19 Aralık'ta da benim dönüşüm var. 15.50 ve üstü yakalayabilirsem 2 ay bağlamayı planlıyorum.
Printable View
cuma aksami bloomberg e bi banka yatirim mudurmuydu neydi o katildi.Adam net rakam verdi Tr de insaat buyumesini yillik ulke buyumeden cikarinca % 5.5 ten 1.5 e dusuyor oran dedi.Dogru mu bu ?
Eger dogruysa sizce devlet faizleri yukseltip insaati mi durdurur yoksa dolarin yukari gitmesine izin mi verir?
İnşaat çıkmaz sokak. Sürdürebilirliği yok. Bildiğiniz üzere yap işlet devret projelerinin motivasyonu aynı anda çok proje yürütmek üzerine kuruldu. Ancak projeler bittikçe boşa çıkan kaynağı kullanmak için tekrar projeler ortaya çıktı gelinen noktada biz inşaatı durdurmazsak o bizi durduracak.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sadece 2.çeyrek büyümesinde böyle bir durum var, diğer çeyreklerde de inşaatın payı yüksek ancak 2.çeyrek kadar vahim bir durum yok. Buna rağmen tüm çeyrekler için inşaat çıkarıldığında geriye kalan büyüme yine de hormonlu ve kalitesiz. Yani inşaatı çıkardığımızda elde ettiğimiz büyümenin yüksek çıkmasının da çok sevinilecek bir tarafı yok.
Ne demişler:
Ben büyümeye büyüme demem
Büyüme kaliteli olmayınca
Ben büyümeye büyüme demem
Büyümeyle gelişme olmayınca.
Tomurcuk gül gazel olur
Vaktında derilmeyince
Karac'oğlan sözün haktır
Düşmanın dostundan çoktur
Bizim'çin ayrılık yoktur
Ya sen ya ben ölmeyince
inşaatte saadet zinciri sona erdi, yani fiyatlar nasıl olsa enflasyondan hızlı artıyor diye oluşan suni talep sona erdi. geriye kira geliri kaldı. kira çarpanının da çok yüksek olması, yeni talebi engelliyor, üstüne var olanı da satmaya teşvik ediyor. devletin yönlendirmesi bu aşamadan sonra bir işe yaramaz, zira insanların alım gücü daha fazla kiraya müsaade etmiyor, bu da emlak fiyatlarını limitliyor.
diğer taraftan bu rant ekonomisi insanlardaki çalışma şevkini de yok ediyor. parası olanı da üretim yerine arsa , tarla yatırımına yönlendiriyor. tarlası para eden köylü de çalışmak istemiyor. o da bu rant ekonomisinden memnun. dün kırmızı mercimek için marketleri dolaştım, made in kanada, almadan eve döndüm. kısaca, sen ağa ben ağa, bu ineği kim sağa.