Teşekkürler. Çok faydalı oldu. Ek olarak bu fiyatlanmadı mı henüz? Bir de 2-3 defa zirvelerden geriye ciddi düşüşler olmuş. Belirli bir nedeni var mı?
Printable View
Teşekkürler. Çok faydalı oldu. Ek olarak bu fiyatlanmadı mı henüz? Bir de 2-3 defa zirvelerden geriye ciddi düşüşler olmuş. Belirli bir nedeni var mı?
Biz fiyatlanmadığını düşünüyoruz. 28.xx lerden düşüşlerde bir sebep yok kar satışı diyebiliriz.
Kötü bir sürpriz olmazsa yıl sonu için ortalama 300.000.000 tl civarı kar beklentisi var.
Arkadaş ne oyalandın at artık 23lere kendini.
https://i.hizliresim.com/6J870k.png
Yabancı oranındaki bu artışın sebebi nedir acaba.....
banvitin işlem hacmi çok düştü...hareket marjı da iyicene daraldı...buda hissenin yakın zamanda yukarıya doğru bir patlama yapma olasılığını güçlendiriyor..önümüzdeki süreçte tekrardan 24,66 civarlarına çıkma ihtimali var...bu ihtimali sevdim dostlar...sermayamin yarısı ile bunda bekliyorum...
bir de aralık ayında piliç fiyatlarının 5,5-6,5 tl aralıklarından 8,5 tl lere çıktığı söyleniyor...eğer bu doğru ise o vakit ilk çeyreklerden çok umutlu olmak lazım...son iki çeyrektir 100 milyon tl civarlarında karlar getirmeye başlamıştı bundan sonra da bu miktarlarda kar getirirse hissenin olması gereken değeri 40-50 tl ler olur...
Ne guzel usul usul yavas yavas dusuyorsun.
Hayal kurmak guzel
Spek ver şöyle 20nin altınada ortalık şenlesin....
Yatırım tavsiyesi değildir..
İsin icinden cikamadim is yatirim niye bu kadar mal satiyor...
günaydın,
bugun banvt ve gerel in günü olurmu acaba ?
Banvit her an güçlü bir tepki verme potansiyeli taşıyor...bunun nedenlerini dün de söyledim...ama gerel izlediğim kadarıyla somut bir haber gelinceye kadar gevşeme eğiliminde görünüyor...o hisseyi de yakından takip ediyorum...%5 ve yukarısındaki bir düşüşlerde alış iştahı geliyor ve daha sonra artıya geçiyor..artıya geçmesi de uzun sürmüyor ve daha sonra tekrardan gevşiyor...
gerelde acil olarak somut haberlere ihtiyaç var...yakın geçmişte 4,17 den alıp 5,58 den satmıştım...benden sonra bir kaç defa daha 5,70 leri görecek kadar tepkiler verdi...ama gördüğünüz gibi şu anda 5,00 ın altına inmiştir...gerel ilk etapta 4,50 daha sonra da 4,00-4,10 seviyelerine kadar gevşeyebilir...ama dediğim gibi olası yüksek oranlı düşüşlerde her daim güçlü alış tepkisi verme potansiyeli var....
bende hem gereli hem de elimde bulunan banviti yakından takip ediyorum...
endeks 104 binlerde iken banvit yine şu anki fiyatlarda idi...endeks neredeyse 120 bin oldu banvit hala yerinde...geçmişte bir kaç defa güçlü alış tepkileri vermesine rağmen tekrardan gevşedi ve şu anda riskin minimum olduğu bir yerde olası bir alış tepkisi beklemektedir...
şu anda endeks hafif ekside banvit düşen işlem hacmi sayesinde düşmüyor tam tersine hafif artıdadır...banvit kendince ben dip yaptım ve alış tepkisi vermek istiyorum diyor...bakalım banvitin sesini duyan olacak mı ???
Tek tarafli dusunuyor.. Bi guzel yorum bulamiyorum..
İs yatirim satiyor... Sebepp yok
Kottan cikacaksa dusuk fiyatla cagri fiyati yaparsa ne olacak... Peki
Yatirim tavsiyesi degil... Mide bulandirici hareketler yapiyor..
seans açılmadan önce gerel ilk etapta 4,50 ye gevşeyebilir demiştim...verilere baktığımda tam da orayı gördüğünü ve yaklaşık %4-5 civarlarında eksiyi gördükten sonra bir miktar toparlandığını görüyorum...şu anki fiyatı 4,63 tür....gerel somut bir haber gelinceye kadar bu modda olacaktır diye düşünüyorum...güçlü tepkiler vermediği her vakitte aşağıdaki desteği biraz daha aşağı inecek görünüyor...4,50 bir tepki verme yeriydi ama bu tepki ne kadar güçlü olur bilemem...
eğer buradan güçlü tepki veremezse ileriki zaman diliminde burayı da aşağı kırma riski olabilecektir...kıracak olursa benzer duygular ile 4,00-4,10 dibine kadar inebilir...
dostum şu anda kottan çıkma konusu çok erken..şirket daha yeni bir yıl oldu banviti alalı...üstelik de halka açıklık hala %9-10 civarlarında...bence bu düşünce daha çok erken...
banvit yeni yeni güzel karlar yapacak..borçlarını kapatacak , ileride sermaye artışları da gündeme gelecektir...yılda 400-500 milyon karlar yapabilme potansiyeline ulaşacaktır...bu miktarlarda kar yapan şirketlerin ödenmiş sermayesi genelikle 1 -1,5 milyar tl civarlarındadır...
bundan sonraki süreçlerde yapacağı karları temetü veya bedelsiz olarak dağıtma potansiyeli artacaktır...tahmin ettiğimiz gibi karlar yaparsa (ki görünüş o şekildedir ) o vakit haziran temmuz aylarında banviti 40-50 tl aralıklarında yeni zirveler yapmış olarak görebiliriz...
Patron spekle mi anlasti.. Bilemiyoruz
Gereksiz bu kadar mal basmasi anlamsiz
30 ocaktaki hareketi nasil olacak
Yatirim tavsiyesi degil
Pasta yok mu pasta
En son bu kadar baskılandığında 24.66ya patladı, bu sefer aşağı patlamaz umarım.
Ortalama dakikada 50 lot işlem oluyor.. [emoji23] hacim kurudu iyice.. Bundan daha zayıf hacim hatırlayan var mı?
F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
son 5-6 ayın en düşüş işlem hacmi 25 aralık 2017 de gerçekleşmiş..o vakit fiyat 21,30 ila 21,60 aralığında hareket etmiş...o günün işlem hacmi 3,6 milyon tl olmuş...o günden tam 6 iş günü sonra agresif bir çıkış tepkisi vermiş...
şu saate kadar (11:20 ) işlem hacmi 1,2 milyon tl lik işlem hacmi gerçekleşmiş..bu şekilde devam ederse gün sonuna kadar ancak 3-4 milyonluk bir işlem hacmi gerçekleşir...
hisse bir çeşit bu seviyelerde (21,40 ) tekrardan dip yapmış olacak...kötü endekse rağmen düşmemesi düşüş marjının kalmadığını gösteriyor...bu tür günlerde her an güçlü bir alış tepkisi üretme potansiyeli var...şu anda bu potansiyel içinde duruyor ve bekliyor...biraz sabretmek lazım dostlar...şu anda banvitte satma vakti değil tam tersine alma vaktidir...ben bu tür günlere alış eşiği diyorum...ne demek istediğimi beni tanıyanlar çok iyi bilmektedirler....sabır sabır sabır...:)
Kumari oyanayan degil oyanatan kazanir
Hissenin kac oldugu umrunda olmaz patronun
Eger yildirmaksa amac guzel yapiyor
24 gorse kimbilir kac kisi satar 😁😁😁
Yatirim tavsiyesi degil
Tam patron hissesi olduk
Endeks miş vs umrunda degil.. Bosuna fazla derinlere inip dusunmeyin sagliginiz ve vaktinizden olursunuz...
Halka aciklik ve kagida hakimiyet goz onunde
Topu cevirecek sahada adam kalmadi...
İs yatirim gecen cikista sadece 65 70 bin civari alim yapip yon verdi.. Suan ise yaklasik oranlarda satimda..
Yatirim tavsiyesi degildir
bilançolar gelinceye kadar çık-inler yapacaktır ama daha sonra güzel bilanço gelecek olursa güzel bir trend ile çıkacaktır...şu anda kimse bilançonun nasıl geleceğini bilmediği için kalıcı olarak tutmuyor en azından trade ediyor...buda hissenin zamanla gevşemesine neden oluyor...yoksa daha bir kaç hafta önce banviti izlerken insan 24 civarlarından almamak için kendini zor tutuyordu...
bilançolara az kaldı dostlar buraları banvit için önemli diplerdendir...en diptir demiyorum çünkü en dip en son 19,70 te oluşmuş idi...ama şu anki davranışları bu hissede artık pek de aşağı düşme isteğinin olmadığını dolayısı ile yeni bir dip olduğunu işaret ediyor...
kasım aylarında tavuk fiyatları 5,5-6,00 tl civarlarına çekildiğini hatırlıyorum...daha sonraları topikte fiyatın tekrardan 8,5 tl lere çıktığı söylendi...aralık ayında genel itibari ile yüksek fiyattan satışlar oldu...işte bu durum bazı kişilerin kafasında bilançolar ile ilgili biraz çekince oluşturmuş olabilir...
banvit sonuçta iyi ihracat yapan bir şirket ...yurtiçindeki bir daralmayı ihracat ile rahatlıkla aşabilecek bir kapasitededir...o yüzden de şahsen ben son çeyrekte 70 milyon tl den aşağı bir kar beklemiyorum....genel anlamı ile son çeyrekte tekrardan 100 milyon tl civarı bir kar çok şık olacaktır...
banvitin temel verilerini hatırlamak adına tekrardan gözden geçirelim...
2017 birinci çeyrekteki cirosu 570 milyon ikinci çeyrek 674 milyon üçüncü çeyrek 642 milyon
karı ise sırası ile 32 milyon ,75 milyon ve 111 milyon tl olmuştur...
normalde banvitte en yüksek ciro ve karlılık ikinci çeyreklerde oluyordu..nitekim de ciro öyle olmuş ama asıl karı üçüncü çeyrekte yapmıştır...bunun nedenlerinden birisi yurtdışı satışlarıdır...
yurtdışı satışları birinci çeyrekte 60 milyon,ikincide 75 milyon,üçüncü çeyrekte ise tam 95 milyon tl olmuştur...görüldüğü gibi sürekli artan bir trend var..
yurtiçi satışları ise sırası ile 540 milyon , 630 milyon ve 576 milyon tl olmuştur...görüldüğü üzere üçüncü çeyrekte ikinciye göre bir miktar azalma olmasına rağmen yaptığı ihracatlar ile ikinci çeyrekten tam 37 milyon tl daha fazla kar yapmıştır..
finansman giderleri birinci ve ikinci çeyreklerde 18 milyon tl iken üçüncü çeyrekte bu miktar 14 milyon tl ye inmiştir..
yine dönem başındaki döviz açığı 60 milyon tl iken üçüncü çeyrekte bu miktar 45 milyon tl ye inmiştir..
banvit satılmadan önceki cirolarında en iyi ciroyu ikinci ve üçüncü çeyreklerde yaparken en kötü ciroyu son çeyreklerde yapıyordu...ama satıldıktan sonra son çeyreklerde de iyi cirolar yapmaya başlamış..bunu ihracata borçlu görünüyor...sürekli artan ihracat döviz gelirlerini olumlu etkilliyor...
banvitin 45 milyon tl döviz açığı var görünüyordu son çeyrekte artan %6-7 civarı döviz 2-3 milyon tl lik bir olumsuzluk oluşturuyor..ama öte yandan 95 milyon ve üstü bir miktardaki ihracat bu olumsuzluğu artıya çevirecek görünüyor..bir de düşen finansman giderleri şirketi son çeyrekte de olumlu etkilemesini bekliyorum...
kısacası artan ihracat vede artan döviz fiyatlarının banviti olumlu etkilemesini bekliyorum...son çeyrekte 70 milyon ve üstü kar güzel olacaktır ama özelikle 100 milyon civarı bir kar bu hisseye can suyu verecektir...o vakit çok ilginç vede güzel hareketler görebileceğiz...
https://i.hizliresim.com/2J5E7j.png
Biri 21 e kadar satıp rahatladı.....
2014 ve 2015 yıllarındaki son çeyrek cirosunun oransal payı tüm ciroda %22 ye denk geliyormuş...
tabi o vakitler ihracatı bu kadar iyi değilmiş...buna göre bir hesap yaptığımızda 2017 nin ilk üç çeyreklerini topladığımızda 570+674+642=1 886 milyon tl oluyor..o halde bu miktar tüm cironun %78 i ise (100-22=78 ) son çeyrekte 532 milyonluk bir ciro ortaya çıkıyor...ihracatı son çeyrekte biraz daha artırmış olsun kabaca ciroyu 550 milyon tl olarak tahmin ediyorum...
Banvitin bilanço erken mi gelir?
böylece 2017 cirolarının şöyle sıralanmasını bekliyorum..570 674 642 550 milyon...toplamda 2 436 milyon..
üçüncü çeyrekteki net kar marjı %17 imiş...bunu ciro ile oranlarsak 93,5 milyon net kar ortaya çıkar...yok bu kadar kar marjı olmaz dersek ve ikinci çeyreğin %11 lik kar marjını kabul edersek o vakit de 60 milyon tl kar oluşur...
2017 nin net kar marjları çok ilginç olmuş...birinci çeyreğin %5,6, ikinci çeyrek %11 , üçüncü çeyrek ise %17 olmuş....çok ilginç şekilde sürekli artan bir kar marjı var...
ama biz ikinci ve üçüncü çeyreklerin ortalama kar marjını alırsak o vakit de %14 lük net kar marjı olur..bunu tahmini ciroya oranlarsak 77 milyon net son çeyrek karı oluşur...
bakalım gerçekten nasıl bir kar gelir...?????