Kur sabitlenmiş gibi, büyük şirketlere yurt dışından para bul deniyor muhtemelen. Küçük ve borçlu şirketler avantajlı gibi.
Printable View
Kur sabitlenmiş gibi, büyük şirketlere yurt dışından para bul deniyor muhtemelen. Küçük ve borçlu şirketler avantajlı gibi.
Netaş defter değeri ve özkaynaklar felaket yerlere gelmiş , bide hergün yükseldi bu hisse şaka gibi...
Fıstık 375 demiş yılbaşında 90 tl ye alıyordun tüpraşta yaklaşık 150 idi herhalde
Bence tüpraş fıstığın yanında ucuz kalmış
Fıstığa bakınca tüpraşın şu an 500 olması gerekirdi.
https://i.hizliresim.com/c3rv42o.jpg
Bilanço döneminin yıldızı MGROS oldu. Yine şiirler ötesi.
artık sasai hareketi 140 liraya gelmişse benim de piyasa gurum ayhan abinin eniştesi olmuş demektir. :he: başkanın eniştesi konuşsun herkeşler sussun :)
şaka şaka. :)
BIMAS, ISCTR, VESBE, ENJSA, ECILC, OYAKC, EREGL, KRDMD,ISMEN, ISYAT piyasada varken abartı yok SASA'ya 20 tl bile vermem.
şaka ayhan abi sen bu ortamları bilirsin. :)
iyi akşamlar.
Sasanilere bugün bi miktar bağışta bulundum, bi da tarikatlara dokanmam abi cıss yapıyorlar, trafik affeder sasani affetmez
Sasası olanın tasası olmaz derler, tasalanmaya gerek yok
Eregli demir madeni bulmus.
#eregl bağlı ortaklığı Ermaden adına ruhsatlı Bingöl-Avnik demir madeni sahasında yapılan sondaj çalışmaları sonucunda yoğun cevherleşme tespit edilmiş olup, Peletleme Tesisi kurulmasına karar verilmiştir. Toplam demir cevheri rezervi yaklaşık 250-300 milyon tondur.Şirketimizin önemli hammaddelerinden biri olan pelette kendine yetebilirlik oranının %25-30 bandından %80-85'e, toplam demirli hammaddede ise kendine yetebilirlik oranının %15-20 bandından %40-45 bandına çıkması öngörülmektedir. Bana çok olumlu geldi ama sektör ve şirket uzmanlığım değil uzmanlığı olan söylemek isterse buyursun.
O zaman yarın sasa tavan...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
eregl bimas kchol sahol endeks etkisi göz önünde bulundurularak ve geri kaldıkları düşünülerek endeksi tutmakta kullanılabilir belki bir fikir
Güzel bir habere benziyor tam olarak vakıf değilim.portföyde sadece yüzde 4 oranında Ereğli var .
Rakamlar galın galın duruyo gibi.Ereğli başlığına takılıyorum.Oradaki bazı arkadaşlarda yüzde 100 Ereğli var en çok onlar adına sevindim.
not:Ereğli başlığında çok iyi Ereğli uzmanları var .Sektörün içinden olanlar var.Maden mühendisleri var.Ereğlide ikamet edenler var,demir ticaretiyle iştigal edenler vs var...
Ben en çok Abka abi adına sevindim, evi arabayı satıp gömdü hisseye, biraz yüzünü güldürür bu haber
Köylerde Kocakarının kızı evde kalınca onu allayıp pullayıp birine ..........:oleyo:
Neye çekerseniz artık :)
Küçük yatırımcı borsadan biraz para kazansın , twitter da çok takipçili tokatçılar hemen başlıyorlar dandik eğitim olayına
bu eğitim adı altında öğrendiklerini yemin ediyorum eğitim veren kişi hisse alıp satarken kendisi uygulamıyor
Açık seçik bu dolandırıcılığa hiç bir yetkili ses çıkarmıyor
Ne yapalım olan biteni görmezden gelenleri Elon Musk a mı şikayet edelim , o 'da ayrı bir tokatçı gerçi...
Herkes kendini korusun demekten başka çare yok
Artık espri yapmayacağım.:)
EMTİA MAJÖR tepe yapıyor..Demirlerden uzak durun diye 7 aydır yazdım.
Bıst30 da şu konjoktürde ereğli almam mümkün değil..
Birisi ( bıgshort).. 34 ten tüm varlığımla alıyorum dedi..
başkası da ahiret işi dedi..
ONLARI HATIRLATMAK İÇİN,ŞAKADAN YAZDIĞIM, CİDDİ ANLAŞILIYOR.
napıyonuz fakirler...
hurg yazmıştık..
% 50 den fazla gitti 3 haftada.
çimentolarda öyle
alan zengin oldu
:drunk::drunk:
https://www.reuters.com/business/ene...ss-2022-11-03/
alman doğalgaz dağıtımcısı uniper ilk 9 ayda 40 milyar avro zarar açıklamış, avrupa şirketler tarihinin rekorunu kırmış böylece- zarar rekoru yani
tabii tuzu kuru onların, hükümet para basar öder zararı, sıkıntı olmaz.. sıkıntı, üretim tarafında- nitelikli endüstriyel üretimiyle meşhur alman sanayii rus gazından mahrum kalınca bütün karlılığını kaybetti.. tabii, borudan kolayca gelen gaz başka, lng kargo başka- önce gazı sıvılaştırıyorsun özel tesislerde, sıvı halde gemilerle taşıyosun, taşıdığın yerde başka bi rafineri gelen sıvıyı doğalgaza çeviriyor, öyle çıkıyor piyasaya, doğal olarak maliyeti x5
brezilya petrol şirketi petrobras ise 8,5 milyar dolar temettü açıklamış, bu işten kazanan sadece petrol/doğalgaz üretip satanlar, dünyanın kalan kısmı, asya ve avrupa cari dengeleri bozuldu, avrupa birliği 200-300 milyar fazla verirken, şimdi cari açık vermeye başladı.. amerika ise bi kaç senede enerji ithal eden ülke sıfatından enerji ihracatçısı pozisyonuna terfi etti.. kayadan gaz çıkartıyor, gemilere yükleyip götürüp avrupaya satıyor, fiyat x10..
tüpraş 3.çeyrekte yaptığının aynısını 4.çeyrekte yapsa, yılsonu karı hisse başı 128 TL oluyor, ki rafineri marjları dizel işleri falan daha iyi bile geçebilir son çeyrek, 150 TL bile bulabilir yıllık karı, yani 120 TL temettü keser.. tüpraşın şirket kültürüdür, kazandığını temettü olarak öder her zaman
tabii dünyada aslında petrol kıtlığı falan yok, en büyük rezerve sahip olanlar iran, venezüella komple yasaklı, ırak limitli, libya yanmış yıkılmış onda bir kapasite, nijeryada maoist gerillalar ikide bir petorl hatlarına sabotaj düzenler, bi tek körfez şeyhleri izinli, onlar da hasılatı jp mprgana yatırmak zorunda.. en büyük kazananlar tabii ki büyük petrol şirketleri, exxon, shell, bp vs.. işin püf noktası- abd enerji satıcısı konumuna geçer geçmez, enerji fiyatları fırladı, tezgahı kimin kurduğu belli
3 hafta bankalar ralli yaptı..
Sonuç? 7 kişi hapse girdi..
3 milyar teminat açığı, zarar vs..
Borsamız bu,..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abka abi adına sevindiydim o da şaka yapmış, her şakanın altında bir gerçek yatarmış bakarsın yarın yada öbürsükü gün abka abi tutar evi arabayı satar gömer tahtaya :he:
Şaka bi yana
KaraKemal abi aman dikkat et anektarı kaptırma, bu işler şakaya gelmez alırlar anektarını :)
putin oyunu bozdu.. rusyanın kabahati büyük doğal kaynaklara sahip olması, bunu batı merkezli finans kapitalin hizmetine sunmuyor olması, üstelik silahlı gücü var.. anglo-saxonlar ne yaptı etti savaş çıkardı, zavallı ukrayna bi palyaçonun eliyle felakete sürüklendi
bi yandan da çini durdurması lazım, batının da işi zor..
bankalar üç gündür ağır satış yemekte, yarın da devam ederse satış öbür tarafta 3t- thy, tuprs, tcell önemli, sorumluluk almaları lazım.. en çok tcell merak ediyorum, çünkü zaten bi bilanço beklentisi yoktu, ama hikayesi bol, bakalım bilanço sonrası satış yiyecek mi.. ariston gelse de, newyork borsasında kaç kapattı turkcell onu yazsa, lazım olduğu zaman ortalıkta yok herif
Investing.com sayfasındaki bilgiler ve benim elle girdiğim bilgiler aşağıda.
Not: Sonradan az bir hacim ile fiyat daha da artmış BIST'de daha ucuz hale gelmiş.
https://i.hizliresim.com/mql3di2.jpg
https://i.hizliresim.com/hdf0ljq.jpg
https://i.hizliresim.com/v14372i.jpg
TCELL'de birileri düşeni kırdırmaya çalışmış, seçimlere kadar telekomda çok zam olmaz diye düşünüyorum, Ukrayna'da iştiraki var.
Yerli arama motoru dediler, Televizyon kanalı dediler hep güdük kaldı, büyük potansiyel var ama demek yönetim veya konjoktör sorunu var. Dijital bankacılık filan da çok yaygınlaşmadı.
Eskiden 532'li hat prestijdi şimdi çok etkisi kalmamıştır, ben de Turktelekom'a geçtim tivibu, internet, GSM tek yerde olsun dedim.
Öte yandan çok daha fazla etmesi gerekir, önemli bir imtiyaz, zamanında 20 milyar dolar ediyordu diye hatırlıyorum.
Yarın yeşillenir ortam. Eregl, Migros->Bimas, Sahol, Turkcell bunlar hep iyi. Bankalara kamyonu dayamazlarsa onlar da bi nefes alır.
bi de o var, tcell yukarıymış, sasa zaten banko, o zaman endeks yukarı olur.. bankalar da dayansın artık biraz
yalnız bankalar satış yiyorsa makas daralıyor, long için handikap.. makas bu kadar yüksekken long gitmek her türlü handikaplı, mümkünse vob yapmayın.. iyilerinden 2-3 tane u30 kağıdına yatmak daha safe
Elle hesaplamalara göre vadeli hisselerde durum.
GUBRF geçiyorum orada birileri hacim olmadan pozisyon taşıyor gibi.
ASELS, SASA, HEKTS, PGSUS ve KRDMD de mevcut APS'ye göre hacim fazla, bencegün içi şansını denemiş bir çok kişi.
https://i.hizliresim.com/lfivi7s.jpg
Bu işlerde cahil adam gibi düşünmek gerekiyor, o yapılamıyor ise az az oynamak lazım.
Karşı taraf akıllı adam ne yapar diye düşünüyor ve ona göre plan yapıyor bence.
Eğer akıl geçer akçe olsa idi bir akıllı adam çoktan dünyayı ele geçirirdi veya belki ele geçirdi biz farkında değiliz.
turkcell hikayesi bol- superonline halka açacak, paycell stratejik ortak, global tower arz/ortaklık, togg ortağı.. körfez sermayesine bi blok satış dedikodusu vardı bi ara, mesela 9.9 pay satışı olabilir, çağrı olmasın diye minör satış, kalanını da girsin tahtadan alsın suud- yabancı takasından ödünç mal en çok alınan tahta tcell öteden beri, fonlama kağıdıdır.. bu işlemler citibank takası içinde gerçekleştiği için boyutunu bilemeyiz, ama her daim yüklü short vardır tcellde, bi short skuiz olursa tozu dumana katar
tcell ortaklık yapısında varlık fonu yüzde 26 payla yönetim hakkını elinde tutuyor, kalan yüzde 74 takasta-
bunun 19.8 payı ruslar- eski alpha- 435 milyon lot deutsche takasında duruyor..
citibank sahipliğindeki yüzde 9,5 pay- 209 milyon lot newyorkta işlem gören kısım, direkt hisse değil ama makbuz olarak adr işlem görüyor
kalan 1 milyar lotun 600 milyonu yabancıda 400 milyon lot yerlide.. cebine 1 milyar dolar koyan bi arap yada hintli turkcell yabancı takasını siler süpürür.. sonrası sasani model
https://i.hizliresim.com/9giw7p1.png
Olumsuz yazınca hiseler gidiyor.
Geçen BBHT'de telekomlar neden gitmiyor diye konuşuyorlardı, zam yapılamıyormuş ve çok yatırım ihtiyacı varmış.
En yavaş internet Türkiye'de vs dediler.
Elektrik işinde, üretim, iletim ve dağıtım var, yine kendi içinde de ayrılıyor. Telekom işinde de alt yapı bebce önemli. Hatlar, barındırma hizmeti, satış, pazarlama, barındırma, içerik üretim vs bir şekilde tekrar düzenlenmeli.
Milli güvenlik vs nedenleri ile kamu bu işin içinde olmak istiyor gibi, yeniliker vs ise çok zayıf.