-
Dün büyük market e gittim. Düzenli aldığım konserve ton balığından alacağım. Fiyata bir baktım ister istemez ağzımdan "yuh" sesi çıktı.
Sağımda solumda üç beş kişi daha vardı, ben işaret vermişim gibi hepsi yuh demeye başladı. Pek çok şeyin fiyatı katlamış. Onlarda almak istedikleri şeye bakıp kaldılar.
Bazı şeylerin fiyatları bu ay tam ikiye katlamış.
İlginç yanı aynı ton balığı diğer zincir mağazadada aynı gün aynı miktarda fiyatı artmış.
Daha önemlisi sabze meyve fiyatı yavaş artıyordu. manavda hıyarın kilosu tam 2 kat artmış. Hıyar arttı ise gerisi gelir.
Kalkmışlar tayyip'i kast ederek bir çerkes atasözü söyledi diye bir kadını tutuklayıp götürmüşler. Atasözü "öküz"lü "saray"lı bir şey.
Hıyar 2 kat artmış, kadın gazeteciyi Çerkez atasözü söyledi diye tutuklamışlar.
Ne bağ var diyeceksiniz. Birebir organik bağ var. İçiniz boşsa, kendine güveniniz yoksa, hayatta hiç bir şey üretmemişseniz, hep tüketici olmuşsanız, kendi hakkınızın fazlasını yemişseniz, herkesi düşman görürsünüz, her hareketi hakaret algılarsınız, hiç bir hareketi olgunlukla karşılayamazsınız. En küçük bir saldırıda devrileceğinizi sanırsınız.
Evet kadının atasözü hakaret içeriyor.
Ancak aynı atasözü bana yada kılıçdaroğluna söylense umurumuzda olmaz güler geçerim, hatammı var diye sorgularım kendimi. Çünki hayatta çok şey başarmış olgunlaşmışım. Her saniyemi üreterek geçirmişim. Soymamışım saldırmamışım. yediğim her lokma helal olmuş. 10 çalışmışım 5 kazanmışım. bana bir kadın öküz dese umrumda olmaz "ya delidir, ya yanlış biliyordur, yada para ile biri söyletiyordur" derim. Çünki kendime güvenim var.
Her kesimden 10larca kadın söylemişse o zaman dur derim. Bi terslik var derim. Neyi yanlış yapmışımda bu insanlar böyle diyor derim. Kalabalıkların sesini dinlemeye başlarım.
.
-
Sonsuz düşüş Yılmaz Özdil
https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarl...dusus-6905771/
Tramp alenen küfür Rabıt Denirodan ne savcı var ne şikayet?
Yazıdan alıntı Domino taşları gibi her konuda sonsuz düşüşteyiz.
Özeti bu
Şiir okudu diye içeri alınan birinin yaptığı
Yasaklara karşı olacak ken yapılanlar.
Diğerinin dilini koparmak ister.
Sanki bilerek bizleri birbirimize kırdıracak.
Gündemide unutmayacağım unutturmayacağım.
Yok Ergenokan 19.tutuklamaları gibi
Yemezler artık.
Zamlar can yakmaya başladı
VE
İKTİDAR KAYNAKLI bu zamlar.
-
Sonsuz düşüş :)
Çetin Altan'ın çok güzel bir cümlesi vardı.
Türk'ün Türk'e propagandası.
Sonsuz düşüş
Ekmek neden pahalı
Bu yazılar, bildiğimiz şeyler.
Yılmaz'ın bize propagandası.
Bunun gibi yüzlerce yazı döşersin.
Mesela, neden, 2002'de en lüks arabada, maksimum % 35 olan ÖTV, 2022'de böyle oldu diye yazı da döşeyebilirsin.
Ana akım medya, imamlara geçti.
Ordu, imamlara geçiş sürecinde.
Yılmaz'cım da, kendini yırtıp duruyor.
Sonsuz düşüşte olan biziz.
İmamlar sonsuz yükselişte.
-
Karayolları : D100 ve Bolu dağı geçişi yoğun kar yağışı olması nedeniyle her iki yönde tüm taşıtların trafiğine kapatılmıştır.
-
2 -3 Yıl önce İran'a gitmiştim..
Oradaki Halk,Esnaf bana şöyle demişti..
Ülkemiz; Şah Rıza Pehlevi zamanında çok çok iyi idi..
Ne zaman bu dinciler,Humeyni iktidarı ele geçirdi, herşeyi Allah'a havale ettiler, İran'ı da Viran ettiler...!!
Şimdi ,Ülkemize, Türkiye'mize
ve son 20 yılda yapılanlara bakıyorum da, İran'daki mollalarin yaptıklarından hiç farkı yok ..
Böyle giderse,,Viran olacağız.
-
Sonsuz düşüş!
Tesadüf geçtiğimiz hafta The fall (polisiye dizi) diye bir dizi izledim, konumuz ile alakası yok ama olan her şeyin bir sebebi var.!
İlk düğme yanlış iliklendi...
Dikkat edin 2010 yılından itibaren sonsuz bir düşüş içerisine girdik, burası dip dedikçe daha da dibe indik, her geçen gün daha da dibe inmeye devam ediyoruz.
Eğitim sistemimiz çökmüş, hukuk çökmüş, bilim çökmüş, akıl çökmüş, üretim, hayvancılık, tarımcılık çökmüş.
Kimsenin olumlu bir şey yapmasına karşı bir inancı kalmamış........
Bu durumda Titanik batarken! kimsenin kazanması mümkün değil.
Aslında söz bitti kelimelerin hiç bir faydası yok.
Liyakatsızlar çemkirdiklerine inanılmaz bir ihtiyaçları var fakat bunu anlayacak akıl bile yok.!
-
Evet İyi yönetilemiyoruz.
Gelen kendine çalışıyor.(çalıyor)
İYİDE yok
İyi İnsan olan hata yaptığında yada yanlış yaptığında kabul eder ve döner.
ATATÜRK den sonra çok az üzerine koyduk ÜLKEMİZİN.
Onlarda bu dönemde çöktü yok edildi.
Evet dinciler yükselişte bakalım ne kadar duracaklar orada.
Bence İran da batacaktır yakında.%80 desteklendiği halde.
Bilim,İlim,Akıl kullanılmadıkca.Ya tarumar olursun yada başka milletlere uşak.
-
Her din yada Ülke kendine çalışır.
Bizde dinciler talana çalışıyor,israfa çalışıyor,yok etmeye çalışıyor.
Dinede çalıştıkları görülmüyor.