Şirketin hedge dahil 3,870.833.000 TL döviz borcu var. Olumlu diyen arkadaşları finansal okuryazarlığa davet ediyorum. Twitter a döndürmeyelim lütfen burayı.
Printable View
Şirketin hedge dahil 3,870.833.000 TL döviz borcu var. Olumlu diyen arkadaşları finansal okuryazarlığa davet ediyorum. Twitter a döndürmeyelim lütfen burayı.
Bu borç TL bazlı sabit mi kalıyor hedge edildiği icin yoksa doların arttığı ölçüde TL bazlı artıyor mu?
Bir de böyle bir haber var.
https://twitter.com/BilalDo25666610/...UbTay8kFA&s=19
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
2 Aralıkta hisse başına net 1,99 lira temettü dağıtacak ama tahta sahipleri sanki bedelli sermaye artıracak şirket hissesi gibi aşağıya çekme eğiliminde. Beklemeye devam...
Kardeşim ben international finance okudum üstünede usa da derivatives masterı yaptım ya sen?
Ağırlıklı olarak dışarıya mal ihraç eden şirketler için dovizin yükselmesi veya düşmesi pek bir şey ifade etmiyor. Çünkü ürün fiyatlarında dolar veya euro bazında bir değişiklik yok. Yurtiçine sattıkları ürünlerde ise kur üzerinden ayarlama yaparak piyasaya zam yansıtıyorlar.
Olan biz vatandaşa ve yatırımcılara oldu. Dolar kurundaki yükselme şirket hisselerine maalesef yansımıyor. Bütün şirketlerin hisseleri kur üzerinden baktığımızda değer kaybetti. Ne yazık ki kaybeden biz yatırımcılarız. Bence yorumlarımızı bu yönde yapmamızda fayda var. Türkiye geçmişte ne devalüasyonlar gördü. Büyük şirketler daha da büyürken bizim lira bazındaki birikimlerimiz eridi.
Örneğin SASA gibi hissesinin ve yatırımcısının arkasında duran bazı şirketler, hisse geri alım programını hayata geçirerek hisselerinin dolar bazında değer kaybetmesinin önüne geçti.
İnşallah önümüzdeki zaman içerisinde vestel'den de böyle bir atak görürüz