Kar beklentim 725 Milyon TL.........
Printable View
Kar beklentim 725 Milyon TL.........
Canım sıkıldı, dedim sattık iki ay geçti endeks nereden nereye geldi, 23.5 yi deneyip deneyip geçemedi, verus 50 lerden 65 e gelmiş, acsel 25 di 50 olmuş, bunun günahı büyük herhalde :)
geçen yıl 9 ağustos tarihinde gelmiş bilanço...
endekste ki yükselişe hiç katılmadı....
bilanço beklentisi olur mu ?
https://i.hizliresim.com/oqtcbn2.png
Aylık logaritmik uzun vade grafik...
Hisse iyice sıkışmış görünüyor...25,46 çok önemli bir direnç....geçilirse ayrı bir dünyaya pencere açılır....
İlk etapta 30 direnci ve üzerinde 37 zirve seviyeleri hedef olur...
20,96 stop la takip ediyorum...
Kar rakamının yüksek geleceğini pamel fiyatına bakarak öngörmek çok zor değil, lakin bu karlılık hisse fiyatına yansımıyor. Temel analize göre hareket edenleri uzun zaman kaybettirdiler. Hiç kimsenin beklemediği bir anda birşeyler olacak ama bize kısmet olur mu o yükselişi yaşamak bilmiyorum. Geçen sefer de 21.8 ortalama maliyetle toplayıp 21.2 den boşalttım kaçtım :) psikoloji tuhaf şey, şimdi de 22.5 den aldık bir önsezi ile, yine bezdirme sürecine denk gelmem inşallah.
vertu 12.538.774 lot pamel hissesine sahip...(dolaylı olarak)
pamel ; geçen seneyi 83 TL den kapatmış...
30 haziran kapanışı 134,60 TL....
Vertu 'nun 6 aylık bilançoda sadece pamel üzerinden elde edeceği kar 647 milyon TL...
Bu nedenle 6 aylık kar beklentisi 700 - 750 milyon TL civarı olabilir...
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Buna ek olarak, pamel 'in bugün itibari ile kapanış fiyatı 174,50 TL oldu....
Diyelim ki pamel bu sene sonu olan 31 aralık tarihini bugünkü fiyatından kapamış olsun...
Vertu sene sonu bilançosunda sadece pamel üzerinden 1 milyar 147 milyon kar yazabilecektir...
Diğer iştiraklerinden elde edeceği karları da üzerine eklersek, sene sonu tahmini 1.300 -1.400 milyar TL civarında bir kar açıklayabilir...
Eğer böyle bir tahmin gerçekleşecek olursa 52 milyon sermayeye karşılık öz kaynaklar 3 milyar TL ye ulaşır...
Allah pamele zeval vermesin diyelim...
https://i.hizliresim.com/e30ovv0.png
Dolar bazında da bitirmişler hisseyi...