4 üye... kimse yok yine... 1 aydır çok daha yakından takip ediyorum, bir ara tamamen (olmaz ya) ISMEN'e mi geçmeliyi sorguluyordum, o günden bügüne bile %100 maşallah!
Printable View
4 üye... kimse yok yine... 1 aydır çok daha yakından takip ediyorum, bir ara tamamen (olmaz ya) ISMEN'e mi geçmeliyi sorguluyordum, o günden bügüne bile %100 maşallah!
Fedoramca gel boyu geçmiyor :) Şaka bir yana sizleri ereğli forumlarından biliyorum. Ereğli bugün de biraz hareketli ama trendi kaçıracak bu gidişle. Ereğlinin yatırımcısının gönlünü alması için 3 e katlaması gerekiyor. Bende de var hala tutyoruz biz de inatlaştık orada bakalım nere gidecek o kağıt.
Yarısını verip 0 maliyetle devam. Kısa sürede muhteşem performans gösterdi. Kârı kitleyip o tarafta uzun vade düşünce ile ilerleyeceğim geçmişten farklı olarak. Bir süre de bunu deneyelim.
Yatırımcı ilişkilerinden Ozan Bey ile görüştüm.
Kendisine sorduğumun üzerine değerli yanıtları şu şekilde.
1)Girişim sermayesi fonu nedir, yapılan yatırımların fonlaması İş Yatırımın kendi özkanağıyla mıdır?
1.C) Girişim sermayesi fonu Maxis Investments iştiraki tarafından yapılan yatırımlardır. Dünya ve Türkiye'deki makro-mikro durumlara göre TEDBİRLİ olarak yapılan yatırımlardı. Fonun kurucusu değildir sadece fona yatırım yapmaktadır.
Ek bilgi:Geçen sene buradan yapılan yatırımlar ile birazı (1 milyar TL) fondan satış yapılarak nakit kazanç elde edilmiştir.
2)Bu girişim sermayesi fonu karı 3. çeyrek te gelecek mi?
2.C) Bu kar TEK SEFERLİK KAR DEĞİLDİR. Finansal raporlarda SADECE Fon değerlemesi yapılınca görebilirsiniz. Şuanki kurala göre yılda en az 1 kere bu değerleme yapılıyor.
Kısaca ileriki çeyreklerde görüp görmemek belli değil ama bu fonlara yatırım yapılmadı anlamına gelmez.
Ek bilgi: Yapılan yatırımlar zarar da ettirebilir. O zaman o kazançlar negatif olup var olan karı da düşürebilir.
3.)Bu girişim sermayesi fonundaki bilgilere erişebiliyor muyuz?
3.C) Kendisi sadece bilançoda olan karın büyük oranı temiz enerji tarafından geldiğini söyledi.
Polat enerji yatirimindan bahsediyor (yuzde 50 si ismenin)
Benchmark acisindan
Gwind
Kurulu güc 240 mw
6 aylik kar 457 milyon tl
Pd 12.49 milyar tl
Polat enerji
Kurulu güc 700 mw
Kar bilinmiyor
Pd bilinmiyor
Bilinmeyenleri tahmin etmek yatirimciya kaliyor
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İştirak karlılığı her geçen gün artacak gibi görünüyor. Bilançolarda hep bir sürpriz beklemek farz oldu :)