Originally Posted by
brs16
Kervansaray Yatırım Holding Finansal Tablo İncelemesi (kendi çapımda)
1-) Bilindiği üzere Ata Bağımsız Denetim A.Ş., Kervansaray Yatırım Holding hakkında düzenlemiş olduğu önceki bağımsız denetim raporlarında uzun süredir görüş açıklamaktan kaçınıyordu. Bu durumda Resmi Kurumların kendi ağızlarından da bizzat duyduğumuz üzere, önceki bağımsız denetim raporu ve bilançolar onların gözünde sadece ÇÖP'ten ibaretti.
Görüldüğü kadarıyla şirket ve ZT.son bilançoda Ata Bağımsız Denetim A.Ş.nin yine görüş bildirmekten kaçınmasını engellemek için iyiniyetle çalışarak önceki yönetimin aksine her türlü gayreti ve şeffalığı göstermiş. SINIRLI OLUMLU GÖRÜŞ bildirilmesi bir milat olup şirketin yakın pazar (gözaltı pazarı) şartlarından en önemlisini ortadan kaldırmış bulunmaktadır.
2-) Kervansaray Yatırım Holding'in net borç sermaye oranı 2016 yılında %84, 2017 yılında %89 iken son bilançoda sermaye kaybının %47 oranında olduğu tespit edilmiştir.Sermaye kaybının %50 nin altına düşmesi de son derece olumlu ve ŞİRKETİN YAKIN PAZAR'dan çıkmasında etkili bir veri olup şu anda yakın pazardan çıkması için gereken tüm şartlar tamamlanmış bulunmaktadır.
3-) Yatırım amaçlı gayrimenkullerin değeri önceki bilançoda 43.798.447 TL. iken son bilançoda 80.031.000 TL. ye yükselmiştir. Maddi Duran Varlıkları önceki bilançoda 416.676.233 TL. den 692.749.746 TL. ye yükselmiştir. Yani Bir kısım yeniden değerleme ile şirketin toplam varlıklarında 319.915.000 TL. civarı bir artış görünmektedir. Ana ortaklığa ait özkaynaklar ise 173.000.991 TL.den 362.772.112 TL. ye çıkarak iki katından fazla değer kazanmış bulunmaktadır.
4-) Sayın Frecel'in de çok güzel bir şekilde tespit ettiği gibi önceki bilançolarda AArelbank'ın Antalya Lara ve Bursa Termal otellerinde ipoteği görünmesine rağmen son bilançoda sadece Antalya Lara Otel de ipotek görünmesi son derece ilginç ve bir o kadar da olumlu.
Özetle, daha 7 ay öncesine kadar batıp batmayacağı konuşulan şirket yeni yönetimle birlikte kısa sürede ayağa kalkmıştır ve çok yakında yürüyüp koşmaya başladığını da göreceğimiz umut ediyorum.