe aykırı bir durum.. kusaca şunu söylüyorum; bu şirkette en önemli şey sahibinin karajteridir..adam göz göre göre piyasa dolandırıcığı yapıyor.. ideas ve seykm de kendisi ve karısı üzerinden aldığı paylarla her türlü manipülasyonu yapıyor ve hedefteki fiyatı şekillendiriyor.. güvenikecek bir adam değil.. yatırım yapacakların bunları bilnesi gerekiyor.. yoksa polyannacılık ile değerlendirme yapnak zarar edilmesibe yol açıyor
sayın hans kardeş yazının bütününü ele alırsak % 90 katılıyorum
bu işi mahasebe hesabı yaparak ele alırsan orada yanılırsın
gemi limanda güvendedir ama geminin amacı o değildir
zaten pıyasa da birileri iyi düşünecek birileri kötü düşünecekki
birileri kazanıp bırıleri kaybetsin
patron hısseleri spekülatıftır bır nevi kumardır patron ne isterse o olur
Benim farklı düşündüğüm noktayı yazma gereği hissettim.
Bardak yarıya kadar su dolu. Bir taraf diyor ki, bunun yarısı boş. Diğeri taraf diyor ki, bunun yarısı dolu.
Ben diyorum ki bu bardaktaki su miktarının değişiminden para kazanıyorum ve riskim az.
Beğenin beğenmeyin bu ay 1,05 -1,32 arası hareket etti. Para kazandırdı mı evet.
Kazandırmazsa bu bardak gibi +400 bardak var. Bardağın sahibi ve özellikleri beni ilgilendirmiyor.
Ayrıca güzel havalarda canımı sıkmasına müsade etmem, kapatırım ekranı çıkar sahilde yürür bir de bira patlatırım üstüne...:drunk:
sabah paylaştım bu verileri borsadaki şirketlerin
bankaların vesaire durumu bu vaziyette hatta dahada kötü
ben borsacıyım tercihimi borcu olmayan kasası para dolu olan bir fırmaya
yatırmayı uygun gödüğüm için hedef teyim
ben olumlu bakıyorum olumsuz olan neden durur hedef te ?
zararın neresinden dönersen kardır ..
hatta ağanın hatununun hissesindende aldım bugün :)
pıyasaya bıraz yabancı alışı geldı garan ın bilançosu beğenilmiş demekki
Ben de artık bir şeyleri anlatmayı/tartışmayı bırakacağım bu konuda son mesajımdır. Matriks'in çalıştığı 13 inchlik ekranda gördüklerinizi -ki matrksi olan herkesin gördüklerini- burada anlatarak -ki diğer yatırımcı dostlar için iyi bir şey yapıyorsunuz- sadece maçı anlatan spiker gibisiniz... Çoğu zamanda 2 gün sonradan banttan anlatıyorsunuz. Olan olmuş bitmiş. Bana diyeceksin ki sen ne yapıyorsun, ben taşımayın bu hisseyi diyorum. Çok net. Ben taşırım, acemiler uzak dursun diyorum. Hele sadece matrikse bakarak bu hisse taşınmaz diyorum. Mesela Katar ortaklık sürecini bilmiyorsan, neden başlayıp neden bittiğini takip etmediysen, bu hissedeki tahtacıyı bilmiyorsan, IDEAS ve SEYKM'i de sadece ekrandan takip ediyorsan uzak dur diyorum. Ideas 9->30->15 hareketinin fiktif bilanço (Hans Bey sık sık anlatıyor o tarafını zaten) hareketi olduğunu bilsen de arkadaki diğer yaşananları bilmiyorsan da kaybedersin. Ben biliyorum muyum, bilmiyorum, ama orada bir şeyler dönmese -fiktif de olsa- bu bilançoya piramit normalden geç çakmazdı diyorum. Ama sen herşeyden eminmiş gibi a1 kapital'den ilk vuran patron dersen, git genel kurulda direk yüz yüze sor derim... Neyse, benden sadece bu kadar, arada uyarmaya uğrarım. Kaptırmayın bu hisseye kendinizi. Ben yaptığım işlemleri yazarak insanların moralini bozmak istemiyorum, 2 yıldır takip eden adama şurdan sattım demek küfretmek gibi. Ama şunu diyorum, yıl sonu maliyet hedefim var, nominal altında maliyetli olacağım.Bu al-sat yapacağım demek, ama belki de bir gün terste yakalanacağım uçup gidecek, ya da maldayken çakılacağız.Bilemezsin..
Şirketin borcu yoktur, defter değerinin altındadır, başarılı yatırımlar yaparsa daha iyidir,bardağa şurdan baktım doluydu, boştu şuydu buydu. Bir de enteresan bir yatırımcı kitlesine sahip, ya da başka deyişle çok sayıda KY'ye takmış bir şirket olduğundan tüm forumlarda ilgi gören bir hisse olduğunu kabul ediyorum. Bu gerçek bile hisseye temkinli yaklaşılmasını gerektirir. Hele bundan sonra bir de aracı kurumu olacak ki, artık onunla başetmek daha zor olacak.
Venezüellada da darbe girişimi basĺadi siyasi dostlarımız tek tek patlıyor.
ekleme yapayım, benim dediklerimle hareket etmeyin diye. Ben yeni girecekleri uyarıyorum, almadan 3 defa düşünün diye, eskiler hangi maliyetteler bilemem, ve nasıl davranacaklarını bu kadar süre içinde düşünmüşlerdir, bana bakmazlar diye düşünürüm.
Dayı bu lafını bugün turkiyenim durumu konusunda konusulan bir tweter mecrasında kullandım ;)
kime ne anlatıyorum prof bak 5 lıralardan buralara hısse düşerken
ağa hangi aracı kurumları kullanmış hiç merak edip baktınmı
ağa derken hiç bir ağa kendi işlemlerini kendisi yapmaz o işi yapanları vardır
akapıtal ve marbaş dı .Türkçe yazıyorum Türkçe
hatununun kağıdından aldım diyorum seykm ıdeas diyor :)
Dayı görüneni görünmez yapacaksın keşke bazı şeyleri yazmasan ;)
"bardağa şurdan baktım doluydu, boştu şuydu buydu. Bir de enteresan bir yatırımcı kitlesine sahip"
Kendini küçük yatırımcıları kurtarmaya ve uyarmaya adayan yazarımız burada beni kastediyor. :yahoo:
"Ben yeni girecekleri uyarıyorum"
Yeni gelenler bu da size. Hadi gene iyisiniz. :kahkah:
Hadi bırakın bunlarıda tahtada oynayalım kağıt gitmiyor diye herkesin canı sıkkın zaten...
Kitap okumayı hep sev dayı. Ha bu arada patrona sesleniyorum; girişimcilik üzerine kitap yazsan daha iyi olmaz mı hocam?
5 lıralardan 1 lıralara düşmüş kağıtla milleti korkutuyorlar gülermisin ağlarmısın
ölmüş eşşek kurttan korkmaz bilmezmisiniz . kumutan al bak bunuda kullan
:kahkah:
Sattim gitti lanet kağıdı.
Gaz vermeye devam dayiiii
YTD
Info'da önce bedelsiz bedelli yapsın sonra girerim. Kimse bana burdan mal aldıramaz, alanı da tutmam.
Hakketen noldu 2 milyon lot yazıyordu 1.91'e... Çekildi altından herhalde.
Ama siz zaten 1.92-93'ten aldıklarınızı 2.01'den satmışsınızdır dayı... Matriks vermiştir tüyoyu.
Ya da maliyet düşürüp, buradan info kapanına sokulacaklara en az zararla vereyim kurtulayım diyorsunuzdur.:))
bi arkadaş yazmıştı buraya hedef infoyu aldı diye yoksa haberim yoktu
sağolsun kendisine teşekkür ederim sayesinde bi çorba kapmıştım
sizler sakın bulaşmayın sakın :)
2018 7 ayından mıbahsediyorsunuz dayı
5 liradan 1 liraya düşmüş olması bir şey ifade etmez. 5 lira yanlıştır belki de. Öyle olsa doğru adres BEYAZ olmalıydı. 90'dan geldi 2.50'ye.. Ya da Flap.. Katarlılar kaç verdi hakketen? Yani onlar güzel fiyatlamışlardır. Namık beğenmemiş mi fiyatı?
Ya da sonra pişman olmuş mudur? Belki de bugün Katarlı olmaz yarın Suud olur demiştir. Kim bilir, ederi ne acaba gerçekten bu şirketin? Defter değerine razıysak %80-90 bekleyelim o zaman. Hemen gider mi acaba? Ağustos 2018'ten bu yana yerinde sayıyor Zaten en az %20'isini çaldı o günden beri insanların. Bu sene sonuna doğru 1.70 olursa, Ağustos 2018'ten bu yana bekleyenler zararsız çıkar. Bedelli sonrası girenler de "eh işte" fena değil. Bu kadar kazandıracak başka şirket yok mudur? Hans yıl sonunda karı hiç edecek diyor. 1.70 üzeri süper ama bakalım neler olacak.