Ben uçlarda yaşarım Zdx&Lunar Soul abi
Bu sefer düzeltme değil düşüş yaşıycaz endekiste, grandsupercycle memedabi yaktı bizi :drunk:
Adios
Printable View
https://www.beyazperde.com/filmler/film-245241/
Ben de bunu izleyeceğim birazdan .Bu ilgini çeker mi bilemiyorum ama.
bozkurt bizde herşey teknik bak burada ayın 17 sinde paylaştım bankalar kalktığından beri önce yoncayla başladım bankalarda sonra ykbnk devam ettim bak bu tahta buralara gelene kadar kanal içinde yukardan satıp aşağıdan alarak geldim buralara kadar şimdi bazıları 2 çizgi ortalama yok ya vs diyordur burada paylaşmadığımız çok güzel hareketlerde olması gerekiyor hareketin içinde .Haberin geldiği gün %5 yukardayken ben sattım ama flama hedefim yukarda 1.24 lerdi sen bana daha karpuz kesicez dedin.2 günde %9 aşağıda yeniden alış yapıcaz istediğim banta gelince.:)kchol sorunuda cvp layacam pıst 100 üzerinde
o adam yalan söylüyor YALAN... bak hesaplıyorum
29.03.2024... dolar 32,38... şimdi 32,21
10 milyon doları vardı... 323,8 milyon tele idi... şimdi 322,1 milyon tele... 2 milyon tele zarar
330 milyon tele kredi çekti (10 milyon dolar karşılığı olsun)
faiz kaç % 4,5-- veya 5 (bundan sonrasını abaküs hesabı yapacam, başka anlamam yoksa )
36 ay vade... seneye 110 milyon... % 60 faiz de.. 176 milyon geri ödeme
176/12 = 14,7 milyon tele aylık taksit
ilk 2 ay... bunun 3,7 si anapara 11 milyonu FAİZ dir.... 22 faiz zararı
22+2 = 24 milyon tele zarar...0,75 milyon dolar
hani 4-5 milyon dolar açık
diğer bir husus :
hem cebinde paran var, hemde paran kadar borç alıyorsun... ama borç % 60 FAİZ li
ulan salak % 60 faiz yükünün altına girirlir mi ? tefecide yok o faiz
faiz borcuna girdi isen, elindeki parayıda faize koysana... malmısın
doları PETKİM Mi sandın sen ?
20'den 130 a gitsin :yahoo:
https://i.hizliresim.com/sikut96.png
buda kchol cvp haftalık pıst 100 ben beklediğim seneryoyu daha önceden çizmişim 3.25 düzeltme 3.35 düzeltme =10 dolar 3.45 ykbnk satışı hikayesi =Coşku :) elimde ne tahta varsa ogun boşalttım buradada paylaştım.
Şimdi takip ettiğim bu düzeltme hareketi normal kanal düzeltmesi mi biraz daha derin düzeltmemi
çıtak bey 1.5 trilyon dolar borcu nerden çıkardın ? öyle bi arkadaş yazdıydı ondan duyduydum falan diye gelişigüzel yazılmaz böyle şeyler, bu tür istatistikleri tcmb, tüik, hmb bir sürü kurum yayınlıyor.. böyle makro rakamları ordan bulabilirsin- iç borç stoku 2.808 milyar TL, yani 87 milyar dolar.. dış borç stoku ise 145 milyar dolar, çoğunluğu uzun vadeli eurobond
borç stoku genelde nominal rakam olarak değil, GDP ye oranı olarak bakılır.. <30%ofGDP ile TR borçluluğu tüm AB ve OECD içinde en düşük rakamlardan biri.. gelişmekte olan ülkeler içinde de en düşüklerden biri
abi
forumdan (ekonomi konusunda bilgili) birisi dedi, adını unuttum
şimdi bakanlık sitesine baksam (son 1 seneyi zaten vermiyorlar)
kayıtlı kuyutlu.. ben bi 800 milyar dolar çıkartırım.. o kesin :rtfm:
HIRSIZLAR siler diye, teee ne zaman kayıtlamışım bak :drunk:
https://i.hizliresim.com/20zzzag.jpg
200 de kayıtsız var deyip... 1 trilyon dolar yazardım
birgün denk geldi... o malum şahış
''borç 1,5 trilyon dolar '' didi
o gün bu gündür bende öyle diyom... yalan söylemiyordur
Dış borç stokumuz 500 milyar dolar civarında karavicdanlı kemalin verdiği merkezi yönetim borç stoku deniz hocam daha iyi bilir ama hazine garantili borçlarla beraber en az 800 milyar doalrdır diye düşünüyorum iç-dış borç toplamı
arkadaş, cahile laf anlatmak ne zor iş
bu 400- 500 milyar dolar diye bahsedilen rakam UYP- uluslararası yatırım pozisyonu.. 2024 1.çeyrek itibariyle -317 milyar dolar.. bunun içinde en büyük kalem -175 milyar dolar ile yabancıların burada yaptığı doğrudan yatırımlar.. yani unilever, star rafineri, henkel, toyota, froto falan gibi yabancı şirketlerin türkiye içindeki fabrika- sermaye yatırımları
https://evds2.tcmb.gov.tr/index.php?/evds/serieMarket
türklerin yurtdışında ne kadar parası olduğu bilinmiyor, 15 yıl kadar evvel ingiltere merkezli tax justice network tarafından yayınlanmış bir rakam olarak 158 milyar dolar yazılmıştı, şimdi baktım siteye ama üye olmak falan gerekiyo data download etmek için, uğraşamadım.. şu an minimum 300 milyar dolardır
bir de yurtiçi yastıkaltı fiziki altın hikayesi var- 1993 yılından beri TR net altın ithalatçısı, 30 yıldır net satın alım 5.900 ton, ağırlıklı ort. alım maliyeti 910 dolar/ons.. öncesinde var olanı hariç tutsak dahi tek başına bu rakam 500 milyar dolar yapıyor, ve bunun 300 milyar doları değer artış kazancı
Dayı zilver da 30 tuttu. Fantastik gelişmeler olabilir. KoruganlardN çıkmayin VOB yabmayin hayatınız kayabilir
Togg adioS
hemmeeen hesaplıyorum
bi kere 145 diyeni bi geç..
2021 in martında (3 sene önce ) gaçımış bak..
450 milyar dolar
kkm... ne zaman çıktı ? aralık 2021... 2022 de
ne kadar para ? ortalama 3,5 milyar tele
dolar kaçıdı ? 13,4... şimdi 32,2
3,5/13,4 = 260 milyar dolar
260*32,2 = 8,350 milyar tele
8,350-3,5 = 4,850 milyar
böl ortalam kura
4,850/23 = 210 milyar dolar
gördün mü ?
2022-2023... 2 senede KKM ye 210 milyar dolar faiz vermişiz
...
2024 bütçe öngörüsü... 2,650 milyar açık
2,650/33 diyelim = 80 milyar dolar da bu mu ? bu
daha hangi başka sayayım.
Silverda ki teknigin çok temiz sade çalışması bana çok fantastik geliyor epik lirik pastoral
Esen kalın
Merkez Bankası'nın Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğine göre mevduat oranları ve KKM'ye ilişkin zorunluk oranlarında artışa gitti.
Merkez Bankası tarafından yayınlanan tebliğe göre, yurt dışı bankalar mevduatı ve katılım fonu hariç vadesiz, ihbarlı ve 1 ay ile 3 aya kadar vadeli mevduat katılım fonunda yeni oran yüzde 12 olarak belirlendi.
6 aya kadar vadeli mevduatlar ile 1 yıla kadar vadeli ve 1 yıldan uzun vadelilerde bu oran yüzde 8 olarak uygulanacak.
Oranlar, Merkez Bankası'nca kur koruma desteği sağlanan hesaplarda 6 aya kadar vadelilerde yüzde 33, 1 yıl ve üzeri mevduatlarda yüzde 22 olacak.
Yurt dışı bankalar mevduatı katılım fonu dahil 1 yıla kadar vadeli hesaplarda ise yüzde 8, 3 yıla kadar vadelilerde yüzde 5 buçuk, 3 yıldan uzun vadeli hesaplar için faiz oranı yüzde 3 olarak belirlendi.
Darısı başımıza
Wall Street 28 Mayıs itibarıyla hisse alım-satımlarında işlemlerin gerçekleşmesinin ardından sahip olunan paranın hesaba geçtiği süreyi kısaltmaya hazırlanıyor. Daha önce hesaba geçiş işlemden iki gün sonra gerçekleşirken (T+2), artık bir gün sonra (T+1) yapılacak.
https://www.bloomberght.com/wall-str...-sayim-2353541
Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 55 kuruş indirim bekleniyor.
Yurt içinde Turizm İstatistikleri açıklanacak.
•TCMB Başkanı Karahan, 4 Haziran'da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapacak.
•İran yeni Cumhurbaşkanı'nı 28 Haziran’da seçecek.
2024 MAYIS AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ ANKETİ
Merkez Bankası, reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 67 katılımcıyla gerçekleştirdiği mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayınladı.
Buna göre, geçen ay yüzde 3 olan mayıs ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 3,04'e çıktı. Cari yıl sonu TÜFE artışı beklentisi ise yüzde 44,16'dan yüzde 43,64'e geriledi.
Beklenti gerçekleşirse Son 5 ayın total oranı 20.61
Haziran enflasyonu mevsimsel etkiyle 2.5 civarı çıkartırlarsa yuvarlak 23.00 e tekabül eder
yılın 2. yarısından itibaren MB faiz indirimlerini kademeli gündeme almağa başlayabilir
akşam aldıkları mı palaya teslim ettim.....hareket yapsın hele onunla tekrar sörf yapacaz mecburen.....
21,77 petkim mayıs vade şort......
Yıllar sonra böyle TOTAL PASTA GÖRDÜK...İLK5 SHORTERLER OYUNU ELİNE ALMIŞŞŞŞŞ...Benim anladığım haziran veya agustos vade kanlı olacak..
Pastayı takip edelim..
https://i.hizliresim.com/46kqbxb.PNG
Pıst 100 dün fare nin yemeden önceki hareketi vardı , bugun pıst 100 de 2 güreşçi hareketleri var el ense çekiyorlar:)
tahta değişimleri oluyor bu yüzden bir el alttan endeksi ve bazı tahtaları yukarı alıyor bunu ne kadar yapabilirler bilemiyoruz.
iş yatırım la ilgili kaç gündür yazıyorum tuttuğu tahtalar yeşil
alacaksın piyasayı pala long artırıyorum......devamkeee..
Kendime notlar (Bist 100)
Kısa vade destek 10460 dan başlar ve her gün 40-50 puan yukarı gider
Kısa vade kırılırsa orta vade destek 9640 den başlar her gün 10 puan yukarı gider.
Uzun vade orta vade kırılırsa 9150 den başlar her gün 8 puan yukarı gider.
Viop
Kısa vade destek 10850 den başlar her gün 30 puan yükselir.
Orta vade 9750 ten başlar her gün 20 yukarı gider..
Uzun vade 8010 den başlar her gün 10 yükselir
Yatırım tavsiyesi değildir.
Global bir Grande de supercycle mümkün mü ?
Esen kalın. Adios.
Bazı konulara dikkat çekmeye çalışıyorum kendi seneryolarımza göre önce Cumhurbaşkanı yardımcısı gri listeden çıkmazsak siyasi olur dedi , geçende Şimşek bunu kullandı bu masanızda olsun 23- 28 haziranda görüşme, eğer bu gerçekleşmezse bankalarda dikkatli olunmalı yukarda söylediklerim gibi karşınızdakiler sizden her zaman önde bunu unutmayın.Temkinli olunmalı .
dip not şuanda banka satışları üzerinden hikayeler yaratılmış ykbnk,ak,garanti bunların ismi geçiyor piyasada gri liste olmazsa bu satış hikayesi katalizörlerinde çıkışlar olabilir mi ona bakılmalı %300 yukarı yapmış bir sektör.
Perihan Tantuğ
@perihantantug
·
6d
BOFA TCELL için hedef fiyatını 81 TL'den 110 TL'ye yükseltti, tavsiyesi AL