yahu ...akıllı uslu bir adama benziyorsun...bu düşünce ile bu başlıkta işin ne?
Printable View
TDI verisi + EURO-USD paritesi hepsi aynı anda denk geldi. İçerideki baskın oyuncu (kamu+tcmb) kuru tutmaya çalıştığı noktada o nedenle bir ikilem yaşamış olabilirler.
Ancak ana etken bence yurt dışı kaynaklı volatilitenin yüksek olması.
Ağırlıklandıracak olursak bence:
%60-70 yurt dışı , TDI , dolaylı olarak EURO-USD paritesi
%30-40 yurt içi , Bankalar ile ilgili yasanın meclise gelmesi, Albayrak'ın açıklamaları (%8 -10 kredi faizi)
Ben borsayı çok severim,hatta zaman zaman düşünüyorum bağımlımıyım diye.Borsa sevgim geçen yıl S 400 işinin palavra olduğunu anlamam nedeniyle borsadaki payımı artırmamı ve baya da para kazanmamı sağladI.İran işinden tırstım erken çıktım,çıktığım kağıtlar baya yola devam etti.Herneyse diyeceğim şey başka,ben borsadaki paramı hep benim değilmiş gibi görürüm,o para hep kumar masasındaymış gibi gelir,ne zamanki paramı borsadan çıkarım dolar ,altın, gümüş herneyse bunlardan birine bağladığım zaman param cebime girmiş gibi kabul ederim,işin aslına bakarsanız son ağustos krizinden bu yana dövizdeki paramdan kaybettim borsadan kazandım ,ama dediğim olgu değişmedi,borsadaki paramı bir türlü cebimde göremiyorum ,o para sanki hep masada her an gidebilirmiş gibi geliyor.Asıl dolarcı altıncı faizci olmanın nedeni de bence buna benzer bir şeyle açıklanabilir.Yoksa borsadaki kazanç hiç bir yerde yok.Dolar altın yüzde 5 gitti mi olay olur,borsada yeri gelir yüzde 5 kazanç günlük iştir,ama işin kötüsü günlük yüzde 5 kayıp da borsada günlük iştir:))))))))
Tamam beyler ilk gelen trollere dokunmayın, azcık büyüyüp serpilsinler, çoğalsinlar.
Birkaçınız da Reha Abi 'yi tutsun , başedemezseniz rakı sofrasını erken kurun .
Ha bizim borsada speksiz katakullisiz şirket varmıdır.Bence istisnasız yoktur,tüm kağıtlar sahiplidir.
Ben diyorum ki
Devalüasyon, kriz beklemek boş boş
İnsanlar bedavaya çalışıyor, zar zor evlerine bakıyorlar.
Trade yapan adam yatırımını yapan adam elbet sevinecek kur atağına
Devalüasyon bekleyip full portföy kendini koruyan adama da bi şey demem, yatırım anlayışıdır.
Ülkede 2 zihniyet var, bunlar aşırı uç zihniyetler ve birbirinden tamamen zıtlar.
Fanatikler ve üst düzey cahiller. Ben bu duruma üzülüyorum.
Ama ben devalüasyon istiyorum kriz istiyorum olunca da keyif alacağım diyen adamada döner sorarım yediğin kaba pislemiyor musun diye ...
şu anda ortalama banka faiz getirileri yillik %10-11 arasinda.
buna yine %12-15 arasi stopaj maliyeti eklendiginde net getiri %8.5-9 arasi olmus oluyor.
resmi aciklama ile %12 oldugunu öğrendiğimiz enflasyonu baz alirsak su an icin min. %3.5-4 arası bir negatif getiri saglayan bir faiz (negatif faiz degil ama ! negatif faiz baska bir sey) oranina sahibiz.
hangi acidan bakarsak bakalim TL varliklarda kalmanin bir anlami yok !
bir de bizzat ekonomi bakanı yakin bir gelecekte faizlerin enflasyondan daha once 2-3 puan daha da asagi cekilecegini ve enflasyonun da buna eslik edecegini soyluyorsa TL varliklarda kalmanin hic mi ama hic anlami yoktur.
Gecen biri demisti dolar biraz yukselsin troller hemen gelir uzun zamandir yoklar demisti. Adam harbiden bilmis ya :) birde sanki biz dolarin artmasinin bizi nasil etkiledigini bilmiyormusuz ibi konusuyorlar ve tebrik aliyorlar ya ne diyeyim :) iyi dolar artmasini tl de izleyeyim. Ben ornek veriyorum galatasarayliyim ve galatasaray fener macina tum parami fenere basmisim.ve fener kazanmis. Bana adamin biri geliyor diyor ki sen galatasaraylisin niye seviniyorsun diyor. Ben galatasarayin yenildigine yada fenerin yendigine degil kaybeden tarafta olmadigima seviniyorum. Ne yapsaydim galatasarayliyim diye galatasaraya oynayip iki kere mi kaybetseydim.