istanbulda pembe domates satılmayan pazar yok millet özel üründen bahsediyor
0.80 krş'a tonla 1.5-2 TL. arası perakende satılıyor..!1
Printable View
istanbulda pembe domates satılmayan pazar yok millet özel üründen bahsediyor
0.80 krş'a tonla 1.5-2 TL. arası perakende satılıyor..!1
Görsel var mı nedir bu pembe domates [emoji534] ben hiç görmedim hep kırmızı oluyor [emoji534]böyle
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Baktım da pek farkı Gibi hepsi pembe o zaman civarında .
Bazen kan kırmızı olanlar dışında .
Siyah mı mor mu ne domates vardı onun gibi zannettim uçuk pembe vs zannetmiştim .
Demek ki cahil kalmışız .
Bu arada bankalara işsizim ve öğrenciyim dediğim halde kredi verelim diyor tc den SGK mı sorguluyor bankalar anlamadım
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Konu dışı ama madem açıldı iki satır yazayım, bu pembe domates bizim memlekette hep yediğimiz domates diye 2013 yılıydı sanırım Kocaeli'de pazardan aldım ama bildiğin saman çıktı zaten görünüşleri çok güzeldi bir tuhaflık vardı ama işte aldım ve pişman oldum...
Bizim halen çok az miktarda ektiğimiz 5-6 kök domates çeşididir, çünkü bahçeden eve getiren kadar bile hasar görür kovaya yada sepete dikkatli şekilde yerleştirip 1-2 gün içinde tüketmeniz lazım, sırf bu yüzden annem çok dayanıksız bu diye ekmek istemez yine bu sene istemeyerek 3-5 kök ekti, şekli bozuktur ben hiç şekli güzel pembe domates görmemiştim taki bunlar doğal domates diye meşhur olana kadar, işte o gün bu domates çeşidini iç ettiler ve tüketiciyi yine kandırmaya başladılar ben bile alıp yemeye çalıştım yani :)
Ülkede yaz aylarında bile sera domatesi ve biberi satılıyor, tadlarından çok kolay ayırt ediliyorlar ama tarla mahsülü ürünler güzel bir görsellik sunmadığı için tercih edilmiyor sanki
Neyse doğal yada organik olayı Türkiye'de çok suistimal edilen bir konu dikkatli olmak lazım...
pembe domatesin de bir çok çeşidi var, tarımını yapan bir arkadaş bulgar tohumu,israil tohumu vs.
bazen tattırıyor çeşitli türler arasında büyük fark var, kabuk kalınlığı, sulu oluşu, kokusu, lezzeti...
Gerçek pembe domatesi uzun süredir görmedim. En son 6 yıl kadar önce Balıkesir Burhaniye de köylü pazarından almıştım. İnce kabuklu ve çok suludur. 2 veya 3 gün içinde tüketilmezse hemen ezik hale gelir. Şekli şimdi satılanların aksine bozuk şekillidir ve oldukça irileri olur. Şu anda satılanlar ise maalesef yine genleriyle oynanmış domatesler. O nedenle almıyorum.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
istanbul da bulunacağını sanmıyorum, ticari anlamda büyük ölçekte yetiştirilmez. çünkü her lezzetli şey gibi ince kabuklu ve bol sulu olurlar. pazardan 300 metre eve sağlam getiremiyorum. nakliyat probleminden dolayı büyük köylü ekmez.
domates hastasıyım. domates tarlada yetişmeli, bol güneş almalı, dolayısıyla lezzetli domates 2 ay yenir, henüz değil. ve benim çocuklar domates suyunu , meyve suyuna değişmez . talep olursa tarifini veririm.