şort gözüküyor. biraz daha yukarı ihtimali var. saatlik barlar yukarı diyor.
geçen sefer şort sinyalinin ardından kapanma gelmişti. kim bilir bu sefer neler görürüz.
Printable View
konsolidasyon ortamındayız.. kısa vadede son 15 gündür..
orta-uzun vadede ise mart ayından beri..
piyasalar yönünü bulmaya çalışıyor..merkezin yeni faiz indirimine kesin gözüyle bakılıyor, geçen ay işlemleri başlattığı için..
o yüzden toplantıya kadar görmek isteyebilirler..
ayrıca dunya piyasaları var..
ama bizde bence ana nokta faiz kararı.. ve sürekliliği..bunu görmek isteyecekler.. son dönemdeki enflasyon konusu artık toplumda yüksek sesle tartışılıyor.. faizde belki bir geri adım atmaları olası.. göreceğiz..
yatay piyasa demiştik.. vadeli pozlarımla maliyet azaltmaya çalışıyorum.. emininm tüm oyuncularda benzer şeyleri yapıyor.. endeks 1 artıyor/azalıyorsa 2 artıp/azalan hisseler var.. maliyette her kuruşun önemi var.. opsiyon pozlarımı ise karlı olanlarını kapatıyorum.. bu yatay piyasa en çok onlara yaradı.. günlük 8-10 lira kontrat başına..maliyet dediysem herhangi bir enstrümanın maliyetinden ziyade kasanın maliyeti.. yani kasadaki parayı arttırmaya oynuyoruz..
ROMANYA MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ 25 BAZ PUAN ARTIRARAK %1.50'YE YÜKSELTTİ (BEKLENTİ: %1.50 ÖNCEKİ: %1.25)
bunun tercümesi bir cisim yaklaşıyor.... ecb çok muhtemelen fed'den önce başlar faiz artırımına; bu da yeterli sinyal etkisini yaratır globalde...