Bir ekonomi uzmanı konuşuyordu televizyonda. O esnada ben elimdeki çaya şeker atayım mı atmayayım mı ikileminde düşünüyordum. Uzman, olumlu gelişmede hisse senedi piyasalarının çok çabuk toparlanabileceğini söyledi.
Printable View
Bir ekonomi uzmanı konuşuyordu televizyonda. O esnada ben elimdeki çaya şeker atayım mı atmayayım mı ikileminde düşünüyordum. Uzman, olumlu gelişmede hisse senedi piyasalarının çok çabuk toparlanabileceğini söyledi.
Ben uzmanın bu görüşü üzerine düşünmeye başladım: "Nereye kadar toparlanabilir? Çabuktan tam olarak kasıt ne?" diye düşünürken kayınpeder kanalı değiştirdi. Baba aç hele az önceki yeri, dedim. "Hangi yeri, kumandanın neresine basayım." derken kayınbabam zor bela açtı kanalı; ama mülakat bitmiş, reklamlar başlamıştı.
Uzmanın sözleri kafamın duvarlarında çınlıyordu. Çaydan bir yudum çektim, "Demek olumlu gelişmede, dedim, hisse senedi piyasaları çabuk toparlanabilir." Şekersiz çaya alışamadım gitti.
Kadınlarımız için, hikâyem beğeninize:
ŞEKERSİZ ÇAY
Bir kadın hakları aktivisti konuşuyordu televizyonda. O esnada ben elimdeki çaya şeker atayım mı atmayayım mı ikilemi üzerinde düşünüyordum. Kadını anne ya da sevgili değil insan olarak gördüğümüz gün bizim de insan olacağımızı söyledi aktivist.
Söz çok hoşuma gitti. "Kadın ya da erkeği insan olarak görmek. Cinsiyetçilikten uzak..." diye düşünürken kayınbabam televizyon kanalını değiştirdi. "Baba, aç hele az önceki yeri! Orada Kadınlar Günü anlatılıyordu." dedim. "Hangi yerde? Kumandanın neresine basılıyor?" derken kayınbabam zor bela açtı kanalı; ama mülakat bitmiş, reklamlar başlamıştı.
Aktivistin sözü kafamın duvarlarında çınlıyordu. "Demek kendimiz insansak, dedim, karşımızdakini insan olarak görebiliyoruz."
Çaydan bir iki yudumluyorum. Yok, şekersiz çaya alışamadım gitti! Şeker kâsesine tam uzanacağım, bir arkadaşın sözü geliyor aklıma: "Ben çaya şeker attım mı çayın tadını alamıyorum." Vazgeçiyorum çaya şeker atmaktan.
Kayınvalidem çayımı tazelemeye davranıyor. "Bugün Kadınlar Günüymüş. Bırak, kendi çayını kendi tazelesin." diyor kayınbabam gülerek. Kalkıyorum, eşimin ablası elime bir tepsi tutuşturuyor: "Madem Kadınlar Günü'ymüş; biraz nefes alalım, sana zahmet benimkini de dolduruver." Eşim bardağı tepsiye bırakırken: "Benim çayım, diyor, azıcık açık olsun."
Mutfağa giriyorum. Çamaşır, bulaşık makinesi gürültüsü; yemek fokurtuları arasında dolduruyorum çayları.
Elimde tepsi, odaya giriyorum. Gülüşmeler... Kadınlar binbir teşekkürle alıyorlar tepsiden çayları. Alırken yüzleri kızarıyor.
https://i.hizliresim.com/lfdqd3l.jpg
Günaydınlar... Benim olası benzerlikte bu bara geldik: https://invst.ly/xlwbc
Aradaki küçük kırmızı barlara takılmadan işlemsiz bekliyorum longumda, BİST 100 1960 stop kaydıyla.
Seans içi çok yoğun düzeltmelerin olması benzerliğe günlük bakmamın önüne geçiyor. Sadece yön olarak tutunuyorum benzerliğe. Bir nevi kutup yıldızım benzerlik.
Borsanın görgü kuralları: sabır, temkin, yarı nakitte kalmak, vadeyi uzun tutmak.