Taş yerinde ağırdır...[emoji4]
Printable View
Taş yerinde ağırdır...[emoji4]
Bizimki böbrek taşı:))))
Bu vaziyette bu fiyatlardan tahtaya zor mal gelir anca serseri mal temettüye kadar belli bir seviyeye kadar mutlaka gidecektir...sabır taşı
Başkan nisan 30 a kadar konsolide olmayan bilançoların son tarihi bu kadar sıcak gecen bir kısdan sonra helede baz etkisiyle gecen sene aynı döneme göre bize 6 ustu yakışır......... 15 20 arasında gelecek karla fk 7 nin altına iner diye düşünüyorum su anki seviyesine çıkmak için % 15 lik bir yukarı yapması lazım. 5500 in % 10 u olsa 6 x yapar. heeee niyeti şakamı kakamı bekleyip göreceğiz..........
Hisse ucuz ucuz kalmaya devam ediyoruz sabrın sonu selamet...[emoji4]
Roda 80 bucim 130 milyon dolar
Sn. Beşiktaşk ve diğer BUCIM'ciler;
Çevreciler yeni fabrika yapımını engellediler mi ?
Bu durum net mi ?
Bir gelişme var mı ?
Saygılar.
hiç şaşırtmıyorsun kyı degerli bucim ve büyük ortagı İ.T ...
endeks yükselirken oturan boğa: düşerken su gibi akıyorsun:suyada haksızlık ediyoruz su hayattır bucım ise çimento: çimento atılan yerden ot dahi çıkmaz: İ.T spek ve avanileride yatırımcısına çaput tıkacak ..?allah birgün sizinde hesabını mutlaka soracaktır..:yes:
Olay temyiz de yani süreç bitmedi...... ama bu haliyle bile sonucta hem kendi hem iştirakleri karda yani yeni fabrika olmaz ise elimizde calısmayan bir fabrika ve iştirakleri yokki. Tıkır tıkır çalışıyorlar heee yeni fabrika olsa verimlilik muhakkakki daha fazla olacak ama adamların limanı b planı için ele gecirdiklerini düşünüyorum........ ama o aşamaya daha var
Bol Şanslar.......:kalp:.......iyi hafta sonları olsun.:cck:.....:wave:
şu yazıların üzerine tıklayın linkler var :
buradan formu doldurun :
YARIŞMA >>> KATILIM LİNKi
buradan da doldurulan form sonucu liste var hem sizin hem de rakiplerinizin.
İZLEME >>> TAKİP LİNKi
cemts satılmış diye bir fısıltı duydum ...?
bakalım dogru çıkacakmı.. şayet olursa bucım,e yansıması nasıl olur ....???
Çemtaş Ortaklık Yapısı
Sermayede Doğrudan % 5 veya Daha Fazla Paya Sahip*Gerçek ve Tüzel KişilerÜNVANIPAY ORANI
( % )PAY TUTARI
( TL )BURSA ÇİMENTO FABRİKASI A.Ş % 57,73 DİĞER % 42,27 TOPLAM100,00100.975.680
Ü
28-03-2018
Bünyesinde Akçansa, Çimsa ve Yünsa şirketlerini bulunduran, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığına Dr. Tamer Saka atandı. Saka, 2 Nisan itibarıyla yeni görevine başlayacak.
DR. TAMER SAKA
Tamer Saka; lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamlamıştır. Sırası ile Arthur Andersen ve Ernst & Young şirketlerinde Risk Yönetim Danışmanlığı hizmetlerinden sorumlu Müdür ve Kıdemli Müdür görevlerini yürüten Tamer Saka, 2004 yılında Risk Yönetim Direktörü olarak Sabancı Holding bünyesine katılmıştır. 2010 - 2011 yılları arasında Willis Londra'da, içinde Türkiye'nin de yer aldığı yaklaşık 20 ülkenin iş geliştirme faaliyetlerinden sorumlu Yönetici Direktör olarak görev almıştır. Aralık 2011 tarihi itibariyle Kibar Holding Strateji ve İş Geliştirme Koordinatörlüğü görevini üstlenen Tamer Saka, Mayıs 2012 itibari ile Otomotiv ve Kurumsal Fonksiyonlar Grup Başkanı ve Kibar Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürmüştür. Tamer Saka, 2014 yılından beri de Kibar Holding CEO’luğu görevini yürütmekteydi.
Çemtaşın %22 Roda liman hisselerinin Bursa çimento taya satılması ve şirketin liman hisselerini devrederek satılacak konuma getirilmesi..
şimdi bu iki deger önce sabancı gurubunda görev yapmış ve son atamalar ile bir baglantı mı var...bence bunlar tesadüf degil..
NALAN hanım bucım yönetimi tarafından istenerek ve toplantıda onaylatarak bagımsız denetim kurulu atandı..
DR.TAMER SAKA,da çimento gurup başkanlıgına geliyor..aldıgım bilgiye göre 700 milyonluk tazminatını sabancı karşılıyor yani kibar holdingten ayrılıp sabancının çimentonun başına geçmesi mesala..
bir masal anlatalım..?
nalan hanım bucım,e önceden geldi ve incelemeye alındı ..? yani bir çeşit ekisper görevi yapacak ve ilerde genel müdür olma ihtimali çok yüksek..
diyecegim şuki bucim sabancı gurubu :wave: göz kırpıyor..
başka bir örnek verelim..?
2 yıl kadar önce sançim aşkale çimento tarafından alındı 295 milyon artı kdv ve borcu ile birlikte 30 milyon borç cavası..dolar kuru 2.30 tl..
bucımin yarısı kadar olan sançim yaklaşık bucımin yarısı kadar ...?
bucım degeri 125 milyon şimdilik + roda +cemts ....?
taş gibi duruyorsun aferim:wave:
Burada kısaca Roda'nın satışına değinmek istiyorum;
Gemlik Limanıları İstanbul'dan sonra ikinci ihracat ve lojistik üssüdür.Burada daha önce onlarca kez %54'ü İş Bankasına ait ve Borusan Limanına sınır Gemport'un Yılport'a satış fiyatını irdeledik.Liman değerlemesinde sadece konteyner elleçleme kapasitesi ve arsa büyüklüğü baz alınmaz.Bugünkü koşullarda Roda'nın yeniden kuruluş değeri 200 milyon doların altında değil.Burada sadece arsa değ eri,bina ve makine parkı da esas değil.Liman izni alınıp denizin doldurulması.620 metre uzunlukta gemilerin yanaştığı iskelenin yapılması en büyük maliyeti oluşturuyor.Bu maliyet arsa değerinin çok üzerindedir.
İlginç olan şudur; evet, Liman değerlemesi 83 ml. dolar olarak düşük değerlendirilmiştir. Ancak, yine Cemtaş'ın %22,5 liman hissesinin gerçekte Bucim'in Cemtaş'taki payı olan yaklaşık %58'ini düşünürsek, aslında geriye kalan Cemtaş'ın gerçek payı %9,45'tir ki bunun da yaklaşık 19 milyon dolar etmesi Roda'nın 201 milyon dolara satılmış olması demektir.Zira para Cemtaş'ın kullanımdadır......
BEHZAT adlı arkadaştan alıntıdır...
Bu kısımdaki hesabı anlamadım. O zaman verilen 19 milyon doların da %58 i Bucim'in. Roda'nın gerçek payını %9.45'e düşürüyorsunuz ama verilen parayı aynı tutuyorsunuz. O para da kağıt üzerinde giden para ama %58 'i yine Bucim'in sizin hesabınıza göre. Kasadan çıkan gerçek para da 8 milyon dolar olur. 11 milyon doları (%58 e göre) yine Bucim'in.
Dolayısı ile gerçekte 201 milyon dolara satıldığı yorumuna katılmıyorum.
Bu konunun öngörü ile alakası yok ki. Matematik hesabı. Tek doğru var. Payından %58 i düşüp verdiği paradan düşmeden hesap yapılması hatalı diyorum. Cemtaş'ın elindeki Roda hissesinde %58 payı var da verdiği parada %58 payı yok mu?
Şunu da belirteyim Roda'nın gerçek değeri nedir onu bilemem. O konuda bilgi sahibi değilim. Belki 50 milyon dolar eder belki 100 belki 200 milyon dolar. Yaptığım yorum Roda'nın değerlemesinden bağımsızdır.
Şimdi oldu Roda degerlemesi farklı 150/200 mly $$$ arası
İ.T bakalım ne yapacak gerçekten rodayı x birine satmak istese % 50 si için ne isteyecek :150 mly $ aşşagı olmayacagı kesin..?
cemts degeri ise 600/800 milyon $ degerinde oldugu ..?
roda limanı ise enaz 250/350 milyon $ degerinde oldugu..?
bucım ve diger çimento iştirakleri .../... degerinde oldugu..?
bekleyip görecegiz ne neye nasıl yansıdıgını ve yansıyacagını..
Cemtaş ile fiyat olarak aramızda fazla fark kalmadı...[emoji4]
valla onu bunu bilmem kaptım bi 4900 lotcuk daha ................ cok da fifi istediği kadar dusuk tutsun benim zaman ve maliyet sıkıntım yok................
Cemtaş satışı bucime nasıl yansır..? [emoji4]
bir önceki sayfada yanlış rakkam yazmışım tl diyecegimize $ demişiz ..bugün cemts nedir ne degildir diye bir inceleme yaptık..?
bursa organize bölgesinde olan cemts fab oldugu kadar çok degerli bir araziye sahip..?
şayet fısıltı dogru çıkarsa tahminen elindeki deger 800/1.000 milyar tl arasında olacagı bekleniyor..şimdi bile piyasa degeri 530 milyon oldu..buda bucım %58 sahip olduguna göre şuan bile enaz 300 milyon kasada demek bu şayet 800 olursa 460 milyon kasada demek :fakat hala bucım salak salak hareketler içinde şöyle yüksek atlamalar yapmıyor:mehter takımı gibi büyük ortak İ.T izmir marşına geç izmir marşına..:evil:
ekürün kıpraştı sen hala ayının kavala baktıgı gibi bakıyorsun..:dvr:
https://invst.ly/79c1i
https://invst.ly/79c2j
nerden nereye...?
cemts,da 1.çeyrek 18/19 milyon kar bekleniyor bu kar gelse bile bucım bu kardan 11 milyonunu kapıyor ...?
fakat çimento gibi ayı takılıyor kış uykusunu bitiremdi bir türlü..:28: