63 M yaptı ise güzel ama 37 ise kötü bence.
Printable View
63 M yaptı ise güzel ama 37 ise kötü bence.
Şirket katma değerli ürünlerden 37.824.363 milyon Amerikan dolarlık yeni sipariş almış, Avrupa- MENA ve ABD kıtasında ağırlıklı, daha ilk çeyrekte iki sipariş için çok güzel rakamlar, Ocak ayında da 27 m usd sipariş almıştı. Bu hafta katma değerli ürün hatlarında %50 kapasite artışı yatırımı da devreye alındı, yani bundan sonra daha büyük rakamların gelmesi beklenebilir. Şu patronun satış hengamesi bitse de tahtaya istikrar gelse, bu kadar potansiyeli olan şirketin talipleri çok olması lazım.
Hayırlı olsun.
Bu gün 56.40 i zaten görmüştü ve gün boyu da oralarda dolaştı.. böylece maliyetli bir yol oluştu..zaten son bir haftadır sık sık 58 lere kadar çıkıp iniyordu...yarının tavanı 59 civarlaridir...yani bence az bir çaba ile tavan olabilecek yapıdadır...tavan yapabilirse ?? Güzel bir isyah gelir..
Haklısınız, hatalı ve hızlı okumuşum, özür dilerim.
Seans başlamadan hatamı kabul edeyim, kimseye hata yaptırmayayım. Uyarınız için teşekkür ederim.
63+ dolar rakam iyi mi değil mi, bir yorum yapamam. Zira bölgenin toplam cirosu ise kötü, bölgeden bir ülkenin bir eyaletindense harika. Bunu bilemiyoruz, ama mena diye kabul edersek ve tüm bölge olduğunda hemfikirsek ben beğenmedim bu rakamı.
Hatamı gördüğünüz için tekrar teşekkür ederim :)
Sevgili katti,
Benim ağzımdan herhangi bir hisseye sövme duymamış olman lazım. Hiç yapmadım bugüne kadar. Benim mesajımın üzerine bunu yazdığın için bana cevap veriyormuşsun gibi algıladım, o sebeple sana cevap vermek istedim.
Beni iyi okuyorsan, yukarıdaki yorumu hak etmediğimi çok iyi biliyor olman gerekir. Kötü niyetli olmadığını düşündüğüm için, beni takip etmediğini varsayarak bu yorumu yapmış olabilirsin diye düşünüyorum.
Benim zaman içinde söylediklerim ve mevcut değişmeyen düşüncelerim aşağıdaki gibi; (benim ağzımdan tek bir mesajda bil istedim ki, belki sen de hakkımda yanıldığını kabul etme lütfunu gösterirsin. Göstermesen de hiç problem değil. Ama doğruları bilmen açısından önemli, beni yanlış tanımanı istemem.)
Kocaer beğendiğim bir şirket.
Büyüyecek.
Değeri artacak.
Biçtiğim değer 1 milyar dolar, satacağım fiyat 1.5 milyar dolar.
Bu hissede fiyatını yukarı çekmek için manipülasyon yapılıyor.
Buna patron çanak tutuyor.
Belli gruplar tarafından çok pazarlanıyor ve bundan insanlar zarar gördü ve görecek.
Bu kadar. Bunlar benim görüş ve tespitlerimdir. Kimseyi bağlamaz, kimse bu görüşlerimden dolayı bana hesap soramaz. Benimle aynı fikirde olmak zorunda değil hiç kimse. Bütün bunlar asla ve katiyen YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. Tavsiye isteyenler forum başlıklarında değil, lisanslı uzmanlara gidip danışsınlar.
Sevgiler, saygılar.
https://www.tradingview.com/x/NKZAX2cS/
günlük
haber çok manidar yerde geldi
bakalım tirend üzerinde kalabilecekmi
yada tirendden kalkıp yeni bir tirend oluşturabilecekmi
genelde bu tür haberlerde yukarı yapıp basıyorlardı
bugünüde izleyelim bakalım ne yapacaklar
tabi bence.
vallahi yalan yok.
değeri isterse 10 mlyr dolar olsun .aşırı pirimli olsun
ama her gün tavan tavan gitsin hissem olsun isterim
yıllarca yatıp durmaktansa o tür hisseler tercihimdir
ama onuda her zaman bulamıyoruz bulsakda erken iniyoruz.
tabi bunlar tercih meselesi.
tabi bence.
Astor Holding, Astor Enerji'de sahip olduğu ve çıkarılmış sermayenin yaklaşık %2,99 unu temsil eden B Grubu payın satışını gerçekleştirdi
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan şirket açıklaması aşağıda bulunuyor:
Astor Holding A.Ş. tarafından iletilen açıklama aşağıda paylaşılmaktadır.
Astor Holding A.Ş. Astor Enerji A.Ş. de sahip olduğu ve çıkarılmış sermayenin yaklaşık %2,99 unu temsil eden 29.900.000 adet B Grubu payın satışını duyurmaktadır. İşlem, pay başına 96,26 TL den fiyatlandırılmış ve yaklaşık 2,88 milyar TL brüt hasılat elde edilmiştir.
Satış, ilgili yatırımcının doğrudan yaklaşımını takiben, Türkiye dışında yerleşik uluslararası bir kurumsal yatırımcıya plasman yoluyla gerçekleştirilmiştir.
Takas işleminin Borsa İstanbul dışında 19 Mart 2024 tarihinde borsa dışı gerçekleşmesi beklenmektedir.
HSBC Bank PLC işlem ile ilgili olarak Astor Holdingin tek plasman temsilcisi olarak görev almıştır.
Astor Holding A.Ş. paylarının tamamı Feridun Geçgel ve Enver Geçgel e aittir. Astor Holding mevcut durumda ASTOR un çıkarılmış sermayesinin yaklaşık %8,0 ine sahiptir ve İşlemin başarıyla tamamlanması ile birlikte Astor Holdingin ASTOR daki doğrudan pay sahipliğinin yaklaşık %5,01 olması beklenmektedir.
Feridun Geçgel, ASTOR daki %70,96 doğrudan pay sahipliği de dahil, ASTOR da toplam yaklaşık %73,46 pay sahipliği ile ASTOR un çoğunluk pay sahibi olarak kalmaya devam edecektir. Bu doğrultuda, Feridun Geçgel ASTOR un yönetim kontrolüne sahip olmayı sürdürecektir.
Feridun Geçgel ve Astor Holding, ASTOR un gelecekteki başarısını desteklemeyi sürdürmektedir.
İşlemin işbu duyuruya göre başarıyla tamamlanmasına baglı olarak, her biri mutat istisnalara tabi olmak uzere, Astor Holding elindeki geriye kalan ASTOR payları ile ilgili olarak, HSBC ile anlaşılan mutat 180 günlük bir pay devir kısıtı süresine, ayrıca Feridun Geçgel ise, elindeki geriye kalan ASTOR payları ile ilgili olarak, HSBC ile anlaşılan 60 günlük bir pay devir kısıtı suresine tabi olacaktır.
Prudential Regulation Authority tarafından yetkilendirilen ve Birleşik Krallıkta Financial Conduct Authority ve Prudential Regulation Authoritynin düzenlemelerine tabi olan HSBC, Astor Holdingin plasman temsilcisi olarak hareket etmekte olup, bu açıklamada yer alan hususlarda Astor Holding haricinde başka hiçbir kişinin plasman temsilcisi olarak görev almamıştır ve Astor Holding dışında hiçbir kimseye karşı HSBC müşterilerine sağlanan korumaları saglamak veya burada belirtilen konularla ilgili tavsiyelerde bulunmak konusunda sorumlu olmayacaktır. Ne HSBC ne de HSBC grubunun iştirak veya teşebbüslerinden herhangi biri, bu açıklama veya bu açıklamada atıfta bulunulan herhangi bir konu ile bağlantılı olarak HSBC nin müşterisi olmayan herhangi bir kişiye karşı herhangi bir görev, yükümlülük veya sorumluluk ile dogrudan veya dolaylı, sözleşme, haksız fiil, mevzuat veya başka bir sekilde yükümlü değildir veya bunları kabul etmemiştir.
Yukarıdaki kap haberini hisse satış işleminin nasıl olması gerektiği ve yapılması gereken açıklamanın neye benzemesi gerektiğini göstermek için paylaştım. Astor bugün %5 aşağıda.
Örnektir, yatırım tavsiyesi değildir.
Bugün küçük yatırımcı aracı kurumları alışta:)
Dün haber yokken gördüğü yüksek değerde bile değil, 38m usd sipariş haberi de yok sayıldı, malum sebep olmasaydı piyasa alıp götürürdü, onun için bu belirsizlik kalkmadan her türlü haberle eski tepeler hayal.
Sayın Müzikal, ben de yorumlarınız için teşekkür ederim, kesinlikle çok faydalı buluyorum. 1.5 milyar USD geçenlerde bakmıştım, 72'ler civarına tekabül ediyordu sanırım. Sanki kısa sürede olmayacak gibi, KSA'dan haber gelmezse tabii.
YTD diyelim ve şöyle bir yorumda bulunalım.
1) Bu haberle bile 56 üstündeki banda yerleşemedik (veya o his verildi herkese)
2) Bilanço nasıl gelecek? Enf. muhasebesi konusunu bir kenara bırakırsak, 2 milyar altında gelecek kar piyasayı tatmin etmeyecektir.
3) 12.5 milyon lot orada duruyor.
Yukarıdaki 3 konuyu değerlendirip herkes yoluna bakacak. 72 ve üstü mü, yoksa 52'in altı mı?
Çok naziksiniz, teşekkür ederim :)
Benim biçtiğim fiyat bildiğimiz konuların analizinin ederidir. Bunu belirtmeyi unutmuşum, eksik olmasın. Kocaer veya başka bir şirket bilmediğimiz konularda öyle bir iş açıklar ki, o zaman yaptığım değerleme elbette değişir. Ama kapasite ile doğru orantılı acayip bir değişiklik yaratacak iş ilişkileri beklemediğimi de belirtmeliyim.
Neom projesine bir kaç cümle ile değinmek isterim. Bu projeyi inanılmaz değerli buluyorum. Neom ilk olacak ama o coğrafyada tek proje olmayacak. Yaklaşık 3 yıl önce tanıştım ben bu proje ile. O zamandan beri de ilgi ile takip ediyorum. Çok takdir ediyor ve insanlık için çok önemli buluyorum. Bu proje oldukça uzun soluklu bir projenin ilk temel taşı olacak. Adamlar insanlığın geleceğini inşa ediyorlar çölün ortasında. Ekibin içinde çok değerli insanlar var, her coğrafyadan, ülkemizden insanlar da var. Kocaerin tedarikçi olması çok pozitif ve inanılmaz prestij saylayacak firmaya, bu kısmı çok değerli. Ama bu hemen olacak bir şey değil, manipüle edilen kısmı burası tam olarak. Biz her habere şak diye atlıyoruz maalesef. Şirket de benim belirttiğim gibi düşünüyor, bu cümleler sadece benim değil onların da cümleleri. Ayrıca sadece Kocaer değil başka Türk firmaları da bu projenin içinde olacak. İçlerinde halka açık olanlar da mevcut.
Kıymetini bilelim ama her şeyi de olduğundan fazla göstermeyelim. Millet olarak bu alışkanlıktan ve kolaycılıktan kurtulabilirsek, geleceğe daha güvenle bakabiliriz diye düşünüyorum.
Sevgiler, saygılar.
Bu kadar büyük rakamlı sipariş alıp hissesi eksi olan bir şirketi de gördük, Hakan beye buradan tebriklerimizi sunmak isterim, daha ne zamana kadar sürecek bu belirsizlik ve istikrarsızlık, bu dönem gelen ve gelecek olan haberlerin heba olacağını daha önce yazmıştık zaten.
https://www.tradingview.com/x/RWklkr0O/
saatlik
tirendde tutunmaya çalışıyor..
bakalım ne yapacak..
bu haberle bile tutunmakda zorlanıyor
tabi bence.
borsada şirket sahipleri hep kendilerini düşünür yatırımcıları falan düşünmezler hisse satacağı zaman iskontolu aracı kuruma verir onlar satarlar şirket sahipleri hisse geri alım yaparken yatırımcı hisse alırsa patron satarken yatırımcı da satar kazanır patronlar kimseye acımaz kendi kazancını düşünür .
ereğli
kardemir
çemtaş
dokta
ford
tofaş
t tratör
t h y
pegasus
türkcell
t telekom
bu şirketlerin bilançolarının hasılatlarını sermayelerine bölünce misal ereğli 42 25 tl çıkıyor bügün fiyatı 44 68 cirosunun 1 misli kadar fiyatında işlem görüyor şimdiye kadar en yüksek 53 55 görmüş . borsada büyük çaplı şirketlerin hasılatlarını incelediğimiz zaman 1 misli ile 1,5 misli fiyatlardan görüyor
kcaer 2022 / 12 aylık 9 418 milyar hasılatı var 2023 / 9 aylık hasılatı 8 880 milyar . tahmini 2024 / 12 aylık 13 ile 14 milyar arasında gelirse 20 ile 21 arasında 1 misli fiyat oluyor 1,5 olursa 31 / 32 tl arasında olur .
15 gün önce 69 15 fiyatı gördü 3,5 misli fiyatını görmüş oluyor . geleceğini satın alsın 2 misli fiyat olsun 40 00 tl olur . benim görüşüm ve mantığım bu şekilde 1 mislinin altında hele birde çok altında olursa yarısı kadar hemen alırım 2 mislini geçince satarım . aldığım hisselerin ayrıntılı bilançosunu okurum 40 / 50 sayfa faaliyet raporlarını mutlaka okurum karın nerden geldiğine bakarım yatırım faaliyetlerinden kar varsa yeniden değerlenme geliri ertelenmiş vergi geliri varsa gerçek kar değildir kasaya giren para yok ancak F / K oranını düşük gösterir hisse ucuz görünür yatırımcıyı aldatır tüyo ile duyum ile hisse almam kendi bildiğim gibi hareket ederim ucuz ve inandığım hisseyi uzun vade beklerim .
yatırım tavsiyesi değildir
https://i.hizliresim.com/cbxkot2.png
satanlar
https://i.hizliresim.com/gpdra7l.png
alanlar
https://www.tradingview.com/x/CAe4aZWS/
günlük
tam tirendin 1-2 kademe üzerinde kapadık..
tabi bence.
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Mehmet Mescioğlu
@mehmetmesci
KÖPÜK:
Siz siz olun köpüğü sadece banyoda kullanın. İçinde köpük olan altın da olsa, halka arz da olsa uzak durun.
Dünyanın en güvenilir emtiasında bile spekülasyon olursa cezası çekilir. #Altins1 de de bu yapıldı ve olması gerektiğinden fazla yükselerek köpük oluşturuldu. Sonuç İş Yatırım tepeden balyozu vurdu. Bu gün de 20 Milyon kontrat daha satmış. Köpük hala biraz var.
Altins1 de adil fiyatı hesaplamak için elimizde iki kaynak var. Ons altının fiyatı ve usd/try kuru. Lakin burada fiyat arz/talebe göre oluştuğundan bu anlamsız köpük oluşuyor. Aslında altının gelecekteki yükselişleri önceden satın alınmış oluyor.
Aynı köpük yeni Halka arzlarda da yaratılmaya devam ediliyor. Sonuç hep olduğu gibi yeni mağdurlar yaratacak. Hiç bir patron şirketini olması gerektiği fiyattan çok daha ucuza satmaz. Satmıyor da zaten ama talep olunca bu köpük yaratılıyor. Nereye kadar en geç 1 sene sonra o köpük hala duruyorsa patron milyonlarca lotu dolaşıma sokama başvurusu yapıncaya kadar
https://twitter.com/mehmetmesci/stat...04473711993337
QNB Finansın takasında bir değişiklik yok henüz kimseye satmadı herhalde hisseleri zaten satarsa açıklama yapar kesin , ytd.
https://i.hizliresim.com/77pap2z.png
8 mart 2024 / 18 mart 2024 arası takas değişimi
https://i.hizliresim.com/ix2anxi.png
8 aralık 2023 ile 7 mart 2024 arası takas değişimi y t d
https://i.hizliresim.com/9ilvtab.png
grafikde görüldüğü gibi 8 aralık 2023 den 7 mart ayına kadar emeklilik ve yatırım fonlarından kendi mallarını 25 40 tlden kendi mallarını bankof alıyormuş gibi alıp citiye aktardılar bunu gören yatırımcıda yabancı alıyor diye hisseye atladı bulduğu yerden fiyatdan veriyor oldum olası bankofun aldığına inanmıyorum hep bıyıklı bunlar borsada kaybetmemeyi öğrenmek lazım kazanç kendiliğinden gelir bedava peynir fare kapanındadır
yatırım tavsiyesi değildir
1.5 milyar doları bulacak şöyle gidecek falan diyenler hisse çakılınca hemen sırra kadem bastılar , cidden süper , ky ya malı yapıştırıp sıvıştılar ; ytd.
Her gün kap atanlar satıp çıktı galiba :)
Hakan efendi malı en düşük yerden satacak galiba, bunu kendisi istedi demek ki, verdikçe veriyor.
Öyle görünüyor, coşkuda satmadı, buradan verir mi, ne kadar az kazanırsa o kadar iyi, zaten maliyeti sıfır.
Hiç bir kap haberi hissenin üstüne bir şey koymadı, en son 38 milyon usd sipariş haberi gelmeden hisse kaçtı şimdi kaç, bazen hisse habersiz yürüyor o hareketler daha iyi, kap geldiğinde çok kaçan var demek ki.
baskı çok fazla oldu..umarım toparlanır..
bu arada kocaerdeki pozisyonum aynen duruyor ama geçen günlerde sattığım atatp ile megmt ve az miktar ile de pltur aldım...megmt in hikayesini de beğendim....kocaer ile çok benzerlik gösteriyor...bakalım nasipte neler olacak ??