Originally Posted by
selka
Boşverin SN.Tospa.. Canınız sağolsun...
Yabancı ile aramızdaki fark Türklerin tartışma adabı ve karşı tarafı dinleme gayreti içinde olmamamız...
Trafikte, yolda, okulda, hastanede, klavye başında çok kaba vahşi ve saygısız olabiliyoruz...
İşin tuhaf yanı herbirimiz bundan şikayetçiyiz... Ancak bunu düzeltmek için bireyin kendinden başlaması gerektiğini bilemememiz..
Buna bende dahilim... Bende bazen kaba, anlayışsız olabiliyorum...
Lakin ŞARK kültürü tarihte asla rasyonel olamadı ve asla da olamayacaktır... Batı her zaman rasyonel idi asla duygusal olamadılar..
Hatta benim şu an ki tepkim dahi DUYGUSAL farkındayım çünkü bende bu kültürün bir ürünüyüm..
Yabancı her zaman bizleri yenecektir... Her zaman onların izin verdiği ölçüde oyun oynayabileceğiz..
Çünkü tartışma kültürümüzde birbirimizden bilgi alış verişi değil; fikrini karşı tarafa dikta ettirme kültürü var... Doğru olmasa bile..
O sebeple,
Tüm yazdıklarımı ben sildim...Yalnız sizlerin alıntıladıklarınızı silemedim....
Bloomberght sizlerin duymak istediklerini söylüyor çünkü onlar Yabancı Fonları yöneten tipler... Ve yabancının kanalı....
Bende onların dediklerini yazdım..
Herkes mutlu oldu... Ne güzel... İnşallah USD 9 TL olur.. Sizlerde bu yazımı alır yapıştırır beni de utandırırsınız...
Buralara epey bir süre yazmama kararı aldım..
Kalın sağlıcakla... Bol kazançlar dilerim....