http://www.milliyet.com.tr/unlu-ayak...onomi-2734629/
Hotiç konkordato ilan etmiş.
Mahfi Eğilmez eğer bir kriz olursa reel sektör krizi olur demişti sanırım haklı.
Printable View
http://www.milliyet.com.tr/unlu-ayak...onomi-2734629/
Hotiç konkordato ilan etmiş.
Mahfi Eğilmez eğer bir kriz olursa reel sektör krizi olur demişti sanırım haklı.
Geçmez olur mu adam direk söylemiş bu adımlarla kapalı ekonomiye doğru evrilme var diyor. Sözcü gazetesi kopyala yapıştırı yasakladığı için ben gördüklerimi oradan yazdım kopyala yapıştır yapamadım,O nedenle yastık altı sözcüğü yerine evine koyan yazmış olabilirim o hızla, ama işin özünde benim söylediklerimden farklı bir şey söylemiyor, sadece biraz daha diplomatik ve kapalı bir üslup kullanmış.
@mustfsnmz
·
33 m
Halkbank’a ABD den gelmesi muhtemel ceza da dikkate alınarak batak gözüyle bakıyor olabilirler ve ganimet çalmak amaçlı 3.72 lik dolar satışı da bu batan geminin malı olarak planlanmış olabilir
Bu iddiaları geçersiz kılmanın tek yolu şeffaflıktır
Açıklayın;kime ne kadar satıldı
AKP rejimi=sıcak para
kapalı ekonomide ömürleri kelebek ömrü gibi olur. rant avanta bitince onlarda biterler. o yüzden her ne kadar doğal kaynak zengini orta asya/doğu diktalarına özenselerde rejimlerinin yapısı gereği daha ileri gidemezler. zaten çok kalmadı zurnanın zırt dediği yere doğru hızla yaklaşıyoruz.
öyle AB ile iyi geçinip nasıl kapalı ekonomi olacaklarmış? reisin hayali olabilir ama gerçekler ortada. hem ECB'den bankalara kurtarma bekleyip hem nasıl kapanacaksın?
yabancı yatırımcıların aslında artık beklediği sermaye kontrolünü bile bu sebebten yapamıyorlar. bence reis hala bir umut FED güvercinleşir para gelmeye başlar diye durumu erteleme peşinde ama bu sefer günü kurtaramayacak...
Eyvallah, siz dolar alana inceleme var yastık altına değil diyorsunuz ya adam orada yazıda verdiği bazı çapraz örneklerle asıl hedefin bu kanal ile yastık altı olduğunu ince bir üslüpla anlatmış, çünkü yazının sonunda diyor ki devletin şirketlerden tahsil ettiği ama bireylerden tahsil edemediği döviz değer artışı vergisini uygulayamasının önündeki tek engel yastık altı. Ve kapalı bir üslupla söylediği maliyenin yaptığı düzenlemeler ile aslında bu noktayı hedeflediği.
Anlaşmamız şart değil. Her fikir, görüş kendi içinde değerlidir. Saygılar.