Olur da kredi faizleri falan düşerse bunu fırsat bilip elindeki 3-5 kuruşla kredili ev, araba alacak insanlar olacak. En çok onlara üzülüyorum şu an.
Olur da kredi faizleri falan düşerse bunu fırsat bilip elindeki 3-5 kuruşla kredili ev, araba alacak insanlar olacak. En çok onlara üzülüyorum şu an.
ABD ve Avrupa'nın parasal genişlemeye gitmesi, petrol fiyatlarının gevşemesi enflasyon, kur ve faiz tarafinda TR'de beklendiğinden çok daha az olumsuz sonuçlar yaratabilir.
MB , ECB ve Fed den sonra sağlıklı karar verip pozisyon almakta fayda var. Sabırla hain ninja gibi bekleyecez....ne zaman kriz o zaman aksiyon alıp ekmek yiyecez....
Evli olmayanlar ve çoluk çocuk işine girmemiş insanlar belki emekliliği biraz daha öne çekebilirler. Yani ben öyle umuyorum en azından. :)
Benim gibi insanların zamanlamayı çok iyi ayarlaması gerekiyor. Malımı mülkümü bırakacağım bir çocuğum yok. Yeğen falan da yok. Son nefesimde cebimde tek kuruş kalmaması lazım. İnce iş :yes:
Bist 30 maximum 132.200 görebilir, ondan sonra yön güneye. Hisseleri satıp dolara dönmeye devam.
Dusuk faisi begenmeyen mevduatci vade donuslerinde dolara girecek sanirim...
Syg,
Bu gece dolar 5.71 üzeri kapatırsa yukarı trend başladı demektir.
Cok zor bunu ayarlamak...
Ben de uzunca bir sure bu durumda olan insanlarin nasil planlama yaptiklarini merak etmisimdir..
En guzeli sag ve sihhatte iken Darussafaka gibi bir hayir kurumuna bagislayip, olene kadar onlar tarafindan bakilmak.
Bu durumda olan tanidiklarim oldu..
Syg,
Eylülde sözde enflasyon 10%'a düştüğünde merkez bi 4.25 daha indirir. 15.50% bu işin dibidir.
yarın biraz daha fon satıp tl geçeceğim,uzun zamandır almamak için direniyordum.
Her seferinde aynı durum. Beklentilerden daha fazla indirim, ya da beklentilerin altında arttırma. Geçen yıl Temmuzda artırmayıp olanı gördük. Bugün piyasa 250 beklerken 425 indirim...Sürekli piyasaların beklentisiyle uyumsuzuz. Neden diğer ülkelerdeki merkez bankaları, piyasa beklentileriyle paralel kararlar alıyorken, bizde niye hep tersine? Döviz bugün düşer, yarın çıkar. Böyle sert hareketler oldukça piyasada hep diken üstünde olur.
Görünen; TL mevduatçı negatif reel faize mahkum olacak yine...
Sorunuzun cevabı aşağıdaki linkte detaylı var. Kısaca sözlü yönlendirme ile ilgili bir durum.
http://www3.tcmb.gov.tr/kutuphane/TU...ozgeyetkin.pdf
Dolar mev.en iyi oran varmı?
Hocam ben de öyle düşünüyordum ta ki aşağıdaki başlığı görene kadar:
https://eksisozluk.com/darussafakaya...z--6075900?p=1
Bir kaç planım var, onları gerçekleştirdiğimde ÇYDD bursu vermeye başlayacağım kısmetse. Manevi ebevyn de olmak isterim. Onun hiç altyapısını falan bilmiyorum gerçi. Biraz daha ileride düşüneceğim o konuyu.
üzgünüm ama dolar düşecek..
fedden 0.50 indirim
ecbden bi indirim daha gelirse
dolar 12 TL olamayacak..
ytd.
syg,
12 bekleyen yok zaten en az 6.5-7 seviyeleri gerekecek,fedden 0.25 gelecek gibi 0.50 abartılı beklenti o da 1 defalık indirim seri indirim beklentisi yok,türkiyede işler normal değil,425 baz indirime dolar tepki vermiyorsa hatta %1 düşüyorsa normal piyasa koşulu olduğuna beni kimse inandıramaz,%24 faizle dolarını satmayan %18-19 mevduat için mi dolar satacak hadi bankalar kredi faizlerini düşürsün de para saçsın görelim,öyle kolaydı mb'nin tl üzerindeki etkinliği azalıyor,dolarizasyon %60 lara ulaşırsa ki gidişat o bankalar mb fonlamasının üstünde bile mevduat faizi vermek zorunda kalabilir ya da mb para basar bankalara vermek için.
TL bir iluzyondur..
Syg,
Hisselerde hacimli satış pek hayra alamet değil.
N kolay 20 olucakmış yarın bilginize.
http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/ha...suk-zamli-maas
emekli maaşı olarak 4a lı en yüksek maaş yukarıdaki sitede baka bilirsiniz.
1 ağustos 2019 a kadar bekleyip faizlerin seyrini görmek lazım ayrıca Halkın alım gücü kalmadı kimse ev, araba, beyaz eşya almaz yatırım yapmaz KIŞ GELİNCE NE OLACAK TÜRKİYE de 8 Milyon İşsiz var eş dost akraba nereye kadar destek olabilir Okullar açılınca ne olacak göreceğiz
Tr 2 yıllık tahvil 17,25 17,96 -3,95 17,25 17,25
tr 10 yıllık tahvil 15,78 16,32 -3,31 15,96 15,78
tr 5 yıllık tahvil 16,23 16,68 -2,70 16,64 16,23
Bu faizin 19.75 olması da...Fiyatın 2 tl değil de 1.99 tl olması gibi bişey herhalde...:)
Ben bugun Vakıftan 375 gün sıfır stopaj 300K bağladım umarım çok kaybetmem oran %19 net
Enpara 100K için %18 veriyor
Stopaj sonrası eksi reel faiz
Karabulutlar TL mevduatcilarin üzerinde
TL mevduatcilar betonculari fonlamaya mecbur anlaşılan :kmk:
İlk düşüş geldi Vov 21,50 oldu.
Merkez bankası ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %23,92 oldu (önceki %23,88)-fonlama yükselmiş.