Döviz bürosundan usd alıp beklemek usd deki iyi bir yükseliş sonrası DDKKM yapmak
Gördüğüm hem tl hemde dolar sıkışıklığı var piyasada.Çok kötü çok.
Ben de bu soruyu çok sordum kendime... KKM den yürümeye karar verdim.. Dolarda kalıp yükselişte sonra mevduata dönme fikrini çok ciddi düşünmüştüm ama biz mevduatçıyız malum.. Makaslar ve belirsizlikler zoraki KKM ye itti beni..
Kamu işçisi taban aylığı 15 bin TL...
Böylelikle hademe maaşı, öğretmen maaşını da geçmiş oldu.
Fazla mesai alan bir işçi prof maaşına ile aynı olur herhalde...
Ereğili, Arçeilik gibi yerlerde çalışan işçileri düşünemiyorum bile.
Artık ülkedeki doçent, proflar bu fabrikalarda işçi olmak için torpil ararlar.
Kuyruklar, dolara erişim zorluğu, hiper enflasyon, maaşını alır almaz dolar alınması, ev ve araba almanın hayal olduğu, işsizlik1990 lar her şekli ile dejavu gibi tekrar yaşanıyor.
O dönemde çaycı, daire başkanından fazla maaş alıyordu.
Bugünün tek farkı o dönemde bim vs. olmadığından insanlar gerçek besinlerle ve ucuz olarak yiyecek alabiliyordu. Şimdi soğan bile 30 TL. Nutella 100 TL olmuş. 2 köy ekmeği 50 TL. yenebilecek bir Peynir 200-250. Beş para etmez sinir dolu Kuşbaşı Et bile 350-450.
Sitede altta ustte mesaj aralarında surekli bohcali çıkıyor. bu nedir ya ben bunlari gormeyim diye tv yi kapatıyorum :vk:
Arkadaşlar bilgisi olan var mı? HSBC den TL çıkarırken EFT ücreti alınıyor mu?Üst limit ne kadar; 1,1-1,2 milyon tek seferde çıkartabiliyormuyuz?Mobil den yada int.bankacılığından.Teşekkürler..
P.tesine kadar dolara takoz koydular anlaşılan.
Yaprak kıpırdamıyor.
Ek 29525
Anket sonuçları :)
Kkmye tl hesabi olarak bakanla dolar hesabi olarak bakan arasinda fark olur .tl olarak dipten girip banka fazini geçsin çok kur farki olsun diyenle yuksekten girip dolar çok düşse de daha fazla dolarim olsun diyen gibi nerden baktığınıza bağlı aynı kkm ama bakis farklı
2023 ün 2. yarısında, temmuz maaş zamları sonrasında fiyatlar da yüzde 50 nin üzerinde artabilir.
Esnaf ücretlide bu paranın kokusunu alınca 50 gr. döneri 300 TL, kaşarın kilosu 350-400, süt 50 TL, otobüsler tek biniş 20 TL , yumurta 30 luk 200 TL, amele yevmiyesi 1000 TL, faiz artmaz ve dolar tutulabilirse ist. da 2+1 yeni ev min. 20 milyon olabilir.
Şimdiden alışın.
Diyeceksiniz o zaman stok yap. Evde stoktan yer kalmadı.
Yeni bir dondurucu da almak lazım.
Miktar nedir acabaSM-G988B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Simdi gördüm.okSM-G988B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
MEMURLAR İSYANDA...
Memur-Sen: Ücret adaletsizliği Temmuz beklenmeden giderilmelidir!
Yapılan düzenlemeler; çalışma hayatındaki barışı, kariyeri, liyakati ve eğitimi denge olarak gözetmesi durumunda çalışanlar açısından da memnuniyetle karşılanmakta, karşılaştırma, kıyaslama ve tartışmalara neden olmamaktadır. Kamu görevlilerine ilişkin ilgili Kanunlar düzenlenirken süreye ve sürece ilişkin göz önünde bulundurulmayan sonuçlar, telafisi güç mağduriyetler ortaya çıkarmaktadır.
Memurlar ile işçiler arasında makas yılbaşı itibariyle açılmış, kurumlarda çalışma barışı bozulmuş, kamu personeli arasında memnuniyetsizlik ve güven sarsılmıştır. Bozulan bu yapının telafisi açısından zaman kaybedilmeden ve Temmuz ayı beklenmeden Seyyanen Zam için gerekli düzenlemenin yapılması gerekmekte olup, mevcut durumunun sürdürülemez olduğu bilinmelidir. Memur-Sen olarak, çalışma barışını bozan bu ücret adaletsizliğinin bir an önce düzeltilmesini tekraren yineliyoruz. Aksi durumun telafisi güç sonuçlara neden olacağı açıktır.
Memurlar iş yavaşlatıp bakan, vekillerin maaş bordrolarını bu ay yapmazlarsa hemen istedikleri ücreti alırlar.:)
Commerzbank, Türkiye'deki seçimlerin piyasalara etkisine ilişkin bir değerlendirme yayımladı. Banka, Türk lirasının düşük oynaklık halinden çıkabileceğini ve yıl sonunda dolar/TL'nin 20, euro/TL'nin ise 22,8 seviyesinde olacağını öngördü.
Commerzbank Kıdemli Gelişen Piyasalar Ekonomisti Tatha Ghose, cumhurbaşkanlığı seçimini Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması durumunda Türk lirasının düzenlemeler ve sermaye kontrolleri ile sağlanmış düşük oynaklık halinden çıkacağını belirtti.
https://www.ekonomim.com/ekonomi/com...-haberi-693903
Commerzbank özetle gidin KKM yapın diyor.
Düşük oynaklık halinden çıkış ne demek? 19,5 den 20 olunca çıkılmış mı oluyor? Serbestte zaten 20,50.
gerek seçim anketlerinde gerek ekonomik analizlerde herkes kafasına göre sallıyor her gün maaşlara zam haberi geliyor eline tl geçen yandım anam hemen bir şey almam lazım diyor ihracat sürekli düşüyor ihracatçı şu seçim bitsede kur artsa diye dua ediyor bu da yıl sonunda 20 diyor o zaman gelsin borsaya mevduata para koysun bu kadar eminse
DDKKM - 92 gün - 100.000 $ - % 18 faiz
= 4.536 $ ilk gün alınan stopajsız cash para ile
Klasik döviz stopajlı eşleniğini bulmak için
32 günden 3 kere döndürülen % 21.50 oranın
% 20 stopaj tırtıklısı eşit sanırım
92 gün % 18 DDKKM = 3 kere 32 den döndürülen % 21.50
Hemen hemen hesap doğru sanırım.
garanti opsiyon primli ddkkm %13-14 lerdeymiş bugünlerde. mt nin dediği.
https://www.reuters.com/article/turk...-idUSKBN2BF1A5
23mart2021 : Commerzbank, "2021 sonu USD-TRY tahminimizi 8,00'den tamamen sembolik 10,00'e revize ediyoruz."
Kapanış 13,32 oldu, ancak 1 hafta öncesinde 18 liraları gün içi görmüştük.
Orta okul cikisinda yagli pide yerdik...
Doner e pideyi yapistirir biraz gezdirir onu satardi biz ortaokul ogrencilerine kebapci ... ara sira doner kirintilari da gelir sevinirdik...
Nerdeeeennnnn nereye diyelim mi hehehe
Sene 1982-85 simdi de 2023 iste geldigimiz nokta bu.........
arada LALE devri de gorduk ama.........