Günaydın TÜRK MİLLETİ:byr::byr::byr:
Printable View
Günaydın TÜRK MİLLETİ:byr::byr::byr:
Merkez Bankası, yeni basım 200 ve 10 liralık banknotların 16 Temmuz'da tedavüle gireceğini açıkladı.
Geçen yıldan beridir en az 10 kez Arçelik servis geldi ama buzdolabımı tamir etmediler ( edemediler). Motoru ve anakartı dahil hepsinin parasını verip değiştirttik ama bi türlü düzelmedi. Buzdolabının bütün aksamları çalışıyor ama gardrop tipi dolabın sağ tarafta olan soğutucusunun alt tarafı donduruyor, sol tarafta olan dondurucunun üst tarafı ise dondurmayıp sadece soğutuyor, on yılı geçmiş yeni bir dolap alın tamir için yedek parçası yok diyorlar, hele son üç ayrı ekipten ilki gazı fazla diyip gazını aldı, ikinci ekip bunun gazı az diyip yine gaz doldurdu, üçüncü ekip ise dolap çalışıyor, memnun etmiyorsa yenisini alın, bu on yılı geçmiş, parçası yok dedi. Gelen servis de İstanbul Büyükçekmece servisi. Artık dışarıdan usta getirmeyi düşünüyorum. Servis yeni ürün almamız için belli bir yaşı geçmiş beyaz eşyaları özellikle tamir etmiyor diye düşünür oldum artık.
Servisteki elamanlar sök,takçı yani acemi,en iyisi eski usta bul,tamirden önce borular iyice temizlenmeli,yani tık,tık borulara vurulup içindeki parçacıklar düşürülmeli,ondan bir tarafı soğutmuyor,tık,tık vurulduktan sonra gaz basmalı,yeni dolap almaya gerek yok 2'ci elcilerde bir alt odeli bulunuyor yarı fiatına,ben Beşiktaşta Bosch bulmuştum geçensene,yenileri çok pahalı,ben buzdolabımı kendim tamir ediyorum çamaşı makinesi vs,1978 yılında aldığım dolap var bende AEG hala çalışıyor Alman malı ve sessiz çok az elektrik yakıyor,iç aksamlarını değiştirdim sadece fitilleri bile bozulmamış,neyse kolay gelsin size.
Teknik konulara ilgim ve hobi olarakta alakam vardır, emme buzdolabı işine hiç kafam basmaz.
Bir yerlerde okuduğuma göre bazı "ustalar?" R600 gazlı buzdolabına R135 gazlı kompresör takıyorlarmış, fakat bu iki gazın kompresyon değerleri farklıymış, galiba R600 inceymiş kılcal borusu daha ince olurmuş cart curt.
Velhasıl, haaa... bu herif hakikaten usta deyeceniz birisi yoksa, buzdolabınızı hemen çöpe atın.