Bugünkü kapanışta obo`yu teyit etmiş oldu.
Boynunun altında kapanış yaparak gözünü aşağıya dikti.
Ondan sonra yeni bir yükseliş başlayacaktır umarım.
Asla ytd.
Printable View
Bugünkü kapanışta obo`yu teyit etmiş oldu.
Boynunun altında kapanış yaparak gözünü aşağıya dikti.
Ondan sonra yeni bir yükseliş başlayacaktır umarım.
Asla ytd.
Sayın MUTANT aşağıda hedef neresi oluyor obo ya göre.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir açıdan bakarsan obo ama bir açıdan bakarsanda kama
12 altında kapanış yapmadan obo teyiti olmaz.
https://i.hizliresim.com/DYE71z.jpg
Eğer tekniği çalıştırırsa ,tekrar toplaması çok zor olur. Eğer düşeceksede gün içi çok hızlı şekilde düşer çıkar
Obo yanına kama geldi. Düşen kamaya da benziyor. 12.5 üstüne kaparsa ne zıplar dimi? Kama sapı uzunluğu yaklaşık 2tl desek +12.5= 14.5tl mi yapıyor?
Detayları için: http://tradersystems.blogspot.com/20...ormasyonu.html
Eğitim çalışması çalışması açısından güzel paylaşımlar...
Sn Ocean87 Adem hoca mı? Tatlı birikime vesbe yi dahil mi ettiniz yoksa?
Teknik analizin (TA) kökünde kitlelerin hareket psikolojisi yatar. Mesela insanlar düz rakamlarda daha çok harekete geçer. Hani 13ü düşerse alırım, 14 olsun satayım gibi. Bu tür psikoloji yaklaşımlarından bazıları da formasyonlar...
Yalnız ilk dikkate alınması gereken şu: önce bir kitle lazım. Mesela en az tüpraş, petkim, krdmrd, tav gibi hisselerin kitleleri gibi. (Evet, sn balikadam ın dediği gibi Vesbe'de hacimli olsa şimdiden büyük yatırımcı atlardı, ama sığ olması engel değil, sadece geç görebilir)
Eğer hissenin çoğu küçük bir grup veya bir kişideyse TA çalışmaz. Hele bu kişi veya grup profesyonel ise onun oyuncağı bile olunabilir.
İzah edeyim; eğer büyük bir kitlenin elinde bir hissede olsaydı bu grafik şahsen yorumum OBO olurdu. Buna göre boyun çizgisi alta kırınca yani 12 altında kapanırsa baş ile boyun arası kadar alta gider. O da 13.88-12=1.88 tl yani yaklaşık 10.2 tl ye düşmesi lazım. Önceden de dedim bu formasyonu. Şimdi TA inanıyorsanız 11.95den (açığa)satıp 10.25 den alabilir, müthiş kar edersiniz değil mi? Misal 119bin tl den sat 10bin lot, al geri 10 bin lotu 102 bin tl den. Oldu mu size 17bin tl kar?!
Bence bu ancak hayal... Hisselerin çoğunu tutan kişi buna hiç izin verir mi? Yahu 100tl nin hesabını yapıyor..
Sizin için nakış gibi formasyonu çizer, sonra alış olmayan bir vakitte 12 altına gider. Panikle satanların mallarını alır... Artık malları alttan yerine koymak için siz takla atarsınız. Sonra bakarsın ki meğerse obo değil kamaymış, kaç günde 14.5 olur ki bu? Ky malları 11.9da satsın ertesi gün mü olur, 2 gün sonra mı?
Daha öncede belirttim teknik analiz VESBE için sadece hikayeden ibarettir... burada katıksız bir O . Ç . pozisyon toplamak için taklalar atmaktadır... OBO nun hedefi 10.20 de olsa bunu TEMEL de gösterebilcek GÖT kimsede yoktur... VESBE de 10 tl leri gösterebilecek Göt ancak patronda vardır ... oda tahtadan **** olarak çıkar gider... Yani bu temel rasyolarla 11.50 yi bile gösterse anlık değdirip çekme yapabilir , bunu bile yapabilecek götlerinin olduğunu sanmıyorum .... Ancak piyasanın borsanın toplu şekilde çöküşü ve düşüşüyle bahaneyle sığ şekilde çekebilirler , zaten amaçladıklarıda mal vermeden kaptırmadan fiyatı aşağı çekebilmek.... Bunuda yapabilmek zor , çünkü aşağı geldikçe alıcıların iştahı kabarıyordur.... benim gibilerin ......
-------------------------------------------------------------
yatırım tavsiyesi değildir....
https://i.hizliresim.com/jgLaXm.jpg
En geç 6 ay içerisinde yeşil bölgeye girmesini bekliyorum, bir kenarda dursun vadesi gelince tekrar bakarız.
30 tl diyorsun yani. Çok iddalı bir rakam. Umarım öngörünüz doğru çıkar
Evet ben yanlış bakmışım. 5 euro diye gördüm. Teşekkür ederim duzeltme için
12'yi kiracak gibi. kirarsa gozu 10'da.
Değil 12yi, 10u da kırsa bilinçli yatırımcı ne yapacağını bilir, çünkü malın ederini bilir. Şahsen az daha düşsün de biraz daha alayım diyorum. en azından böyle biraz daha gitse de gelecek maaşlarmdan da alsam. Hissenin gideceği yer belli, ne toplarsak...
Hissenin fiyatı düştüğünde bilinçli yatırımcı 2 ihtimali sorgular. Teknik düzeltme mi yapıyor yoksa aşağı trend mi başladı. Düzeltme kısa zaman sürer ve sonra ana trende devam ederken dönüş uzun olur ve trend yönünü değiştirir.
Burada hacim çok önemli bir indikatördür. Yükselişte giren paranın çıkması lazım ki dönüş olsun değil mi. Bu miktarın çok küçük bir kısmı ise bu sadece düzeltme dir. Düzeltme nereye kadar olur? Önceki pivot/direnç noktalarına kadar.
Grafiklerde bakacak olursak
https://www.google.com.tr/search?q=l...JnY3dRpdwWeKM:
VESBE de durum nedir? Grafik ekleyemedim (benim forum a resim kotam dolmuş, neyse. Ekleyebilen olursa iyi olur)
3 yıldır geçemediği direnci 38 milyon günlük hacimle kırdı. Peki dünkü hacim nedir? 1 milyon olmadı. Şahsen düzeltme 12de biter kanaatindeyim ancak bu tahta yapıcı ile önceki desteğe kadar hacimsiz çekilme de olabilir. Hatta öyle bir zamanı kollar ki, genel olarak borsayı düşüren bi olumsuzluk vardır, 10u bekleyenler dahi alamaz, 9u bekler kalır. Eee zaten 10du geçenlerde, dolduran doldurdu heybesini...
Detaylı okumak isteyenler için (ingilizce)
https://www.investopedia.com/terms/l...e_pullback.asp
citi ve deutche satışa devam ediyor..
buradan satış oldukça düşüşün olduğu bir gerçek.
Vesbe bu kadar kâr yapmisken, Kurumlar neden hedef fiyati haberi vermiyorlar.
Beni aydınlatır misiniz?
Hisse 12.20 ile 12.30 arasında sıkıştı yön arıyor dikkat edin 12.20 obonun boynu aşağı indiriyorlar ama gün sonu altında kapatmiyorlar ya yukarılara yada aşağıya kiracak ama bakalım ....asla ytd
Durum genel olarak karisik ,, bunu bahane Edip Derin anlik dusmeler munkun,,, Yedek Akçe varsa firsat olur .. yoksa paniksiz beklemeye devam
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vesbe de yön aşağı kırılmazsa yarın öğleden sonra ve p.tesi yukarıya yönlü çıkışın başlayabileceğini düşünüyorum.
Neye göre tabiki tekniğe göre:oleyo:
Asla ytd.
ilk alımları 12,22 ortalama ile yaptım , artık ortağım umarım uzun yıllar karlı bir ortaklığımız olur. 8 ile 14 lira arası parça parça alırım az az önemli değil. alımın %25 i tamam .
benimde besim bu olacak görüntüye göre doğru kağıt.Bu yıl ki kar güzel.2,5 tl temettü verirse oda iyi.amaç 15 yılda emekli olmak
fazla temettü için lot miktarı artmalı arada sat al yapmak lazım ama nereden olacağı konusunda burada fikir jimnastiği yapabilirsek sevinirim zira kağıdın gediklileri çok daha iyi biliyordur
teşekkürler
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Vestel Elektronik Sanayi (VESTL) hisselerinde yürütülen incelemeler sonucunda şirketin eski İcra Kurulu Üyesi İhsaner Alkım'a insider trading suçundan yüklü miktarda para cezası verdi. İhsaner Alkım, şirkette yürüttüğü İcra Kurulu Üyeliği görevinden emekliliği nedeniyle ocak ayında ayrılmıştı.
SPK haftalık bülteninde ceza ile ilgili yer alan bilgilere göre, içsel bilgi veya sürekli bilgilerin kesinleşmesinden, kamuya duyurulmasına kadar geçen süre içerisinde VESTL hisselerinde işlem yaptığı tespit edilen İhsaner Alkım'a 560 bin 702 lira idari para cezası kesildi.
Adam emekli olalı 1 yıl olmuş neredeyse. Bu işlemleri muhtemelen görevdeyken yaptı. Yani 1 yildan fazla bir zaman geçmiş. Maşallah SPK mız da çok hızlı davranmış çok kısa bir surede!! cezayı kesmiş.
Hoşgeldiniz, ortaklığınız hayırlı olsun. Bakış açınız çok yerinde olmuş. Hisseyi alıp ne zaman tavan yapar diye sormamanız, 8e bile düşme ihtimalinde korkup satmak yerine alma güdüsü gerçek yatırımcı özelliği. Şahsen alım aralığınızı biraz şey buldum... Hadi belki %1-2 bütçe 8-9 aralık için ayrılandır... yatırımcı psikolojisi olarak olumlu da 14 neden? Türkiye'de sektör ortalama fk 10.61 yani vesbe sektör ortalamasında olsa fiyat 25tl. Ki benim fiyatlamam daha farklı, önce yazdım...
Peki yıllık bilançodan, yani şubat dan sonra 14 altına hiç gelmezse stratejiniz nedir?
benim bir bütçem var başlangıç için , ara ara alım yapacağım 8-14 arası bütçem 14 üzeri almam aldığım ile bekler , bütçeden kalan olur ise onunla başka kağıt alırım ama gidişata göre ben 14 tl olmadan tamamlarım diye düşünüyorum neden 14 ? çünkü %15 lik bir yükselişten sonra maliyetlenmek (eldeki hazır para ile ) istemiyorum ama her ay düzenli alacağım lotlarda zaten fiyata bakmayacağım amaç bes gibi biriktirmek ama ilk toplu bütçe için bu aralıkta alırım
Beyler kim kime sattı o 540bin lot u? Ne dönüyor dersiniz?
Yarın Vestel kap a haber göndermesin alım yaptık diye.
12.31den iki kalemde ~7 milyon tl para çıkışı neyin nesi? Tüm hafta boyunca oluşan hacmin fazlası bi dakikada...
Bugün 12 altına kapatsa bu para çıkışı ile panik satış yapan olur mu?
2 kere 270bin 270bin , 30 ve 31 fiyattan özel emir geçti.Deniz den denize.
Belli ki anlaşmalı bir alım satım olmus.
Hisseye ve kimseye zarar vermeden.
12.31 den 540.000 lot alan kişi 11den satmak için almadı.
Şuan 12.50 den 10 bin 20 bin lot satış koyan olsa hemen kaparlar diye düşünüyorum
Gördüğünüz gibi dün söylediğimiz gerçekleşti hatta ayak için öğleden sonra dedik öğleden sonra yukarı hareket geldi.
Demekki neymiş teknikte önemliymiş hatta zaman bile verebiliyor :ok: Tabii en güzeli ve doğrusu teknik+temelidir.
Hadi kalın saglicakla iyi hafta sonları.
Bravo
SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hangisine inanalim.
Buna mı?Buna mı?Teknik analiz böyle birşey demek ki. Iki taraf içinde analiz yap. Hangi yöne giderse ben demiştim de.
"2 hafta önce hisse 12.80lerde iken,
Yaptığım bir yorumumdan alıntıdır."
Evet 12 ye kadar saldılar.
Sıra çıkış hedefimde
Aynı fikir ve düşüncelerim devam ederek
Yılbaşına kadar 14.50 - 14.70 görecek diye tahmin ediyorum.
NOT (Benim satış hedefim 18.00 20.00 civarlari)
Asla YTD
Otokar 100 tl fiyatdayken 3 tl karpayi dagitirdi şimdi zararda fiyatı 85 tl de hala
Vesbe neredeyse 3 tl kar dağıtma potansiyeli var yil sonu kariyla fiyat 12.50 komedi fiyat ytdr
SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değerli ortaklar, Vesbe nin borsa kotundan çıkma ihtimaline karşı sizce güvenli tarafta mıyız? Böyle bir talep gelmesi durumunda son x zamandaki borsa fiyatı nedeniyle zarar etme durumumuz nedir? Ayrıca bağımsız bir değerleme şirketine şirket değeri hesaplatma zorunlulukları var mı?
Kusura bakmayın konu hakkında araştırma yaptım ama hala kafamdaki soru işaretlerini bitiremedim. Payımı arttırmak istiyorum fakat emin olamıyorum. Tecrübeli ve konu hakkında bilgili arkadaşlar eminim vardır. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sn balıkadam 22 kasımda yaptığım yorum bu hisse 12.85 o görmüştü. Ve nitekim şimdiki görüntüye göre 12.00 den döndü. Bahsettiğim obonun boynu sadece 1 gün kırıldı ve daha dün ifade ettiğim gibi obonun boynunun üstünde kapanış oluyor bu yukarıya işarettir.
Teknik analiz sadece öngörü verir...
Kimseyi inandırmak gibi bir niyetimde yok sadece uyguladigim analizlerin ongorusunu yazıyorum.
Herkese tekrardan iyi akşamlar.
Merhaba sn Alekhine79;2935072,
Kottan çıkma olayına baharda Vestel alım yapınca bakmıştım. Sanırım elinde %98 olması lazım, ki artık nerdeyse var. Son bir aylık aritmetik ortalama fiyattan çağrı yapıyorlarmış. Veya daha farklı fiyat ancak zorla elimizdekileri alamıyor. (hukuki haklarımı sonuna kadar ararım) Borsadan çıksa da temettülerimiz ödenicek, genel kurul daveti yine gelecek. Varsın tahtayı kapatsın, bana her yıl temettüsü yeter. Millete şaka gibi geliyor bu temettü. Ben yıl sonu bilançoda 3.5tl civarı hbk bekliyorum. Yeni fabrikaları tam gaz, her yıl katlanarak artacak görüşüm...
Yani her 4 yılda paramın fazlası temettüyle gelecek, ortaklık devam... Şu andaki faiz her yıl olmuycak, kar da aynı kalmıycak bence.
Peki sizin araştırma sonuçlarına göre durum nedir?
bugünde az daha devam %38 e ulaştım. bugünkü ortalama 12,34
genel ortalama 12,25