ALR nin ekmegini 2015-2018 guzel yedim. Olasi bir krizde ilk atlayacagim fon olacak!
Printable View
Ben inceledim.
2008 krizinde ve 2020 mart kovit krizinde aşırı düşmedi.
Aşırıdan kastım birkaç haftada %10 üstü.
Çünkü herkes krizlerde alırım muhabbeti yapıyor ve çok hızlı toparlanıyor.
Geçen yıl martta ben de bütçem elverdiği kadar ara alım yaptım.
Bana soran bir iki arkadaşıma da alın, dedim.
Korktular ve az alım yaptılar. Birkaç hafta geçtikten sonra da pişman oldular. :)
AHC : Anadolu hayat Özel Sektör Borçlanma Araçları fonu nun performansı hakkında bilgisi olan arkadaş var mı ?
Nasıl bir getirisi var.
Tavsiye eder misiniz ? Teşekkürler.
Merhabalar;
Aşağıdaki linkte genel durum gözüküyor. İşinize yarar umarım.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AHC
Bu yılın getirisi 85% civarında.
Son 1 yıl getirim %60,5 olmuş. Enflasyondan iyi kurdan kötü. Garantinin fonlarıyla sanırım daha iyisi çok zor. Yılbaşından itibaren befas fonları alabileceğim. Oradan daha iyi seçimler bulabilirim sanırım.
Son bir yılda hesabım %80 getiri elde etmiş bunda ağırlıklı olarak %75 kamu dış borçlanma fonları ile borsanın düşük seviyelerinden geçtiğim %25 hisse senedi fonları ile sağladım yılda en fazla 3 sefer değişiklik yapıyorum bir de maksimum devlet getirisi sağlıyacak şekilde ödeme yapıyorum 2026 da emeklilik var şimdilik getirilerden memnunum en azından birikimi kısmen de olsa korudum
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bakalım , befas derya deniz. Hep beraber fikir paylaşımı yaparız.
Ancak hükümetin faiz ve enflasyon politikası bu şekilde devam edecekse portföylerimizin ağırlığı döviz içeren fonlarda olmalı.
Şuan ki portföyüm %75 oranında dövizli fonlar ve %25 de hisse senedi fonlarından oluşuyor.
Yüzde 60 ile 85 arasında getiri elde eden üyeleri (kesinlikle kinaye yoktur) yürekten tebrik ederim. Daha çok kazanmanızı dilerim.
Belli oldu ki benim tercihlerim o kadar da iyi değilmiş. Sizlerden tercihlerinizi zaman zaman paylaşmanızı bir mahsuru yoksa rica ederim. Daha az tecrübeliler olarak kazanma, kazanırken de öğrenme imkanı ediniriz.
Örneğin önümüzdeki 1-2 ay için Trade Shark Beye ek olarak bir portföy dağılım tavsiyeniz var mı? Rüzgar ne tarafa esecek gibi duruyor?
Aracı kurumum Anadolu hayat emeklilik
Dağılım: %35 hisse fonu+35%bric fonu+30% iş bankası ve iştirakleri fonu
Sıradan bir yılda yapılan %60 ve üzeri getiri gerçekten büyük başarıydı. Ancak 2021 yılında portföyü yılbaşında sadece dövizli fonlara çevirip bekleyenler %80 getiri elde ettiler. Bence daha önce dediğim gibi ekonomi politikaları değişmediği sürece dövizli fonlara ağırlık vermek mantıklı.
Enflasyonun 2021 yılı için %50-60 ve 2022 için bu kurlarla daha yukarıda bile olacağını düşünürsek TL nin bu enflasyon karşısında değer kaybetmeye devam etmesi normal.
2016 Ocak'tan bu yana BES portföyüm gram altındaydı..hatta bu başlığa ara ara yazdım, yıllık bileşik getirim net hesaplamadım ama, bu 6 yılda %45 filandır(cagr). Son bir ayda gram altın oranımı kademeli olarak azaltıp, hisse fonlarına geçtim..Son durumda gram altın %50, %30 VEH(İMKB30 endeks fonu), %20 VEG.
Bu yıllık getirim %70 civarı, ama yıl daha bitemedi tabi:) Ayrıca Turkiye sigorta kamu şirketi olmasına rağmen, özellikle gram altın fonu VGA çok iyi yönetiliyor..zaten bu yılın gram altın getirileri arasında tepede olabilir. %2,5 civarı fon kesintisine rağmen, neredeyse altın getirisini birebir yakalamış. Ve benzer fonların getirisini açık ara geçmiş.
Altın: %76,5
VGA : %75,5
VGA-BENCHMARK= %69
Arkadaşlar kusura bakmayın ama aranızda dövize endeksli birikimli hayat sigortası sözleşme sonu vergilendirilmesi ile ilgili bilgisi olan var mı?
AEGON da eğitim için hayat sigortam var aylık 75usd ödemeli. sözleşme sonu % 10 gelir vergisine tabi olacagım. Burada vergilendirilecek kısım dolar olarak alınan vade sonu 9000 usd nin nemalanmış kısmı mı? Yoksa dolarla değerlenmiş ve nemalanmış halinin, yatırdığım tl nin düşülmesi ile oluşacak kısım mı? Görüştüğüm Aegon kurum yetkilileri de bu konuda net bilgi veremiyorlar. Doların nemalanmış kısmının gelir vergisine tabi olması gerekmiyor mu? Çalışanlarının bu konuda yetersiz olması ve iki ayrı cevabın verilmesi ise çok ilginç... Teşekkürler şimdiden...
Yapıkredi de bes yaptırdım %40 yabancı borsa %20 altın %30 döviz iç borçlanma %10 Koç Hisseleri bu dağılım hakkında görüşleriniz i ve sizin dağılım önerilerinizi öğrenebilirmiyim cautionary ve pit zaman zaman dağılımlarınızı ve fikirlerinizi paylaşmanızı rica etsem
Ben devlet katkısı %25 in seçtiğim fonlara dağıtılıp hesabıma geçtiğini düşünüyordum :( an itibarıyla cazibesini kaybetti :( katılımı minimum a indireceğim sanırım
Sayın pit cevap ve bilgilendirme için teşekkür ederim
Ek 27997
biri devlet katkısı mı dedi?
6 yıllık kümüle hesap extresi, genelde altında durdu.
şahsi katkı payı neredeyse 3 katı getirmiş.
devlet katkısı ise 30% civarı bildiğin senelik 5% bile değil.
Son asgari ucret artisindan sonra max devlet katkisi icin yillik yatirmamiz gereken tutar ne oldu simdi? Bilgisi olan yazarsa sevinirim.
sene başında %85 (Dolar-Altın-Hisse) %15 (PPF-Mevduat) seçmiştim. Geçtiğimiz günlerde, %100 (Hisse-Döviz-Altın) yaptım.
Sadece devletin verdiğini nasıl yapacağız? Yani devletin fonu getirisi çok az hatta bazen eksi bile oluyor. Bunun formülü bulundu mu?
AYlik doalr artis oranalri 1990'dan bugune. Ilgilenenler icin :)
https://eksisozluk.com/entry/131245684
Biraz can sıkıcı bir şey yaşandı. Dün saat 11.00 civarında portföydeki hisse pozisyonunu azaltıp 1/2 sini ppf'e çevirme talimatı verdim( türkiye emeklilik/ ziraat bankası). Normalde bu emir bugun gerçekleşir ve öğleden sonra poetfoy degişmiş olurdu. Fakat öyle olmadı ve hala eski portfoy duruyor. Talimatıniz 21 aralik'ta geçerli olacaktır yazılmış. Ve böylece bugunkü düşüşe bu şekilde dahil oldum : ).
Allahtan orada bir miktar altın da vardı. Bu tip bir gecikme yaşayan var mı BES özelinde? Veya örneğin, 1 ay içinde x kadar fon dağılım emir hakkınız vardır şeklinde bir kural olabilir mi? Işin ilginç yanı perşembe öğleden önce verilen emir için salıya gün verilmiş. Bilemedim sıkıntı benden mi kaynaklı acaba.
Eğer TEFAŞ'ın sitesinden yanlış bakmıyorsam, borsadaki sert düşüşe rağmen Anadolu Hayatın TEKNOLOJİ SEKTÖRÜ HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU (BHT) ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU (BHS) ikisi de günü yüzde 5-6 artıda kapatmış.