SPK ya başvuruda bulunuldu ancak onaylanmadı. Nezaman onaylanır diye sordum yanlış anladınız sanırım
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
SPK ya başvuruda bulunuldu ancak onaylanmadı. Nezaman onaylanır diye sordum yanlış anladınız sanırım
Ticaret bakanlığının odalar ve borsalar birliğine gönderdiği tebliğde 30.09.2020 tarihine kadar kar payı dağıtımları bi önceki senenin %25ini geçemeyecek dediği için şirket temettüyü yasağın bitiş tarihi olan 1 ekimde dağıtacak.1 Ekimde hisse başına alacağımız yaklaşık olarak 1,5 tl temettü 14 temmuz tarihinde dağıtılsaydı kısıtlama sebebi ile 0,375 tl hisse başına temettü düşecekti.Elindeki kar payının tamamını dağıtabilmek için yapılan bir hareket.yatırımcıların ,temettü dağıtarak her sene güvenini sağladığı için ve önünü görebildiği için 14 temmuzda başvuruları başlattı.17 temmuzda temettü yatanlar ise tebliğ içerisinde istisnaları karşılayanlara yatacak.
Umarım bu durum bakanlık tarafından düzeltilir ve yabancı yatırımcının çoğunlukta olduğu temettü dağıtan şirketleri korur.
Yatırım tavsiyesi değildir.
benim kafama takılan şu 14 temmuzda elinde 20 bin lot olandan 35 binlira gibi rakam overoldan düşecek, bir ekimde 30 lira artacak.bi şekilde şirkete borç vermiş gibi olacağız.bu benim için sorun değil, ama yabancı için nasıl anlıyamıyorum.ayrıca şöyle düşünüyorum, aghol e para geçebilmek için efes önümüzdeki sene mayısta 2500 tl daha verecek.yani diyorum ki 10 ayda 4000 tl alma ihtimalimiz çok güçlü..belki benimki fantezidir, bilemiyorum. yatırım tavsiyesi değildir, paradan anlamam fena şiir yazar türkü söylerim :)
böylelikle elinde ne kadar hisse olduğunu da söylemiş oldun :)
ben de gelecek yıl artan bir temettü verimi bekliyorum. Holding hakim ortak ve en çok hisseye sahip. Her ne kadar borçlarının karşılığı olarak yeterince mal varlıkları (menkul, gayrimenkul vs) varsa da kendi finansal yapısını düzeltmek için yüksek temettü çekmesi lazım büyük iştiraklerden. Migros'un borcunun bu yıl sonu bitmesini bekliyorum o yüzden elde sadece Anadolu Efes kalıyor holdingin finansal yapısını düzeltebilmek için.
Haftaya % 7 temettü verecekmiş gibi hareket etmiyor. Merakla bekliyorum
insanı çıldırtacak bir kağıt
kolanın kredi notu iki tık artmış :)
Kaynağı da paylaşayım isteyen ortaklar okusun :)
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/854502
ya temettüden önce iyice yukarı çekip verecekler, yada temettünün peşine fişekleyip alın temettünüzü gidin diyecekler...diye düşünüp dururum gecenin bu vaktinde.önemli olan ruslar pandemi de bira stokladımılar, bunu da bilançoda göreceğiz.hiç bir şeyden gidemezsek, ucuz kalmış kağıt modasından yürürüz.yürümeliyiz, para lazım :)
virüs olayı bitince, insanlar en çok ne yapar? bu sorunun cevabında yatıyor, aefes 2021 bilançoları....6 aylıkta hasar tespit bilançoları gelecek, göreceğiz o prim yapmış kağıtları.kaldı ki ben kar bekliyorum efeste, sebebi de insanlar tüketmeye devam ettiler pandemi sürecinde, belkide normalden fazla içtiler bilemiyoruz.asıl mevzu bence petrol fiyatları, ben 2021 de 70 dolar bekliyorum, sebebi artık kimse toplu taşıma kullanmak istemiyor.çinde otomobil satışları %11 artmış...kola da gıdadır, meyve suyu da bira da meyve de..migrosta satılan her şey benim gözümde gıdadır...yatırım tavsiyesi değildir, akıl hastasıyım :)
Sayın bahadır bey, 13 milyon lot artışı açığa satış yapıldığı için olabilir diye düşünüyorum. Açığa sattıklarını akşam aldılar ve tahta düzeldi. Eğer ellerindeki borsaya kote olmayan malı kote ettirseler idi ortadan kaybolmaz ve kap a bildirmek zorunlulugu vardı.
Açığa 13 milyon lot satış yaparak piyasanın nabzını ölçmüş olabilirler. O gün 21,42 açtı ve 21,12 ye kadar bastılar.
Çok dikkatli olmamız gereken günlere geliyoruz. Temettü verileceği hala kesin değil, 2. bilançonun nasıl gelecegini bilmiyoruz.
Hisse %20 primlendi, zemin kaygan.
Bu hafta buradan seans içinde sık sık pasta paylaşılırsa ona göre hareket edelim derim.
Hislerime tercüman olmuşsun, son cümlen dahil.
1- Öncelikle açığa satış henüz sadece Bist30 hisselerinde
2- Biz "açığa satışa hazırlık" yapılıyor diye düşündük.
3- Son günlerde 13 milyon lotluk işlem hiç olmadı. Hem aynı gün satış-alış yapılsa bu takaslara yansımaz.
4- O sabah yaklaşık 1 saatliğine AGHOL, AEFES ve MGROS hisselerinde ciddi takas artımı oldu ve hepsi benim ekranımda Ahlatçı'da görünüyordu. Dolaşımdaki hisse de artmıştı, sonra bir anda saat 9 olmadan rakamlar eski haline döndü. Yani "kap'a bildirim" zorunluluğu doğmadı.
Ben halen bir fırıldak çevirdiklerini ve büyük ihtimalle açığa satış için ödünç verilecek hisselerin Anadolu Grubu Holding tarafından borsaya kote edileceğini düşünüyorum yakın zamanda. Ayrıca bu kötü bir şey değil. Bugün ödünç aldığı hisseyi açığa satan yarın yerine koymak zorunda, ya da 1 hafta sonra, hadi olmadı 1 ay sonra. Sonuçta açığa satışı taşıdığı her gün faiz ödüyor kimden ödünç aldıysa.
Marka değeri 16. Olan bi şirket için bist30a hazırlık olabilir.
her neyse bu senenin rusya tarihindeki en sıcak sene olması bekleniyormuş, sibirya da bile hava sıcaklıkları 28 derece olmuş.nerden mi duydum tv den.bence bu haber bile başlı başına bir tavan koymalı.geçen seneki raporu okursanız, şöyle bi cümle olmalı; bu yaz düşük seyreden hava sıcaklıklarına ve geçtiğimiz seneki dünya futbol bıla bılaya rağmen efes satış hacmini artırdı....demek ki ne imiş, sıcaklık önemliymiş...aklıma geldikçe yararlı olabilecek duyumları aktarıyorum sevgili dostlar.alkolün şiirini yazdık biz :)buyrun..
https://youtu.be/LSCvr3FnUYk
kendinize saklayın arkadaşlar teknik yorumlarınızı, borsayı bilen zaten sizin teknik diye bildiğiniz her şeyi bilir.eğer biri teknikten bahsediyorsa bu sayfada, kimse ciddiye bile almaz.yani ben almam.temel nedir onu konuşmalıyız.bir kağıt neden alınır.neden beklenir, neden satılır.eğer bu nedeni piyasan önce kavrayabilirsek buna da öngörü denir.ve borsa öngörüdür.öngörüde herkesten önce görmektir.lütfen öngörülerimizi yazalım, yoksa ordan döner burdan döner yazmayalım.bence en iyisi ekrem döner, dönmezse zaten bizim değildir.bilgi paradır, ve sayın candyshop çok değerli bir yazar.saygı duyalım, bilgilerini bizimle paylaştığı için müteşekkir olalım.bizler yol arkadaşıyız, hasım değil.kavga kazandırmaz, müzakere ve akıl kazandırır.benimde paraya ihtiyacım var, sizler gibi...
Biliyorsun her çeyrek başında gerekli görülürse endekslerde değişiklik yapılıyor. Şu an Efes yedek bist30'da bile değil. Eylül'ün son 2 haftasına kadar herhangi bir gözden geçirme yapılmayacak ve endekste bir değişklik olmayacak. Lakin eğer Şişecam şirketleri birleşirse 2 tane yer açılacak Bist30'da. Yedek listeden 2 şirket girer diye tahmin ediyorum.
Efes'e gelirsek, dolaşımdaki hisse oranı yüksek ve kurumsal bir şirket. Bunlar avantaj. İşlem hacminin biraz daha artması lazım Bist30'a girebilmesi için. CCI'nin kredi notu arttı. Eğer Efes'te de benzer bir durum olur ve bist30'a da girerse yabancıların ilgisi artar. Fonların kendi kuralları gereği ağırlık artırmaları gerekir Efes'te.
1 Nisan'dan bugüne yabancı 12 milyon lota yakın alış yaptı Migros'ta. Yani 3 ayda şirketin neredeyse %7'sini aldılar. Halka açık paylardaki yabancı oranı %29,32'den, %41,67'ye çıktı.
Efes'te işlem hacminin artması (likiditenin artması), yüksek temettü ödemesinin artık şirket politikası haline gelmesi, kredi notunun yükselmesi gibi gelişmeler yabancı kurumsal yatırımcıların ilgisini artırır hisseye ve yabancı alıma başladığında fiyata bakmıyor, alıyor da alıyor. Örnek: Migros.
sayın candyshop, ayıptır söylemesi ben 22 den efes verip, 17 den migros aldım...işlemlerimi yazmayayım, en son migrosu 39 dan verdim.ama efesteki maliyetim vallahi 16.80..nasıl yaptın diye sorma yaptım işte..migrosun takaslarına bakarsak ben aptalım, buda kuvvetli bir ihtimal.benim felsefem şu; coşkuya ver, bezginliğe al...efeste sürpriz bir satış oldu, şimdi onun hesapları yapılıyor.o hesaplar bu temettü olayından 15 gün sonraçözülecek, inanın bana mevzu malı kapmak..akıl alır iş değil, kağıdın bu fiyatlarda olması.efes migrosu sollayacak ama bu ne zaman hangi fiyatta olacak bilmiyorum.büyük ihtimalle ben migrosu erken sattım, ama bir yıl sonrada tam zamanında sattım...sevgiler dostum, yazılarına saygı duyuyorum.iyiki varsın..
ben seansa bakmam dostlar.gece içer şiir yazarım.inanın umrumda bile değil efesin nereye gittiği.ama içmek için de para lazım.şimdi mevzu şu; efes turizmden olumlu etkileniyor, ve bu sene turist yok.düz mantık.o zaman yeni bir soru soruyorum; ruslar tatil yapmayacaksa ülkesinde kalacak.bu şu demek dünyaya gidemeyen ruslar ülkesinde içecek.hatta birazda fazla içecek..yada türkler dışarıya gitmezse ülkesinde içecek.yani daha fazla içecek.kaldı ki eğer benim mantığım doğruysa bu konuda sadece migros kaybedecek 9 aylıkta.yani sanal market siparişleri 50 milyon az olan bir piyasada bimle şokla rekabet edecek.uzatmayayım, rusyada kalan turist rusyadaki bira tüketimini artıracak( tabi birde pandemi etkisi var, şu an 11. birayı bitirdim, becks.. muhteşem bir bira)türkiyeden çıkamayan turist türkiyedeki bira tüketimini artıracak..birde şu var; bira artık sosyal mesafe içkisi oldu.rakı sofrası bardak çatal virüs falan.ama herkes birasını alıp doğada mesafe içerisinde takılabilir.hep söylüyorum, borsa sadece öngörüdür.ben büyük bir salak olabilirim, ve bu yüzden yazıyorum.içinizden biri çıkar fikirlerime muhalif olursa, ona müteşekkir olurum.sıkıntı içkiyi artırır, tersi de. yani evde kal iç demektir, evden çık daha fazla iç demektir...ben şimdi yatar, yarın iki gibi kalkar..dağ salkar kartal kalkar, kartal kalkar dağ salkar... sevgiler, erenler :) ve emin olun şişman kadın şarkı söylemeden opera bitmez...
ha benim gazımada gelmeyin, sarhoşun biriyim.ancak bir milyon dolar verdim içkiye bu yaşıma kadar, ben sadece paramı istiyorum arkadaş.kararlı olan kazanır, paramı geri verene kadar direnişteyim...kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak, amennah... yatırım tavsiyesi değildir, ben elimi cebime sokup bir sağa bir sola yatırıyorum :)
Muhalifim, öncelikle yatırımcı bu kriz dönemlerini aşırı abartıyor. Geçen lojistik sektöründeki büyük bir şirketin yöneticisini dinledim. İlaç lojistiği azaldı dedi. Çünkü pandemiden dolayı insanlar hastaneye gitmiyor ilaç yazdırmıyor, eczaneye gidip o ilacı almıyor. Halbuki ne oldu? ilaç firmaları, ecza depoları coştu borsada? Ne alaka? Saçma sapan işlemler. Koronavirüs için panzehir ya da aşı üretmemiş olan bir ilaç firmasının hisselerinin artması ya da satışları azalan ecza depolarının hisselerinin artması süper saçma.
Efes'e dönersek, Efes'in gelirlerinde "türkiye bira satışı" çok küçük bir yer kaplıyor. Satışların büyük bölümü Ukrayna, Rusya bira pazarı ve ardından Türkiye dahil olmak üzere 10 ülkede faaliyet gösteren CCI'den geliyor. Efes gibi kocaman bir şirketin değerlemesi sadece pandemi döneminde geçici olarak yapacağı satışların artması ya da azalmasına göre "temel analiz" dikkate alınınca yapılamaz.
Efes zaten çok ucuz, pandemiden etkilenmeyecek bir şirket olduğu halde bir de üstüne yabancı fon satışı yedi (Invesco) ve haketmedi kadar kötü etkilendi bu pandemiden.
Her krizin kazanç sağlayanlar olur, kaybedeni olur. Bu krizin uzun vade kaybedenleri havayolları, yer hizmetleri, turizm şirketleri, oteller, uçak üreticileri. Bu şirketler en az 5 yıl eski doluluk oranlarına, eski büyüme planlarına erişemeyecek. Neden 5 yıl? Çünkü insanların alışveriş alışkanlıkları değişecek. "aman ne işim var bangkok'ta, kendi ülkemde tatil yapayım" diyecek. Zorunlu olmadıkça yabancı memleketlere gitmeyecekler. Ancak 5 yıl sonra eski haline gelir diye tahmin ediyorum ben. Aşı bulunsa bile böyle olacağını düşünüyorum ben. Zamanında Harley Davidson'ın Türkiye müdürü "anneler ve eşler müsade etse satışlarımız 5'e katlar" demişti. Benzer bir döneme gireceğiz. Yurtdışına çıkmak isteyecek insanların aileleleri "gitme" diyecek. Gidip de gelene "15 gün karantina yap, kan testi yaptır" gibi şeyler söyleyecek. Hatta ben artık toplumda hac vazifesinin bile "ya gitmesek de olur, hastalık yuvası orası" bilincinin oluşacağını düşünüyorum ve gayet olumlu buluyorum. Ve hatta ben zaten boş olan camilerin artık Cuma namazında bile boş kalacağını insanların Cami'ye hastalık yuvası olarak bakacağınıd düşünüyor ve gayet olumlu buluyorum. Yani bu işin kaybedenleri arasına "cami"leri de eklemek lazım.
Efes ise bu işin kaybetmeyenleri arasında. Hatta içindeki gıda yatırımları sayesinde az da olsa kazananları arasında ama bu şirket değerlemesini göklere çıkaracak bir kazanım değil.
Bu işin uzun vade kazananları ise, teknolojiye yatırım yapanlar, lojistik firmaları, migros gibi gıda perakendecileri, netflix gibi yatırımlar.
Anlık akd
https://i.hizliresim.com/tOJMBW.jpg
22 seviyelerine kadar geldik ama hala istenen ara gazi verilmedi ! hep oyalama taktikleri
yatırım tavsiyesi degildir
ah migros ahh :))) elim kırılaydı
ha inşallah migros 70 olur, bizide çeker peşinden.güzel kazandım, bereket versin.
Sayın candyshop dediklerinize katılıyorum.Benim demek istediğim de aslında o yönde.Bu krizi fırsat bilip Migrosu bist 30a sokan Tuncay Özilhan aynı şeyi Efes içinde düşünmüş olabileceğini umuyorum.Efes bilindiği üzere reklamı yapılamayan muhafazakar bir ülkenin en değerli markalarından biri.istesekte istemesekte onlarca kişiye iş kapısı sağlıyor ve ülke ekonomisine büyük katkıları var.Bu şirketin reklamı ,bilançosu ve temettü kararları ile sağlanıyor.Eski grafiklerine baktığımızda buna benzer hareketler görülüyor.9 temmuzda genel kurulla gelecek güzel bir haber hemen ardına 14 temmuzda verilecek temettü ve 9 ağustosta gelecek pozitif bilançoyla gerektiği reklamı alabilir.Eskiden 31 mayıs ve 9 Ağustos arasında ki boşlukta gereken gücü alamadığını gördüm.Belki bu covid fırsat yaratmıştır.Sizinde belirttiğiniz gibi Eylül ayı bist 30 değerlendirmesine alınırsa Efes için çok farklı şeyler bizi bekleyebilir.iste bu yüzden öyle düşündüm.
Yatırım tavsiyesi değil öylesine yazılmış karalamalardır.
genel kurula katılmayı düşünen var mı?
Petkim bile uctu yaziklar olsun halen 22 lerde sürunuyor.butun kagıtlar geldikleri noktayi geçti ikiye üçe katladı bizim kansız yerinde sayiyor.
şikayet etmeyelim, bu gün tahta çok güzeldi.yabancı en az 1 milyon lot mal aldı.bu kağıdın handikapı yerlinin haram diye almaması, belki ileride avantaj olur bilmiyorum.yerliler yerli araba alırlar diye düşünüyorum.ben ekranı iki ay kapatıyorum, herkese bol şans :)