Evi 8 milyona alıp, 2 sene sonra 15 milyona satmak külliyen zarar etmektir. Hele bitmemiş evi.
Kimseye böyle söylemeyin biri inanır. Yazık olur.
Printable View
Yaşın kaç, yazılardan daha ergenliğe ulaşmış biri gibi yazıyorsun.
her işin bir maliyeti vardır, senin paranla da yapsa müteahhit, bunun bir maliyeti var.
nasıl o paraya takla attıracak, senden 850 aldı, evi inşaa etmeye başladı.
sonuçta bu evi sana yapıp teslim edecek, zamana yaysa bile ( teslim etmeme durumu daha fazla senin hesaba göre )
ben bu gün ki rakamı yazıyorum sana, mesela, 1 sene sonra fayans aldığı zaman zaten %50 daha fazla ödeyecek. en azından enflasyondan gelen, paraya bu arada nasıl takla attıracak, yazsan da bizde anlasak..
Ayhan başkan, klavyesi olan yazıyor, yapacak bir şey yok..
maliyetler korkunç arttı, gıda gibi..:whistling:
inşaata başlıyorsun, zamdan etkilenmemek için betonu demiri bağlayayım diyorsun en azından..
aldığın demiri inşaatına yıkarsan olur diyor, 300 ton demiri nasıl nere yıkayım..
yapacak bir şey yok diyor satıcı da...
beton da yeni zamlandı, şimdi belki 3/4 aylık beton için sözleşme yaparlar..
2 sene önce 180/200 tl olan beton 2000/2500 oldu..
ediyoruz cahille sohbet, gerisini reha yazsın.. :kahkah:
Reha gaya ortayı görmemiş yoksa benden önce röveşatayı yapıiştırmıştı.
Bir taraftan inşaat maliyetleri artıyor diğer taraftan alım gücü düşüyor krediler kapatılıyor öte taraftan konut ihtiyacı ve talepte yüksek. Bu durumda ev fiyatları ne olur. Arz talep yasasına bakarsak arz az talep fazla fiyatların yükselmesi lazım. Ancak alım gücü yoksa bu yasa işlemez diye düşünüyorum. Talep ediyorum ama param yok. Talep olmayınca arz da artmaz. Her arz kendi talebini yaratır desek bizde konut talepten gelen parayla yapılıyor. Arzcıların parası yok. Bu kredi oranlarıyla olmazda zaten. Önümüzdeki 2-3 yıl konut piyasası nasıl olacak çok merak ediyorum. Tahminim fiyatlar olması gereken değerlere gelip ondan sonra enflasyon nispetinde doğal şekilde artar gibi.
bu enflasyon ve faizle.
paraya takla attırmak...
adamı havada takla atarken dikerler..
:drunk::drunk:
Yaşım 60 a bir kaldı
sen anlayana kadar anlatmaya devam edeceğim.
benden aldığı parayı anında arsaya çevirir .
müteahhitlik yapmayacağım ustayla kalfayla uğraşacağım zamanım yok der
imar gelmeden önceki arsa bolca toplar bacanağı olduğum halde ne kadar tapusu var bilemiyorum benim oğlanı bir ara oturtmuş bilgisayar başına oğlum derki bir gün sonunda o kadar yazdığımız halde 4/1 ini yazamamışım .
İMAR'a Açılacağını bu gün olmazsa yarın nasıl olur diye kelepir topladığı arsalar gözüm le gördüm aldığı fiatı biliyorum beş katına sattığına şahit oldum .
kooperatif yada bu işi yapan şahızlar gelir imaa açılmış yerdeki büyüklüğüne göre misal için 10 daire yapılan yerden % 35-40 ını ara taksitmiş bilmem neymiş karışmadan yapar noter sözleşmesini misal 3 sene sonunda 3 yada dört dairesi oluyor mu?
ayrıca kendisi mimar oğlu mühendis verdiği arsanın projesinide kendi çizmek kaydıyla yapar anlaşmasını.
3 sene beklemeden benim gibi taliplilerine verir yine arsa imarlı imarsız fark etmez yalnız imar içindeyse fazla ucuz alınmadığından ben nasıl olsa 20 sene beklerim der ne hikmetse bir kaç sene içinde ucuz aldığı arsalar imara açılır .
sonra müsteri gelmesi onun adına kolay
Bilmem anlatabildim mi
anlamadıysan anlayana kadar ben anlatırım...
imarsız arsayı alacak senin verdiğin 850 ile, bekleyecek imar gelecek, sonra orayı kooperatife verecek.
yapımı da 4/5 sene sürecek.. oradan aldığı arsaya verilecek dairelerden birisini veya bir kaçını sana verecek.
bacanağın sana kıyak yapacak...
konu neydi evi şu fiyata sattım, 2 tane ev alacağım 2+1 ve 3+1 bende maliyetleri karşılamaz dedim..
sen bacanağının ticaret olarak yaptığı işten, kendine pay koparmaya çalışıyorsun..
bacanağına verdiğin para ile, sana buradan ev vereceğim dese, oranın imarı gelene kadar bekletmiyor seni, anladığım kadarıyla
Baldızım aç kalmasın, kıyak yapayım ona diyor..
senin bu yazdıklarının konu başlığı ile alakası zero
ben de paramı marka ya yatırdım bir senede %1000 kazandım.. 1 daire satmıştım, 5 daire aldım.... desem konu ile alakası olur mu. ?
https://www.bbc.com/turkce/articles/cy9x0nlddn3o
Hollanda özel sektördeki ev kiralarına sınırlama getiriyor
Sorunlar küresel. Çözümler büyük ihtimal problemleri daha da fazla büyütecek
Puanlama sistemi olacakmış.
Evin kirası puanına göre olacaksa, ederinden yüksek olamayacağı gibi düşük de olamaz anlamına geliyor.
Devlet bizde 8-10 bin lirayı garanti etse, öpüp başına koyacak birçok ev sahibi var.
Twitterda görüyorum lüks semtlerde kiracısı hala 2-3 bine oturan ev sahipleri var.
Ben burada "kiracılar çıktıkça evleri boş tutacağım" dediğimde tepki görmüştüm.
Şimdi çoğu kişi boş tutacağını söylüyor.
puanlama sistemi zaten var ama devlet kısmında uygulanıyor benim bildiğim
hollandaya gittiğimde arkadaşta kaldım 2 oda 1 salon 1 evde kalıyorlardı
birde çocukları vardı ev anca kendilerine yetiyordu. ve misafir geldiğinde sığmadıklarını söylüyordu
nedne daha büyük bir eve çıkmadıklarını sorduğumda hem gelir olarak hemde aile ferdi sayısı oalrak daha yeni bir üst gruba girdiklerini ve daha geniş ev hakettiklerini söyledi
kaldıkları ev devlet tarafından sağlanıyormuş yada ona benzer bir sistemdi sosyal konurt diye geçiyordu ve 3 sene önce kirası 925 euro gibi bir rakamdı
ev hollandanın sahil kasabalarından birindeydi
500 metre gittinmi hollandanın en geniş kumsalına gidiyordun
Ben de hep onu diyorum zaten.
İstanbulda kira kısıtlaması falan olmayacak. Barınamayan-geçinemeyen gidecek.
Barınabilen de asgari ücrete razı olmayacak. İşgücü istanbulda az kaldığı için değerli olacak.
İstanbulda durması mecburi olmayan bazı üreticiler, ucuz işgücü için üretimi anadoluya kaydıracak. Anadoluda istihdam artacak.
Domino etkisi gibi, istanbulda sadece kiralar serbest arttırılabilse, bir sürü farklı problem tek seferde çözülür. (Nüfus, trafik, susuzluk, geçim, vb)
Şimdi diyeceksiniz ki kiralar artınca geçim nasıl çözülüyor.
Evi olmayan işçi zaten gidecek. Aileden evi olan işçi kalacak.
En fakir kiracı, tayini istanbula çıkmış memur falan olacak.
Nüfus sorunu çözülünce çok memura da öğretmene de ihtiyaç yok zaten.
Nüfus anadoluya, memur da anadoluya.
Manhattanda çöpü toplayan adam nerede oturuyor?
Ki zaten emin olun istanbulda kendi evi olan birçok çöpçü daha şimdiden vardır zaten.
Geleneksel kafa yapısına sahip alt tabaka ne yapar eder mutlaka bir eve sahip olur.
Az buçuk okul okuyunca değişik bir kafa yapısına bürünen bir kesim var. Onlar kendilerini çok iyi yerlere layık gördükleri için paralarının yettiği evi beğenmezler. Zaten bugün kazandığını bugün harcamaya meyilli tiplerdir. Evden önce araba alırlar. Lükse, gezmeye, tozmaya, dışarıda yemeye, marka giymeye meraklıdırlar. Evsiz kesim genelde bunlar.
Ve merak etmeyin, bunlar zaten açlıktan geberse düşük işlerde çalışmaz.
Abartmayın. Piyasa kendi kendine dengesini bulur.
Saçma sapan müdahalelerin nelere yol açtığını gördük.
Sınırlama ilk çıktığı zaman burada birkaç kiracı sevinçten coşuyordu. Sonra ters tepti.
Vasat semtlerin kiraları genellikle asgari ücretin altındayken, şimdi kömürlüğün kirası bile asgari ücreti geçti.
Ben hep diyordum "yapmayın etmeyin, ev sahibine vurulan her sopa, döner dolaşır kiracının kafasında patlar" diye. Anlamadılar.
Onlar da bir iki adım sonrasını hesaplayamayan kişilerdi, sizler de öylesiniz.
Popülist saçmalıklar geleceği göremeyen kitleleri kandırmak içindir zaten.
Ve bu her seferinde daha büyük sorunlara yol açar.
Bu yıl ilk defa istanbul'un nüfusu düştü bildiğim kadarıyla.
- Açıkcası evi bile olsa çalışamayacak durumdaki emeklinin istanbul'da durması mantıklı gelmiyor. Bir yakınım 12 bin TL maaş alıyor ve geçinemediğinden şikayet ediyor. Evini kiraya verip sakin güzel bir il/ilçeye taşınsa 2 katı rahat ve konforlu yaşayacak ama ezberini bozamıyor.
- İstanbul'da yaşayıp sosyal yardımla yaşamaya çalışanları hiç hiç anlamıyorum. 65'lik maaş, engelli maaşı, bakım maaşı gibi aylıkları alanların başka şehirlerde yaşamasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Hem oradaki il ilçere harici bir gelir girişi olur. Hemde daha ideal nüfus dağılımı olur.
- Bu kadar göçmeni istanbul vb. gibi şehirlere doldurmanın da mantığını anlamıyorum.
- Özellikle ağır sanayilerin istanbul'da olması da hiç mantıklı değil. Zaten genelde kiracı, işçi kesim buralarda çalışıyor. Kesinlikle taşınmalı.
- İstanbul ve bu tür illerimizi turizm, finans gibi sektörler ile sınırlı tutmalıyız diye düşünüyorum.
- Bugün bir iç anadolu şehrindeki toprak, işçilik ve diğer maliyetleri büyükşehirlerdeki ile aynı değil. Bu aslında bir fırsat olarak değerlendirilebilir.
8 aylik kiracisi oldugum evi satiliga cikarmadan once bana teklif ettiler bugün. 6.5 milyon istediler , teklif iletebilirsiniz dediler...
Kira 24bin... 13 yillik kapali otoparkli 3+1 daire 4 katta 3.kat..
Teklif icin önerisi olan !
Ne yapacaksin alma,bu pigasada diyen!
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
6,5 milyon değerinde evin kirası iyiymiş
Gaziantep 3 milyon değerinde evlerin kirası 20.000
Olması gereken 12-13 civarı
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Konut alırken şuna bakarım. 180 aylık kira getirisinin %15-20 altında ise alırım gözünün yaşına bakmam..24 bin kiraya göre o ev çok pahalı..
Yeni kiraci kaca tutar bilemem, ama civarda istenen kiralar 24 binden yuksek... Ben marmaraya 5 dakika, sahile 15 dakika yurume mesafesi oldugu icin, depremden sonra genc bina arayisiyla tutmustum 24 e.
6.5 milyon fazla diye dusunuyorum. Ama teklif istedikleri icin uygun bir fiyat belirlemeye calisiyorum.
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abuk subuk cevaplar gelmis.
istanbulda merkezi lokasyonda 14 yil kiraya satilan bi yer bulamazsiniz.
Kiraci oturdugun evi almak avantajlidir hem bildiginiz yer hem emlakci komisyonu derdi yok tasinma masrafi yok.
Ev sahibi 6 milyona verir o evi, hadi biraz daha zorlayalim masraflar ev sahibimden 6m guzel teklif olur.
Evini begeniyorsaniz bir miktar fazla odemeyi goze alin, hisse senedi almiyorsunuz. Eder ve deger farkli seylerdir.
'' iyi gayrimenkul alabilmek icin biraz kazıklanmaya kabul edeceksin.'' Dudu
bina güvenli mi?
semt/mahalle güvenli mi?
komşularınız nasıl? ev sahipligi durumu vb.
alım satım hareketliliği var mı?
kimler tercih ediyor?
gelelim fiyata...
şu anda kiralansa ortalama mantıklı olarak kaça gider?
Örnek, 10.000 tl aylıkkira için 1.8-2 milyon normal ama ben kafam rahat oturacağım yerde fiyatı( piyasa koşullarına göre mantıklı) 4.5. sıraya koyardım.
13.33 yıl ile 2+1 75 metre kare site içinde otoparklı, gübenlikli, anadolu yakasında aldım.2 milyon ev. 12.500 kiraya verildi. 2 ay önce aldım. Bugünde 50-100 belki artmıştır ki artsa ne olur bu faiz ortamında ki ev daha da ucuza gelir.
Boş boş cevap yazanlarda mal almayı bilmiyorlarsa cevap falan yazmasınlar, sonra biri çıkar cahil cahil bulamıyorsan yazma der. İlla kötü mü yazmak lazım herkese tek tek.
Bilmeden burada yazınca okuyanlara çok mu akıllı gözüktüğünüzü sanıyorsunuz?