CumhurbaŞkani erdoĞan: Dostum trump'la yenİ dÖnemde İkİlİ İlİŞkİlerİmİze Çok farkli bİr İvme kazandiracaĞimiza İnaniyorum
Printable View
CumhurbaŞkani erdoĞan: Dostum trump'la yenİ dÖnemde İkİlİ İlİŞkİlerİmİze Çok farkli bİr İvme kazandiracaĞimiza İnaniyorum
Abd den alabileceği şeyler sınırlı, f35, patriot bunlar zor ve karışık, ama rahip olayının diyeti oalrak halkbank özgürdür demek kararı imzalamak çok kolay. Bunu bu yönetim değişmeden yapmak zorunda. Abd talimat verdi, avrupa hindistan ile serbest ticaret anlaşması yapıyor. Çine karşı dik durmaya devam edecek. Abd bu dik duruş sırasında diğer ülkelere iyi davranmak zorunda.
Arkadaşlar; ABD ile bir yakınlaşma olduğunu görmemek zor olmasa gerek. Ben mahkeme sürecinin resmi süreç sonlanmadan önce ki ayak izindeyim. Mahkeme süreci biterse ben zaten aranızda olmayacağım... DEMEM ŞU Kİ; en geç haftaya eğer dilekçemiz RED edilirse dosya NİHAİ/ YANİ SON / YANİ SON KARAR için FEDERAL ( BÖLGE) mahkemesine geliyor. Burada da duruşmalar başlamadan önce ANLAŞMA İHTİMALİ YÜKSEK. Dilekçe kabul mü edildi... Bu kez duruşma takvimine 2 ay içinde alınma ihtimali düşük.. 2. kez duruşma takvimine mi aldılar... Hisse ve yatırımcılar için yine olumlu... Demem şu ki; banane yazdan borandan; yolun sonu GÖRÜNÜYOR))) YTD
13 MAYIS 2022: Halkbank temyiz başvurusunu 13 Mayıs 2022 yaptı.
17 MAYIS 2022: Anayasa Mahkemesi, 35 sayfalık başvuru dilekçesini 17 Mayıs 2022 tarihinde dava dosyası kayıtlarında yayımladı.
Halkbankın ABD Anayasa Mahkemesine yaptığı başvurunun, kabul edilerek mahkeme takvimine alınıp alınmayacağı, 35 sayfalık dilekçenin hakim heyeti tarafından incelenmesinden sonra belli olacak. Hakim heyeti, başvuruyu kabul ederse bir duruşma takvimi belirlendikten sonra karar verilecek. Heyet, başvuruyu kabul etmezse de Halkbankın yargılanma süreci New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde kaldığı yerden devam edecek.
16 HAZİRAN 2022: Anayasa Mahkemesi New York Güney Bölgesi Başsavcılığına itiraz dilekçesini sunması için 16 Haziran tarihine kadar süre tanıdığı ancak savcılığın iş yoğunluğu gerekçesiyle ek süre istediği görüldü.
18 TEMMUZ 2022: Anayasa Mahkemesi de New York Güney Bölgesi Başsavcılığının ek süre talebini kabul ederek, 18 Temmuz tarihine kadar süre verdi. Anayasa Mahkemesi savcılığın itiraz dilekçesini inceledikten sonra Halkbankın temyiz başvurusunun mahkeme gündemine alınıp alınmayacağına karar verecek.
18 TEMMUZ 2022: Halkbankın, Anayasa Mahkemesine yaptığı temyiz başvurusuna ABD Başsavcısı Elizabeth B. Prelogar, 18 Temmuz 2022 tarihinde itiraz ederek, temyiz talebinin reddini istedi.
02.08.2022: Halkbank, ABD Anayasa Mahkemesine itiraz dilekçesini sundu.
05.08.2022 : ABD Anayasa Mahkemesi hakimleri, 28 Eylülde Halkbankın temyiz talebiyle yaptığı başvuruyu ve başsavcılığın yaptığı itirazı değerlendirmek için bir toplantı yapacak
28 EYLÜL 2022: Anayasa Mahkemesi Katipliği, mahkeme yargıçlarının, 28 Eylülde Halkbankın temyiz talebiyle yaptığı başvuruyu ve başsavcılığın yaptığı itirazı değerlendirmek için kendi aralarında bir toplantı yapacağını açıkladı. Toplantıda, Anayasa Mahkemesi yargıçlarının dosyaya giren evrakları inceleyerek, Halkbank davasının mahkemede takvime alınarak görülüp görülmemesi konusunda kişisel görüşlerini bildireceği belirtildi.
3 EKİM 2022: ABD Anayasa Mahkemesi, 28 Eylülde Halkbankın temyiz talebiyle yaptığı başvuruyu ve başsavcılığın yaptığı itirazı değerlendirdiği kritik kararını 3 Ekimde açıkladı. Anayasa Mahkemesi, Halkbankın temyiz başvurusunu kabul ettiklerini, davanın mahkemede takvime alınarak duruşmaların yapılması kararı aldığını bildirdi.
NOT: Şayet New York Güney Bölgesi Başsavcılığı itiraz dilekçesini vermek için ek süre talep etmezse Anayasa Mahkemesi, Halkbankın temyiz başvurusunu kabul edip-etmeyeceği ve davanın mahkeme takvimine alınıp-alınmayacağı kararı 1 AĞUSTOS 2025 gibi belli olabilir..
2022 yılında ki Anayasa mahkemesine başvuru sürecine göre tarih tahminidir yani sallamasyondur.Hukukçu değilim.
-----------------------------------------------------------
2.BÖLÜM:
KAYNAK: https://www.alternatifmenkul.com.tr/...-00-17-1985644
2.KEZ ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURU İÇİN HABER YUKARIDA Kİ LINKTE YAZIYOR.
ALINTI:
KARARDA, NEW YORK GUNEY BOLGESI BASSAVCILIGININ DA HALKBANKIN ANAYASA MAHKEMESINE BASVURU TALEBINE KATILDIGI IFADE EDILDI.
ALINTIDA ANLADIĞIM NEW YORK GUNEY BOLGESI BASSAVCILIGI BASVURU TALEBINE KATILMIŞ.YANİ İTİRAZ ETMEMİŞ.DURUM BÖYLE OLUNCA TAHMİNİMCE İTİRAZ DİLEKÇESİ VERİLMEME İHTİMALİ OLABİLİR.BU AÇIDAN BAKARSAK, ANAYASA MAHKEMESİ KATİPLİĞİNİN , HALKBANKASININ TEMYİZ TALEBİ İLE YAPTIĞI İTİRAZI DEĞERLENDİRMEK İÇİN YAPACAKLARI TOPLANTI TARİHİNİ BEKLEMEK GERİYE KALIYOR.TOPLANTIDAN 4-5 GÜN SONRA KARAR AÇIKLANABİLİR.DURUM BÖYLE İSE ŞAYET, KARAR TARİHİ ÇOK TA UZAK OLMAYABİLİR.
HUKUKÇU DEĞİLİM.SALLAMASYON-TAHMİN SOHBETTİR.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.YTD
Teori üretelim. Dün Trump İran ile ilgili yine açıklamalar yaptı, İsrail de öyle. Libya modeli olmalı, nükleer ürünelr denetim altında imha edilmeli dediler. Daha sonra bugük yapılacak görüşmeyi iptal ettiler. Abd ve İsrail, İran'ı karıştırıyor. Geçmiş yıllarda kullandıkları yada izin verdikleri İran ne yapacak. Trump İran'dan petrol alanlar cezalandırılacak dedi. Çin ve Hindistan petrol alıyor, Türkiye nin durumunu bilmiyorum. Ançak bu söylemler olayın masaya alındığını gösteriyor. Masada bir süre konuşulacak, Türkiye İran'dan petrol almıyor bende karşlığında yaptırımalrı uygulamıyorum demesini bekliyoruz. Konu masaya alındı, şimdilik artı eksi yok ama bu şekilde izlenmeli.
Pazartesi günü dilekçe vermek için son gün. 18 Aralıktan beri dilekçeyi beklerken hisse fiyatıda 51 cent. 11 dolardan bugüne geçen toplam süre sanırım 12-13 sene olmuştur.. Anayasa mahkemesinin nasıl bir karar vereceğini bilemeyiz. Ama daha önceden dosyamız Anayasa mahkemesi tarafından incelendiği için dilekçemizin Red edilme olasılığı var. Ben sadece zaman konusuna odaklandım. Çünkü artık Halkbankası avukatları tüm ÜST mahkemelere başvurduğu için bu Anayasa mahkemesi sürecinden sonra dosya bölge mahkemesine geleceği için Anlaşma yolu yüksek olabilir.
1-Anayasa mahkemesi dilekçemizi red ederse artık çözüme gidilir.
2- Anayasa mahkemesi dilekçemizi kabul ederse bir 8 ay daha bekleriz diye tahmin ediyorum.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Merak edenler olabilir; dün eski takvime göre süreci paylaştım. Şöyle ki; Pazartesi günü dilekçemiz sunulursa Cuma gününe kadar ( 9 Mayıs) Anayasa mahkemesi dava kayıtlarına alabilir. Diyelim ki kayıt için 9 Mayısa aldı bu kez Newyork Güney Bölgesi 30 gün içinde itiraz dilekçesi sunacak( uzatma da talep edebilirler veya itiraz dilekçesi de sunmayabilirler)....İtiraz dilekçesi sunmazlar ise Anayasa mahkemesi Halkbank davası için şu tarihte toplanacağız şeklinde bilgi paylaşacaktır. Gelişmeleri kısacası haftaya Anayasa mahkemesinin paylaştığım LİNK ten takip edeceğiz. Bu saatten sonra herşeyin hayırlısı olsun. YTD
3 İHTİMAL TARİHİ :
İHTİMAL-1-****25.06.2025 : NEW YORK GÜNEY BAŞSAVCILIĞI İTİRAZ DİLEKÇESİ İÇİN 1 AY EK SÜRE İSTEMEMİŞSE; ABD Anayasa Mahkemesi hakimleri, -----------TARİHİNDE Halkbankın temyiz talebiyle yaptığı başvuruyu ve başsavcılığın yaptığı itirazı değerlendirmek için bir toplantı yapacak.
İHTİMAL-2-****25.07.2025: NEW YORK GÜNEY BAŞSAVCILIĞI İTİRAZ DİLEKÇESİ İÇİN 1 AY EK SÜRE İSTEMİŞSE ANAYASA MAHKEMESİ HAKİMLERİ---------- TARİHİNDE Halkbankın temyiz talebiyle yaptığı başvuruyu ve başsavcılığın yaptığı itirazı değerlendirmek için bir toplantı yapacak.
İHTİMAL-3-******NEW YORK GÜNEY BAŞSAVCILIĞI İTİRAZ DİLEKÇESİ SUNMAZSA-SUNMAZS-A 09 VEYA 12 MAYIS 2025 GİBİ : ABD Anayasa Mahkemesi hakimleri, -----------TARİHİNDE Halkbankın temyiz talebiyle yaptığı başvuruyu ve başsavcılığın yaptığı itirazı değerlendirmek için bir toplantı yapacak.
3 ihtimal TARİHİNDE DE artık Anayasa Mahkemesi hakimlerinin ******* tarihinde yapacakları toplantı tarihi duyurusunu bekleyeceğiz.
Tarihler 2022 yılında ki Anayasa mahkemesi sürecine göre paraleldir.Hukukçu değilim hatalı da olabilir tarihler.
Önümüzde ki hafta aşağıda ki Lınkten resmi takibini yaparız.
LINK:
https://www.supremecourt.gov/search....ic/24a738.html
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.YTD