2023 de hükümet değişirse, imar rantı bir süre duracaktır. Buda arz tarafında sıkıntıya neden olacaktır.
SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
2023 de hükümet değişirse, imar rantı bir süre duracaktır. Buda arz tarafında sıkıntıya neden olacaktır.
SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İyi de şu anda ev fiyatlarının bu kadar yüksek olmasının nedeni yeterli alanın imara açılmaması değil mi?
Asıl imar rantını önlemenin yolu, ihtiyaç duyulan kadar alanı imara açmaktan geçer.
İhtiyaç duyulan alan imara açılırsa, arsalardaki %40-50-60 oranlarına ulaşmış kat karşılığı oranını, %15-20-25 bandına düşürmez mi?
istanbul da imar a açılacak yerler orman olmadığı sürece , istanbul daki dahada artacak trafikden vs vs gibi genişlemenin getirdiği sorunlarla başa çıkabildikden sonra hiç sorun yok .
Birde bana dua edin arkadaşlar istanbul u bırakıp Adana ya yerleştim. Bir konut arzı oluşturdum sayılır talepde bulunmayarak :)
y.t.d.
Sn.akçay, son dönemde artan yabancı tepkileri üzerine halkın gazını almak için sık sık televizyonlarda ; göç idaresince geri gönderilen yabancı sayıları ve gönderme videoları yayınlamaya başladılar. Gerçek bambaşka. Mahallelerde - semtlerde çıkan olaylarda aynı şeyi yapıyorlar. Göstermelik yabancıları o bölgeden taşıyorlar fakat olaylar sakinleşince yerlilerden 5-10 kişiyi göz altına alarak gözdağı veriyorlar.
Şimdi bu kısıtlama işinde ise yoğun olarak yabancı yaşayan yerlerdeki vatandaşlık başvurularının hızlandırılarak ( seçim de olduğundan ) artık onların yerlileştirilmesi olabilir. Böylece itiraz edene '' bak kardeşim bunlar yabancı değil , vatandaş oldular '' diyeceklerdir. Mevzuat izin verdiğine göre yapacak bir şey kalmıyor. her ne kadar bazıları KANUN tanımam dese de , bu mevzularda kanun candır derler.
Sayın Finans_mt'nin mesajındaki "ahlak"kelimesini alıntılayıp bu tür bir yorum yapacaktım, ama siz zaten ahlak konusunu gayet güzel özetlemişsiniz.
Bugün hükümet "oturduğunuz eve beleş çökebilirsiniz" dese, "kanun ne diyorsa o" bahanesiyle seve seve başkasının emeklerine çökecek ahlaka sahip insan sayısı epey çokmuş, bunu anlamış olduk.