Mrb. arkadaşlar ACC için az önce tekrar arandım ve bir düzeltme geleceği bildirildi. Saat 12'ye kadar sisteme tekrar bir fiyat girişi yapılacakmış. Yeni fiyat için bilgi verilmediğinden yazamıyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Printable View
Mrb. arkadaşlar ACC için az önce tekrar arandım ve bir düzeltme geleceği bildirildi. Saat 12'ye kadar sisteme tekrar bir fiyat girişi yapılacakmış. Yeni fiyat için bilgi verilmediğinden yazamıyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.
ben yine böyle bir şey olmaz, olamaz diyorum. bir portföy yönetimi, yönettiği fonu hangi akılla bu şekilde riske atar? akıl var mantık var. rus ruleti mi oynuyorlar fon mu yönetiyorlar? eğer doğruysa ki halâ ihtimal vermiyorum, actus portföyün sonu gelmiş demektir. ayrıca bundan sonra içinde türev araçlar bulunduran hiç bir fona da kimse yatırım yapmaz. çünkü bu olay, yatırım fonları tarihimize çok acı harflerle geçer. ben tekrar tekrar kesinlikle düzelir diyorum.
TKF ve GMA gibi bazı fonların verisi çok geç düşüyor tefaşa nedense
0.45% şeklinde düzeltildi ACC verisi. Hisse fonları mevzuat gereği en az %80 hisse taşımak zorunda. Diğer kısımda kullandıkları türev enstrümanların da kaldıraçı en fazla kalan %20'yi kapsayacak şekilde kullanabiliyorlar zaten. Pratikte bu tür bir eksi mümkün değil. Yani Kalan %20 atıyorum 1 milyon tl nakit ise, 1 milyon tl karşılığı ( yani işlem hacmi bazında 10 milyon civarına denk gelen ) kontrat açamaz. Kaldıraçı 1 olacak şekilde 100 bin tl lik kontrat açabilir. Yani tüm kontratları terste kalsa dahi, 10 misli değil 1 misli zarar yazıyorlar spot piyasadaki gibi. Kaldıraçları 1 olacak şekilde oluyor.
tefas verilerine 10'a kadar pek guven olmuyor. ya da kurumlar gec aktariyor eslestirme seansi gibi son fiyat gec cikiyor. AK portfoyun fonlari her gun -%100 aciyor. AFT suan oyle hala. ACC icin de kisa sureli panik yaratti ama duzeldi suan.
tcd artı getirmeyi başarmış eksi endeskte. budün borsa +1 üzerinde kapatırsa büyük ihtimal getirisi daha düşük olur gibi.
ytd
Iyi günler,
seçimlerinizi beğendim. Ancak yüksek riskli gibi gördüm.
geçende yazmıştım teb portföyün mutlak getiri hedefli fonunda günlük % 400 küsür getiri görmüştüm sonra düzeldi... keşke anlık foto çekseydim...
yani siz öğleden sonra bakın fonlara... heyecan yapmayın