Bilançoya ne kalem olarak yansıdı, öğrenmeye çalıştığım o. Saygılar
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Printable View
İsdmr temettü kağıdı olarak sahalara sert donüş yapabilir 2025 de..
Y.t.degildir.
1 Ocak-31 Mart 2024 ara hesap dönemine ait özet konsolide finansal tablolar:
https://www.erdemir.com.tr/storage/u...10445cc7be.pdf
Sayfa 41
Cari dönem sigorta hasar tazminat gelirleri 3.242.159 TL
Teşekkürler cevaplarınız için [emoji3590]
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
2023’te yaşanan deprem felaketinde #ISDMR’in hasar tazminatına ilişkin sigorta şirketlerinden 205 milyon$ tahsil edilmişti, ek olarak 155 milyon$ tahsil edilmesine yönelik anlaşma sağlandı. Toplam tahsilatın yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
yeni haber varmış.
KAP
6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem nedeniyle, Şirketimizin bağlı ortaklıklarından İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.'nin sigorta kapsamında tahsil edilecek hasar tazminatına ilişkin, 25.10.2023 ve 11.03.2024 tarihlerinde kamuoyu ile paylaşılan özel durum açıklamalarında belirtildiği üzere, sigorta şirketlerinden tahsil edilen 205 milyon ABD Doları tutarındaki iki adet avans bedeline ek olarak 155 milyon ABD Doları'nın tahsil edilmesine yönelik anlaşma sağlanmış olup, toplam 360 milyon ABD Doları olarak mutabakata varılmıştır. Toplam tahsilatın yıl sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
PD/DD Değeri 1'in Altında Olan BIST30 Hisseleri
#ekgyo Emlak Konut Gayrimenkul - 0.54
#krdmd Kardemir D - 0.61
#thyao Türk Hava Yolları - 0.65
#sahol Sabancı Holding - 0.66
#sise Şişe Cam - 0.70
#alark Alarko Holding - 0.74
#petkm Petkim - 0.76
#eregl Ereğli Demir Çelik - 0.78
BRICS dedikleri... İlk duyduğumdan beri bana hep çelişkili bir oluşum olarak geldi.
Çin ile Rusya ortak değil tamamen zıt kutuplar, Rusya için en büyük tehdit, kaynaklarında gözü olan ve karasal bağlantılı Çin. Napoleon, Kaiser Wilhem ve Hitler üçlüsü, sorumlusu oldukları dünya savaşlarında nihai hedef olarak nereyi görüyorlardı?
Nüfus dengesi de Çin ve Hindistan'ın mecburen dışa dönük genişlemeciliğine işaret ediyor. Çin ve Hindistan ekonomik çıkarlar bakımından uyumlu ama jeopolitik bir gerilim var aralarında. Sınırlarını belirleyen coğrafi işaretleme yeterince keskin. Brezilya her yönden ABD'ye çok yakın ve bağlı ama o da üyeler arasında?
Bu uyumsuzlar gurubunu bir araya getiren motivasyon ne olabilir?
Dünya düzeni ABD'nin istikrar ve gücü ekseninde yürüyor. İthalatı, borsaları, para arzı, ordusu, teknolojisi vs. hepsiyle lokomotif niteliğinde. ABD'nin 36 trilyon$'a varan borcu ve trilyonlarla ölçülen bütçe ile dış ticaret açıklarına rağmen gücünü koruyan para birimi USD sayesinde, faiz oranları ve para arzıyla hafifçe oynayarak küresel istikrar sağlanabiliyor. Borç yığını ve devasa açıklara rağmen USD nasıl gücünü koruyabiliyor??? Herkesin bildiği gibi;
-ABD'nin borcunu gelişen ülkelere ihraç etmesiyle
-bu ülkelerden gerçekleştirdiği mal ithalatının destekleyici etkisiyle.
Çin örneğindeki gibi en büyük mamul pazarınız olan ABD ve AB'nin tahvillerini alıp biriktirerek o pazarların parasal istikrarına katkıda bulunursanız sanayinizin ihracat olanaklarını desteklemiş de olursunuz. Eğer bu borç ihraçcısı ülkenin dünyaya hükmeden güçlü bir askeri altyapısı ve son derece kabiliyetli bir özel sektörü varsa korkular azalır ve borç kağıtlarını toplamaya devam edersiniz. Gene de ülkenin borç ve açıkları belli bir noktayı geçip beklentileri bozuldukça borçluyu finanse eden ülkelerde tedirginlik ve ek bir tedbir arama ihtiyacı doğar. Sonuçta borçlu olan taraf daha önce güven sembolü olan silahlarını alacaklılara karşı da kullanma tehdidinde bulunabilir. İşte birbirleriyle uyumlu olmayan Rusya, Çin, Hindistan ve Brezilya'yı bir araya getirebilecek ana motivasyon bu olmalı bence. Alacaklar için güvence ve borçlunun, yükümlülüklerine rağmen değişebilecek tavrı.
EREGL günlük, BofA sattı ya da açık yaptı!
https://i.hizliresim.com/e9fuf1r.PNG
ihlasları tavan yapmalarına gerek yoktu be :) mortal kombat fatality gibi
Verdim yarısını başka hisselerde trade edecem. Yeminle bıktım. Pek sabırlı değilim anlaşılan.
Yılbaşında 2.5 yıl bitecek.
46 da bekliyorum.gelirse gelir.
EREGL günlük, VİOP30 un iki shortçusu buna verdi!
https://i.hizliresim.com/73y3xti.PNG
Ukrayna'dan Rusya'ya füze fırlatıldığı haberleriyle BIST 100 endeksinde kayıp %2'yi aştı, bankacılık endeksi %1.6 ekside
EREGL eşleşmesi, Deniz Yatırım 10 kademe üstten eşleştirdi,
https://i.hizliresim.com/87b3gvb.PNG
EREGL günlük, 3 mlyn lotla en iyi satıcı olan İş Yatırım son 30 dk da 570 b alışla kapattı, açık yaptı/kapandı düşüncesi uyandırdı bende, BofA sattı/açık yaptı, karşı bacağı Y/F de aldı,
https://i.hizliresim.com/aof22aw.PNG
Kaç senedir savaş sürüyor bu füze işi çok abartıldı....Rusya yenilecek bir ülke değil çokta tehlikeli bir ülke....zavallı palyaço ukraynayı ne hale getirdi...Ukrayna natoya giremez eski topraklarınıda geri alamaz...net kaybeden taraf olarak yeni sınırları oluşur...Kırımı alalım derken ukrayna % 20 toprağını kaybetti..Bist 100 yılı 10 bin üzeri kapatır..
Piyasa merkez bankasını faiz indirmeye zorluyor...enflasyon düşmeden faiz indirmek zorunda kalınacak görünüyor...Aralık ayı sembolik faiz indirimi başlayabilir..
MB dan faiz indirim beklenmiyor.
Faiz indirimi tüm kesimler tarafından dile getirildiğine göre siyasi bir karar olarak alınabilir belki.
Öte yandan dönüp dolaşıp ayını noktaya varacağımız da kesin. Şimdiden 2 trilyona ulaşan ve cari açığın yerini alan bütçe açığı 2025 ücret güncellemeleriyle piyasayı daha da korkutucu boyuta ulaşırsa faiz indiriminden söz etmek nasıl mümkün olacak? Faiz artırımıyla birlikte uygulanması beklenen mali disiplin ve tasarrufun amacı bu bütçe açığını düşük tutmaktı, böylece gelecekte faiz indiriminden söz edebilmek mümkün olabilirdi!
Cari fazla veriyoruz ama yatırımlar dururken tüketim malı ithalatında yavaşlama pek yok. Bu da açık veren bütçede 2025'de vergi gelirleri bakımından olumsuzluğa neden olacak. İzlenen politika kişileri olumsuz etkiliyor zira değerli TL'ye rağmen enflasyonda iyileşme yok çünkü kimse güvenmiyor. Üstüne, değerli TL nedeniyle kurumların gelirleri de olumsuz etkileniyor. Geçtiğimiz yıldaki borsa rallisini, süper kar rakamları takip etmişti...
Borsa yüksek faizden olumsuz mu etkilenir yoksa faiz indirimleriyle kurlar biraz hareketlenir de borsaya mı yarar? Kestirmek güç
Kudurdu kudurdu
SPK tarafından izahname/ihraç belgesi onaylanan halka açık ortaklıkların pay ihraçları -
Erdemir EREGL %100 bedelsiz sermaye artırım onayı,
Mevcut Sermaye (TL): 3.500.000.000
Yeni Sermaye (TL): 7.000.000.000
Bedelsiz Sermaye Artırımı /İç Kaynaklardan (TL): 3.500.000.000
bugun bir kac eregli/hisse grafigine bakayim dedim
2022 den bugune performans rezalet otesi
eregli/petkim
eregli/sise bakayim onlarda iyidir diye dusunmustum ama onlara karsi bile rezalet
2022 de alip bugune tutanlar saglam zarar yazmislar
Buralar iyice ıssızlaşmış, günde 50 mesaj yazanlar kaybolmuş :notr:
https://twitter.com/oyakmetalurji/st...gFPuMwjds44Qug
https://erdemir.com.tr/kurumsal/medy...-icin-dev-adim
Yüksek fırın prosesinde %15-16 emisyon azaltımından bahsediliyor. Net sıfır hedefinde önemli bir parametre. GES ve EAF'lerden zaten %25 kazanım elde edilmesi için çalışmalar ve yatırımlar sürüyor ve ana hedef 2030 yılına kadar karbon emisyonunu %25 oranında azaltmak. Hidrojen ile ilgili atılım 2040 yılından sonra değer bulmaya başlayacaktı ancak bu gelişmeyle daha erken seri üretimde kullanılmaya başlanacağını öngörüyoruz. Elektrik ark ocağı, enerji verimliliği ve GES yatırımlar zaten nakit ile yapılan iyileştirmeler. Herhangi bir yüksek teknoloji icat etmenize gerek yok. Bizim küçük yatırımcı grubu için 5-6 sene uzun vadeden ziyade mezar gibi görünür. Ancak benim gibi 50 yaşında olup 10-15 yıl daha profesyonel anlamda çalışmayı ve 10-15 yıl sonra temettü geliri ile yaşamına katkı yapmayı düşünenler için birkaç yıldır iyi fırsat verdi. Son dönemde pozisyon artırmasam da 2025 yılı içerisinde bölünmüş fiyattan 10-15 yılı vadeli olacak şekilde hisse sayımı artırmayı planlıyorum.
.
https://www.linkedin.com/posts/%C5%9...member_android
.
Yeşil üretim için krediler oluşturuluyor gibi?