BOFA yaklaşık 1 saatlik sessizlik sonrası robotun düğmesine bastı.
Şimdilik satış tarafındalar.
Printable View
BOFA yaklaşık 1 saatlik sessizlik sonrası robotun düğmesine bastı.
Şimdilik satış tarafındalar.
SPOT da BOFA aldığı sattığı, gene THYAO satıyor, bu seferde SAHOL alıyor,
https://i.hizliresim.com/d5mz233.PNG
Bugün gün sonunda yada. yarın grafiksel olarak sıkışma var gibi görünüyor. Bakalım ne yöne karar verecek.
THYAO günlük, evet 2 gündür satış tarafında, A1 Capital de açık yapıyor olabilir, ortalama maliyeti 49.71 tl
https://i.hizliresim.com/4ky8klc.PNG
A1 açık yaptığı için mi satıyor bu kadar? Bank of girsede terse yatırsa bugun
Piyasayı THY ile yıktılar.. THY ile düzeltirler.. Para girişi yok yabancı hala satıyor. Tek umudumuz 6 aylık bilanço beklentileri..
40 ve 45 başlarında hep sıkıştırıp sonrası yukarı vurdular. Buralardan tepki vermesi hiç olmazsa yatay dinlenmesi lazım.
Taşınan Açıklar da artış olmamış, sadece THYAO ve HALKB taşınmış
https://i.hizliresim.com/oda2u4q.PNG
Bank of 1 haftada 14.50 milyon lot mal satmış.. THY yerli alışlar devam ediyor.. Satsınlar bakalım..O satrken bizim A1 de üzerinden açık yaparak nemalanmaya çalışıyor.
''Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 24
Haziran 2022 tarihli ve 10250 sayılı yabancı para nakdi varlıklarının Türk
Lirası karşılığı 15 Milyon TL'yi aşan şirketlere yönelik Türk Lirası kredi
kullandırımlarına ilişkin kısıtlayıcı kararının, Şirketimizin finansal
tabloları ve faaliyetleri üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır,,''
Arkadaşlar yukarıdaki yazıyı bugün Bera Holding borsaya gönderdi KAP açıklaması olarak..Kağıt %8.5 artı yaptı.. Bunun üzerine THY müşteri ilişkilerini aradım ve piyasada BDDK nın bu kararından en fazla etkilenecek şirket olarak THY nin ismi geçiyor ne diyorsunuz dedim.. İlgili kişi hiçbir etkisi yok dedi..o zaman dedim KAP açıklaması olarak gönderin kardeşim dedim.. Bakıp umarız göndereceklerdir.. Bu KAP haberi umarız Thy nin üzerinde kasıtlı olarak dolaşan söylentileri engeller..
THY, World Finance tarafından “2022 Yılı Sürdürülebilirlik Ödülü”ne layık görüldü
28/06/2022
Hayata geçirdiği sürdürülebilirlik odaklı faaliyetlerle havacılık sektörüne öncülük eden Türk Hava Yolları, uluslararası finans dünyasının saygın kuruluşlarından World Finance tarafından ‘’Most Sustainable Flag Carrier Airline’’ (En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Hava Yolu) kategorisinde ‘’2022- Sustainability Award’’ ödülüne layık görüldü. * **
Sürdürülebilirlik alanında Sıfır Atık politikasıyla çalışmalar yürüten bayrak taşıyıcı, ‘’Dünyanın en modern ve en genç filolarından birine sahip olması, cinsiyet eşitliğine olan bağlılığı, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında uyguladığı yakıt tasarrufu ve emisyon azaltım projeleri, biyoyakıt kullanımının yanı sıra bu konuda ar-ge projelerine sağladığı destek, pandemi sürecinin yönetimindeki esneklik ve güçlü finansal performansı’’ ile bu ödülün sahibi oldu.
Ödülün alınmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat; “Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olarak sürdürülebilirliği büyüme stratejimizin en önemli odak noktalarından biri olarak görüyoruz. Geleceğin ihtiyaçları düşünülerek tasarlanmış operasyon merkezlerimiz, genç ve modern uçak filomuz, alanında uzman çalışma arkadaşlarımız çevresel etkimizi azaltarak bu büyüme yolculuğumuzda birer anahtar oluyor. Sürdürülebilir operasyonlarımız çerçevesinde attığımız adımların World Finance tarafından ödüle layık görülmesi stratejimizin doğruluğunu kanıtlar nitelikte. Türk Hava Yolları ailesi olarak dünyamızın geleceğine odaklanmaya devam edeceğiz.” dedi. *
Dünya finans ve iş çevrelerince önemli bir referans olarak kabul edilen World Finance Sürdürülebilirlik Ödülleri, sürdürülebilirliğin çevresel, ekonomik ve sosyal alandaki üç boyutunda en iyi uygulama örneklerine sahip kuruluşlara veriliyor. Küresel bankacılık, finans ve sermaye piyasaları konusunda değerlendirme, yorum, makale ve haberlere ilişkin derlemelere yer veren World Finance, 2008 yılından bu yana farklı sektörlerde, alanında uzman jüri üyelerinin değerlendirmeleriyle ülkelerin en iyi kurumlarını belirlemeyi hedefliyor.
Foreks Haber Merkezi
Bank of sattıklarını yerine koyuyor ancak endeks kağıtlarına ve bankalara satış geliyor..
THYAO günlük, evet BOFA kapanışa doğru almış, 15 bin lot artıya geçmiş,
https://i.hizliresim.com/fdl1d0y.PNG
THYAO son 20 dk takası, BOFA 800 bin lot mal alarak günü 15 bin lot artıda kapattı,
https://i.hizliresim.com/cp1jeua.PNG
bilgi için teşekkür ederim @berkimcans. Endeksi kötü bozdular. Tatsız günler başlıyor sanırım.
Arkadaşlar grafiğe bakarsanız ara sıra böyle düzeltmeler olur. Endeksten bağımsız aşağı salsa daha kötü olurdu. Hiç olmazsa 48’deki gap dolmuş oldu. Bu arada satanlarda diğer satanlar daha çoktu. Bu da baya bir dökülme olduğunu gösteriyor.
Bir süre daha buralarda oyalanacak anlaşılan. Ama bugünkü hareket aldatmaca olabilir hissi uyandırdı bende. 3 gün izlemek lazım şimdi. Geri 49 üstüne atarsa eğer aldatmacadir derim.
Yok ustune cikamazsa eğer 46-49 aralığında gezebilir, bir sure buralarda onaylanabilir gibime geliyor bana. Tabi bilanço tahminleri gelince işler değişir diye düşünüyorum.
Orta ve uzun vade bekleyeceğim bakalım. 60 lari ne zaman görürüz onu merak ediyorum sadece
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır.
THYAO da bugün ortalama 49.303 tl fiyattan 26.731.808 lot (1.317.964.153.04 tl) açığa satış işlemi gerçekleşmiş olup 48.04 tl kapanış fiyatına göre ortalamaya bakarsak açıkcılar 1.3 tl gibi güzel bir kazanç elde etmişlerdir, uzun bir zamandan beri sürekli zarar yazan hatta batan açıkcılar artık THYAO tahtasında kar yazmaya başlamışlardır,
Bugün ki 26.7 mlyn lot ve 1.3 mlyr işlem hacmiyle açık listesinde THYAO 1. sırada yeralmıştır,
46.90 u gördük bakalım ..A1 info Tera satışa devam ..bunlar neye güveniyorlar anlamadım..
THYAO günlük,
https://i.hizliresim.com/lgibb3m.PNG
Çok yordun be tombul kuş
Taşınan Açıklar da artışlar olmuş, HALKB İSCTR VAKBN YKBNK EKGYO TCELL de artış var, THYAO biraz azalmış, nedeni de tahta gün içinde karlı kapanma şansı vermiştir,
https://i.hizliresim.com/ivyad8x.PNG
Dün işim gereği İran Tahran dan döndüm.. Tahran dan İstanbul a günde 10 sefer var karşılıklı..Bu seferlerin 3 ünü THY yapıyor 1 ni Anadolu jet diğer 1 ini Pegasus kalanını İran hava yolu şirketleri yapıyor ve uçaklarda yer yok.. Full gittik full geldik..Yolcu trafiğinde muazzam artış var. Eğer olağanüstü bir durum olmaz ise THY bu sene tüm geçmiş yılların acısını çıkaracaktır..
Piyasada genel bir düşüş var. Sebebini bilmiyorum ama tum piyasa etkileniyor. Alt tarafta bist100 destegi olarak 2390 ve 2375 civarinda destek var. Bu bolge baya kuvvetli gibi ancak tutunamazsa eğer daha asagilarda 2000 civarları var. Bakalım ne yapacaklar piyasa yapıcılar.
Tavsiye içermez
Endeks saldımı peşi sıra aşağı, inatlaşma yok diyor. Endeks toparlasa bu da peşinden fazlasıyla gidecek. Artık endeksin tepkisini bekleyeceğiz başka çare yok.
Borsa stres borsa insanın sağlığını bozar o yüzden önce sağlık önce sağlık benim için bist bitti.
Asagidaki medya haberine bakilirsa resesyon ihtimali piyasalari tekrar sarmaya başladı sanırım. Büyük balinalar satış tarafına geçtiler sanırım. Bizim piyasada yabanci orani tarihin en düşük seviyelerinde devam ediyor bakalım
Merkez bankalarının şahin politikalarının agresifleşmeye başlamasının ardından enflasyon korkusu ve resesyon riski arasında kalan piyasalarda resesyon fiyatlamaları yavaş yavaş enflasyon endişelerinin önüne geçiyor. Yılın ilk yarısının tamamlanacak olması dolayısıyla fon yöneticilerinin portföylerindeki ayarlamaların piyasalarda oynaklığı artırması beklenirken, yoğunlaşan makroekonomik verilerden gelecek işaretlerin fiyatlamalarda önemli rol oynaması bekleniyor. Yurt içinde, dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,54 azalışla 2.490,24 puandan tamamladı. Akşam saatlerinde NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılım için Türkiye ile mutabakata vardığını duyurmasıyla VİOP haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, akşam seansında yaklaşık yüzde 0,5 yükseldi.
Bugün saat 18:00 itibarıyla dolar/TL 16,63 seviyesinden, euro/TL ise 17,43 seviyesinden işlem görüyor.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
https://i.hizliresim.com/c6d7yal.PNG
aylık thyao/xu100 grafiği....ytd
3 gunluk mapus cezam bitti. Hurkus vardi eskilerden havacilik sektorunun piri bir arkadas buralardaysan ses verir misin birsey soracam ucus iptalleri ve gecikmelerle ilgili
THY forumunu ve hisseyi takip ediyorum. Ama bu sayfaya şu sıralarda yazmıyorum.
Soruna bilgim ölçüsünde cevap vermeye çalışırım.
Bütün kapanışlar (haftalık, aylık ve tatil) aynı haftaya denk gelince satışlar çığ gibi büyüdü. Yarından sonra alışlar gelebilir.
Oncelikle tesekkur ederim . Ucus iptalleri ve gecikmeleri takip ettigim bir site var https://uk.flightaware.com/live/cancelled . Bunun haricinde takip edebilecegim bir site var mi ? Ucus gecikmelerinin havayolu firmalarina parasal acidan zarari oluyor mu , bu konuda bilgin varsa bizi aydinlatirsan sevinirim . Bu aralar thynin ucuslarinda gecikme orani %40 civarinda gosteriyor yukardaki site . Ayrica genel olarak thy ile ilgili goruslerini de paylasirsan sevinirim .
Gecikme dediğiniz gibi zaman kaybı, zamanda para demek. Uçağın aktif uçma süresi önemli havayolu açısından.
Gecikme hem meteorolojik, hem havaalanı işletmesinden kaynaklı hem de uçağın teknik bir arızası yada yolcu-bagajlarından da kaynaklı olabilir. Gecikme faturası havaalanı işletmesi ile havayolu aralarında kusurlarına göre paylaşabilirler.
Uçaklar havaalanında kendilerine ayrılan slot zamanlarında iniş-yolcu indirme-hazırlık ve tekrar kalkış yapıp ana üssüne geri dönmek isteyecektir.
%40 kavramı uçuş sayısına göre oran olabilir. Bazı uçuşlar 10 dakika bazıları da bir kaç saat gecikme yapabilir. Toplam saat kaybının daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Pratikte de hiç bir zaman sıfır gecikme diye bir hedefe hiçbir havayolu ulaşamaz. Çok farklı faktörler etkileyebiliyor. Havayolları da belli tolerans saatlerinde bu uçuşu gerçekleştiriyorlar.
Uçuş sayısı, yolcu doluluk oranı ve yolcu başına mesafe dataları finansal sonuçları etkilemede bence gecikme den daha önemli.
https://www.eurocontrol.int/Economic...ation-AOs.html
Bir çoğumuz huzursuz ve endeksin hareketlerinden bıkkın durumdayız muhtemelen. Ülkedeki belirsizlikler de tuz biber oluyor.
Gene de pes eden, vazgeçen en büyük kaybı yaşar. Havacılık önü en açık sektör ve potansiyelini koruyor. Pandemi öncesi 12-15 TL'den maliyetlenip pandemi düşüşünde psikolojisine yenik düşenler yok pahasına malını satmıştı. Maalesef çok büyük bir ralliyi kaçırdılar ve kazanç fırsatından oldular.
Sektörünüz ve şirketiniz DOĞRUDUR. Az sabır. Sonra üzüntünüz büyük olmasın.
Yazdıklarımı kendime yazıyorum, kimse için yatırım tavsiyesi değildir.
Sayın artukbey borsanın b si halk tarafından kabullenememişken 18 yaşında yatırım hesabı açıp 200 tl ile krdemir d aldım ve her ayın 15 inde bekar olduğum için maaşın yarısını ile hep sağlam şirketler aldım inan tl bazında bile zarardayım. Dolar altın alsa idim en az 150 bin lira karda olacakken zarardayım. Nasipse araba alacağım yarın onun için satmak zorundayım çok ters zamanda satmak zorunda kalıyorum ve birdaha yatırım yapmayı düşünmüyorum ben yoruldum artık.. Sağlığa inanın zararı var..
Umutların bittiği yerde borsa başlar...