Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV
Alıntı:
Originally Posted by
nosfecagri
Sn. Vivatrader,
Çalışan orta maaşlı bir beyaz yaka, maaşının %35 - 40 civarını vergiye verir.
Yetmez, benzinde sigarada alkolde arabada akılla izanla açıklanamayacak oranda vergi verir.
Sonra hasta olur, doktor yok. Çocuğunu okula verecek, okul yok. Doktor özelde, okul özelde. En dandik küçük illerde bile özel okullar mantar gibi türemiş. Özel sağlık sigortası marifet gibi olmuş. O da çoğu şeyi kapsamaz fark çıkar vs..
Soru şu, bu vergiler nerede?
İkinci soru, bu adam neden bu ülkede devam etsin, Hollanda Almanya gibi seçenekler varken, kendine çoluğuna çocuğuna yazık değil mi?
Bu sorular artık çok rahatsız edici boyutlara geldi. Malesef çok, çok fazla arkadaşım yurt dışına gitti, önceden tartışıyorduk hak versem de hala kalmaktan yana idim, artık ben de bunalmaya başladım gerçekten.
Dünyaya bir kere geliyorsunuz. Burada bir altyapının kurulmasını beklemektense, hazır kurulmuş bir yerde yaşamak insana daha cazip geliyor.
Bazen işe bisiklet vs gibi araçla gitmeyi hayal ediyorum sonra yol olmadığını, asla olamayacağını fark ediyorum. Üstelik trafikte öküzün biri tarafından ezilebileceğim aklıma geliyor. Vazgeçiyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi