Originally Posted by
swing
Merhaba,
Takas ve günlük aracı kurum işlemlerini takip edenler biliyordur, QNB Finans üzerinden 14.0 TL ortalama ile alınan ve Citibank yabancıya giden yaklaşık 2.3 Milyon Lot geçen haftadan itibaren yine QNB tarafından satıldı ve bugün bitti. Neden aldı neden sattı bilinmez ama 10 gündür onun karın ağrısını yaşadı tahtası. Yüzde 10 para kazandı, benden alan da kazansın dedi herhalde :)
Bu satış sonrası tahta çok daha rahat olacak diye düşünüyorum, kocaman şirketlerin bile tavan olduğu borsada Kordsanın bu fiyatlarda olması çok komik, ama borsa böyle bir yer işte. Yoksa ucuza nasıl mal bulacaktık.
Kordsa'yı lastikçi sananlar var ama bu yıl dahil olmak üzere gelecek yıllarda kompozit işi ile bambaşka ürünlerle çok çeşitli sektörlere satış yapacak ve benzersiz karlara imza atacak. Forumda 2021 ve 2022 beklentilerimi daha önce yazmıştım.
Şirketin yatırımcılara daha nitelikli bilgi sağlaması gerekiyor. Çünkü hangi gelişmeyi takip edeceğini bilmiyor, arge merkezinde neler yapılıyor, hangi endüstriler için ürün geliştirme üzerinde çalışılıyor.
Sorun şu olacak; birgün şirket çok önemli bir anlaşmayı açıklayacak (mesela bir elektrikli araç üreticisi ile) ancak bu konuda hiç bilgi sağlamadığı için o günden önce satmış yatırımcılar ciddi para kaybına uğrayacaklar. Yatırımcı beklentilerini doğru yönetmek çok önemli. Ancak çok ketum davranıldığında bazı yatırımcılara zarar verileceği de unutulmamalı.
Tavsiye değildir