KERVN Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.
31.03.2018 00:00
Kervansaray Yakın İzleme(Gözaltı) Pazarından çıkışa mı hazırlanıyor
Kervansaray Yatırım Holding tarafından dün KAP a gönderilen Bilanço ile birlikte Bağımsız denetim raporu da açıklandı. Şirketin yeni yönetimi tarafından gerçekleştirilen ince dokunuşlar ile yıllardır alınamayan olumlu görüş sınırlı da olsa alınabilmiş görünüyor.
Kervansaray Yatırım Holding 1 hafta ek süre almış olmasına rağmen dün KAP a gönderilen Bilanço ile birlikte Ata denetim tarafından hazırlanan Bağımsız denetim raporu da açıklandı. Şirketin son Genel kurulunda göreve gelen ve başında YKB olarak Zeynep Tümer in olduğu yeni yönetim tarafından gerçekleştirilen ince dokunuşlar ile yıllardır alınamayan olumlu görüş sınırlı da olsa alınabilmiş. Verilen olumlu görüşün dayanakları ise şirketin*Yakın İzleme(Gözaltı) Pazarından çıkış için hazırlıklarını hızlandırdığı izlenimini güçlendiriyor.
SERMAYE KAYBI %89 DAN %47 E DÜŞTÜ
Kervansaray Yatırım Holding'in net borç sermaye oranı 2016 yılında %84, 2017 yılında %89 iken son bilançoda sermaye kaybının %47 oranında olduğu açıklandı. Şirketin Yakın izleme(Gözaltı) Pazarından çıkışı için önemli bir veri olan Sermaye kaybının %50 nin altına düşmesi de uzmanlar tarafından son derece olumlu karşılanıyor.
BODRUM OTELİN YENİDEN DEĞERLEMESİ YAPILDI
Şirket tarafından geçtiğimiz haftalarda KAP ta aktifinde bulunan gayrimenkullerin piyasa rayiç değerinin tespitini kapsayan değerleme - ekspertiz raporunun hazırlanması amacıyla AAA Finansal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ile anlaştığını duyurdu. Bu çalışmanın ilk meyvesini alan şirket Bodrum Otelin yeniden değerlemesi ile finansal tablolarında önemli bir iyileşme sağladı.*Yatırım amaçlı gayrimenkullerin değeri önceki bilançoda 43.798.447 TL. iken son bilançoda 80.031.000 TL. ye yükseldi. Maddi Duran Varlıkları önceki bilançoda 416.676.233 TL. den 692.749.746 TL. ye yükseldi. Şirketin toplam varlıklarında 319.915.000 TL. civarı bir artış görünmektedir. Ana ortaklığa ait özkaynaklar ise 173.000.991 TL.den 362.772.112 TL. ye çıkarak iki katından fazla değer kazanmış bulunmaktadır.*Diğer taşınmazların da yeniden değerleme raporlarının tamamlanmasıyla şirketin defter değerinin ve ozsermayesinin çok daha artması mümkün olabilir.
TEKSTİL STOKLARINDAN 39 MİLYONLUK DESTEK YARATILDI
Holdingin Bursa da bulunan tekstil şirketlerinin stokları üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan 39 milyonluk tekstil ürünleri ve hammaddeler muhasebe kayıtlarına işlendi. Tekstil Mühendisleri odası Bursa şubesi bilir kişisi tarafından yapılan kıymet değeri sonucunda İlayteks şirketinin stoklarında 28,350,317 TL, Sis şirketinin stoklarında 10,549,874 TL katkı sağlandı.
BURSA TERMAL OTEL ÜZERİNDEKİ İPOTEK KALKTI
Geçtiğimiz yıllarda şirketin borçlarına karşılık icra takibi başlatılan önemli değerlerinden olan Bursa Termal Otel geçtiğimiz yıl icra dairesi tarafından satışa çıkarılmış fakat ihale gerçekleştirilememişti. Dün gelen raporlarda bu otel üzerinde bulunan Areal Banka ait ipoteklerin kaldırıldığı görünüyor. Şirketin yeni kredi bulabilmesi için önemli bir adım olarak görülen bu durum önemli bir adım olarak dikkat çekti.
http://www.finansturk.com/m/haber/388.html
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2868ed309f.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi