Allahtan short mort demedi. Tokatlayacaklardı gene
Printable View
Oh ne güzel kkm olsun da olsun. Aynısı arjantin yaptı serbest piyasa doları mb fiyatının iki katı.
Oradaki kkm ciler ciyak ciyak. Kaçamıyorlar da. Bir gün eşitleme olur diye bekliyorlar.
Doviz ile kkm yapınca da bisi olmuyor.
En güzeli eurobond u halka tanıtmak. Ve bunun faiz giderini de vergi gelirleri ile düzgünce af getirmeden toplamaktir.
Para basmayacaksın. Bastığın paraları geri yavaş yavaş toplayıp yakacaksın.
Bu iş ayı işidir. Boğa fikri ile çözulmez. Boğa anca ot yer. Ona hep ot olsun. Cayır çimen olsun.
Bir şey üretmeden yaşamaya çalışan toplumlar hep bir hazıra konma. Hazır dan yemeye çalışır.
Dogalgaz çıkınca sevinir. Petrol bulununca coşar.
.
Vay arkadaş Twitter da herkes 4300 den mal almış. Alemin kerizi bir benmişim. Elim bitmedi almaya...
Prof. Hasan Koni Türkiye Cumhuriyeti'nin bir huyu vardır gıdım gıdım verir zor günlere saklar zenginlikleri diye, AKP geldi millete dağıttı, vatandaş alıştı diyordu.
SONAR Hakan Bayrakçı açıkladı ama oransal dağıtılan %20 kadar.
https://i.hizliresim.com/h4vpi7o.jpg
Takasabank verisi yayınlanmış. 2 Mayıs bilgileri muhtemeln kayıp ya da atlandı.
https://i.hizliresim.com/6643l5n.jpg
Arkadaş Ereğli topigi dk 1 gönderiye geçti.
Ordaki arkadaşları çok uyardım. Başka hisselerden tanıdığım sevdiğim dostlarım da vardı sırf Ereğli için yazdıklarımdan dolayı selamı sabahı kestiler. Sektörün içindeyim Hrc bu fiyatlarda kalamaz üstelik navlun fiyatı tavan yaptı ay güneş dünya aynı hizaya geldi buralar zirve dedim seneye 20 tl temettü alırız dediler.
dowa vermişler yarın bakalım endeks kalkabilecek mi?
yada yeni diplere giderse 200 günlük kırılırsa uzay boşluğuna girer...
Abd yeni bir banka daha nalları dikmiş diyorlar. Pacific west
Random bir film izleyeyim dedim Ay'ın Düşüşü - Moonfall filmini seyrettim.
Maymunlar Cehennemi ve benzer bir çok film var, Matirx de aynı. Bir uygarlık rahat etmek için başka bir şey yaratıyor ancak ilerleyen zamanda bu sefer her işi yapan o şey bilinçlenip isyan ediyor, kendini yaratanı yok etmeye çalışıyor.
Bugün haber gördüm yapay zekanın babası Google'dan ayrılmış. Belki benzer gelişmelerden çekindi.
https://www.bbc.com/turkce/articles/ce964717789o
Google'dan ayrılan yapay zekanın 'babası' Hinton'dan uyarı: Sohbet robotları yakında insanlardan daha zeki olabilir
ChatGPT yorumu:
>>>>>>>
Bu tür filmlere "insan yapımı zeka isyanı" veya "teknolojik isyan" filmleri denir. Bu tür filmler arasında "Blade Runner", "Ex Machina", "The Terminator", "I, Robot", "Her", "Westworld" ve "Transcendence" gibi filmler bulunmaktadır. Bu filmler, teknolojinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan etik, felsefi ve sosyal sorunları ele alırlar ve izleyicilere insan yapımı zekanın potansiyel tehlikeleri hakkında düşünmeleri için bir fırsat sunarlar.
Ek 29515
Vadeliler yeşil komşuda pişer biraz da bize düşer.
Aman bize dokunmasınlar zaten dokunamazlar bizde faizler çok yüksek kolay kolay hiç bir banka batmaz.Fed neden sürekli faiz artırıyor diyorsunuz faizler yükselsin bankaların kar marjları artsın bankalar batmasın enflasyon felan hikaye eğer bir ülke bizde bankacılık çok sağlam diyorsa bilinki faizler çok yüksektir.Bankalar yüksek kar eder zararlarını bu şekilde elimine etmiş olurlar.:yahoo::cool::halay::bravo:
oltaları salladık. rasgele diyelim.
buralardan bin puan tepmesi lazım.
4 aydır RESESYON-SP 500 DE : 3.200 diyorum...EREĞLİ 29 diyorduk...
Bunu defalarca vazo ile kalem ile anlattık.:)..TAKAN YOK..
Neyse bu söylem ağızlara pelesenk olunca ,biz hisse alacağız...:)
O zaman da çok daha aşağı hedef vereceklerdir...
Bence seçimlerden sonraki 2 yılda: balık-karınca veya yılan-fare olayı yaşanacak...
Arkadaşlar xbnk/sanayi 0.5 olmuş...bunun zirvesi 3.5..ortalaması 2 dir.
Beni şaşırtan hisse THYAO oldu...Bademlerin karargahıydı.Hala dimdik ayakta.:)
Gerçi 154 ten 129 olmuş ama ,yine de hala çok az değer kaybetmiş.
12 liradan gelmiş hissedir...
Burada bazıları para kazanma hariç her şeyi çok iyi biliyor. Zengin ekonomist görmediğim gibi çok konuşan zengin de görmedim.
Açılır açılmaz yine %-1 dayandık.
POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hep ne diyorum ekgyo gitmezse endeks gitmez bence :)
Biri şu vadeliyi kapatsın..
senetler çalışmadan %-1.3 ne sebeple??
Burası fakirler diyarı...Vermeyince MABUT ne yapsın sultan MAHMUT...
Bir zamanlar senin gibi ALARKO yu en zirveden almıştım.HİSSE İŞİNDE SATMADIKÇA ZARARDA DEĞİLSİN..
sen burayı dinleme ..Hatta başta ben TERS İNDİKATÖRÜM..
Tersini yap zengun ol..
VİOB işini bilmediğin belli...HERİF,paramızı aldı..sonra aklımızı:)
Buranın en fazla yemek tarifleri meşhurdur..:)
Bugün ki satış hafta sonu sinir olup pztesi bakalım yine düşer ise satarım diyen foncu kişilerden. Çok olmaması lazım ama gelecekti bence.
Günaydın. Arjantin merval ile BIST arasindaki korelasyonu inceleme yapayım dedim. Sanki biz onlari birkaç ay geriden takip ediyoruz gibi geliyor. Eğer doğruysa çok acaip noktalar gibi ufukta. On kat falan gibi.. Buralardan 9 bin civarı birkaç dinlenme 40 binler falan. aynı süreç işliyor kkm, çift kurlu rejim gibi yürüyor. Hiç fikri olan var mı?
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.