FIBA nin fonu oldugu icin kendi kaynaklarini kullaniyo
KIG portfoyun de serbest fonu var hep kendi fonlarini almis
Printable View
Evet bol bol ev almis galiba hala da kredi faiz dusunce basarim parayi filan diyo, odedigi kredi bedelini soyluyo vb. Bana kredi olayi pek anlamli gelmiyor cunku cepten belli bir faiz odeniyor elbette alacagin seydeki gelir daha iyi ise o zaman alinabilir ama ben tercih etmiyorum........
Kredi ile fon alip satmak yada hisse hep riskli gelmistir...
Cihat amca ise kendi paran enflasyonda eriyo ama alacagin kredi baskasinin parasi senin degil onun enflasyonda erimesine takmiyorum diyo
hocam kubilay hanın çin seddi hakkındaki sözünü duymuşsunuzdur ne kale yaparlarsa yapsınlar o kale ancak onu savunanlar kadar güçlüdür. demek istediğim kullananda strateji-taktik yoksa excel naapsın: )
cihat bey sürekli bankalar kredi yağdırıyormuş gibi konuşuyor. daha kötüsü kartın asgarisini ödeyin her ay diyor yahu asgari ödersen gelecek ay tüm limiti kullandırıyormu banka? hayır. asgari ne yatırdıysan onu kullanabilirsin sadece, sanki her ay limit fulleniyormuş gibi konuşuyor, işe yarar bilgiler edinemediğim için uzun süre önce takibi bıraktım. yatırım konusunda beni yıllardır yanıltmayan tek isim mert yılmaz.
Yeahh dogrusun.... Excel iyidir...
Cihat amca belki hiz kk kullanmiyo ama krediye kolay ulasilan seyin faizi de coktur, normal kredi cekse zaten cok bisi de verilmiyor... Misal ben kredi limiti cok artirmiyorum gerek yok cunku...
Mert hoca iyidir tv de uc ekonomi kanali var arada orada da konusuyor galiba rast gelirsek artik...
Ben de son portföy dağılımımı yazayım, karları ile birlikte.
%25 FIB altındayım, 1 yıldır tutuyorum, %20 civarı kardayım. Ama 1850-1900 aralığında fonları satıp ALTINS1 ile değiştirmeyi düşünüyorum, biraz daha gidişatı, derinliği görmek istiyorum. Altın fonları arasında bile %3-4 fark görüyorum ki değiştirmek istememin en büyük sebebi.
%70 YP fonlardayım;
1/3'ü KUB, Nisan gibi parçalı olarak geçtim, %15 kardayım, memnun değilim, teknoloji hisselerine fazla daldılar anlaşılan, son rallide de bir şey yapamadı. Bunu da yılsonu rallisinde satıp, fırsat olursa altına kaydırıcam.
2/3 IJC Nisan Mayıs gibi toplamaya başladım, %48 kardayım, ama çok oynak, uzun vadeli tutmak istiyorum ama çıktıkça %5-10 parçalı olarak azaltıp, düştükçe yerine koymaya çalışacağım. Uzun vadede beklentim büyük ama 2023 ilk yarısı Amerika için de iyi geçmeyebilir gibi geliyor, sonra sene sonuna doğru resesyon sonrası dünya fiyatlanabilir. 2024-2025 Covid paralarının dünyayı gezmeye çıkacağı yıl olacağını düşünüyorum, beklentim uzun vadede pozitif. 6-9 ay içerisinde 2022 başı seviyelere geliriz, sonra da kısa sürede yeni boğa piyasaları başlar diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi 2023 son çeyreğine doğru.
%5'de günlük trade yapmaya çalışıyorum. Uzun vadeli elim gitmiyor, çok aşağıları değil ama bir sebepten 4000'leri göstereceklermiş gibi geliyor. Onda da tahminim 2023 ilk çeyreği, Mart sonrası seçime kadar anketlerle birlikte ralli gelebilir. O yüzden sene sonuna kadar günlük hisse de devam, sonra belki uzun vadeci oluruz.