Originally Posted by
MedwiG
Yilsonuna kadar ilginç şeyler gorebiliriz gibi geliyor bana.. Merkez karar aliyor ama aldığı kararlar kafa karıştırıcı.. Daha öncede yazmistim şayet sıkılaştırma için kararlı cumleler kuruyorsan faizleri enflasyonun altinda birakmayacaksin.. Bir yandan Tl güçlensin diyorsun ama TL'ye insanları çekmek icin birşey yapmıyorsun. Enflasyon altinda faiz verirsen insanlar neden tl'de kalsın ki? Adamlara negatif faiz veriyorsun.. Bu işin 1.yani.. Diğeri ise merkezib tedirgin ve telaşlı davranmasi.. Daha önce glp'yi 12.25'e yukselttiginde yavas yavas ortalamayı yukari çekmişti en son toplantıya birkac gün kalinca hizlica 12.25e almıştı.. Simdi toplantı yeni yapıldı ve glp'yi 12.75e çektin ve hemen ertesi gün ortalamayi bir anda 12.75e yukselttin.. Eee simdi elindeki bu kozu hemen kullandin.. Yıl sonu geliyor bir yandan da diger toplantiya daha çok var .. Dolar bu hamleye rağmen 3.86yi gördü.. Bu telas bu acelelik neden ? Acaba benimde dahil bir çok kisinin duydugu dolarda ciddi bir yukarı hareket geleceği duyumuna karşı mi bir önlem ? Yoksa Merkez bankası hükümet baskısı sebebiyle faizi arttiramadigindan acaba glp'yi tavana cekip çözüm olmayınca mecburen olağanüstü toplantı yapmak zorunda kaldım ve faiz arttirdim demek mi istiyor ?