Originally Posted by
Delta Heavy
gelecek cevapları merakla takip edeceğim güzel bir soru sormuşsunuz. kesinlikle tavsiye verebilecek biri değilim, bizzat sorunuzda bahsettiğiniz profilde biri olarak nasıl ilerlediğimi anlatmak isterim.
1- Aylık gelirimin bir miktarıyla iyatına bakmadan mutlaka gram altın alıyorum. altın alım miktarımı kira giderimle eşit tutuyorum. maksat olası bir kötü senaryoda giderlerimi hisselerime dokunmadan buradan karşılamak. iyi senaryoda ise altın birikimlerimi borsanın fırsat verdiğini düşündüğüm dönemde hisselerime paylaştıracağım.
2- hisse portföyüm. bana nakit akışı sağlayabilecek temettü verimi yüksek ve görece güvenilir 3 hisseme her ay düzenli alımlarla ekleme yapıyordum. ta ki 2 hissemin fiyatı (bence) uçup alınamaz noktaya gelene kadar. şimdi sadece 1 hisseme ekleme yapıyorum. portföye eklemek için yeni hisse arayışındayım.
3- 2 adet hissem artık pahalı olduğuiçin almadığımdan bahsettim.normalde aylık birikimin büyük çoğunluğu buraya gidiyordu. şimdiyse aylık birikimimin bu 2 hisseye gidecek ksımını hisse yoğun fonlarda değerlendiriyorum. borsadaki trend yukarı olduğu sürece buna devam edeceğim. trend tersine döner hisse fonlar zarar yazmaya başlar, benim pahalı 2 hissem de alım fırsatı verir ise buradaki tutarı hisselerime kaydıracağım.
3- yüksek getiri potansiyeli yüksek risk sermayem: bitcoin. düzenli olarak aylık ufak miktarlarda bitcoin alıyorum.
4- kefen parası olarak dolares americanas: döviz faizlerinin anlamsız hale gelmesiyle elimdeki dolarları satıp dövizle paralel hareket eden ama dolardan aylık & 3 aylık & yıllık bazda daha fazla getirisi olan bir döviz fonundayım. buraya şu an aylık ekleme yapmıyorum.